Verloren camera zes maanden later toch gevonden

Verloren camera zes maanden later toch gevonden

door Victorine Sandkuyl

27 september 2016

Stel je voor, samen met je partner ben je de reis van je leven aan het maken door Indonesië, Australië en Nieuw-Zeeland. Al die bijzondere momenten die je meemaakt leg je natuurlijk vast op camera, zowel op foto's als video's. Niet alleen om deze momenten met het thuisfront te delen, maar ook om ze nooit meer te vergeten.

ZELF NAAR Nieuw-Zeeland?

Bekijk alle 73 reizen naar Nieuw-Zeeland

En dan spring je, met je waterdichte camera, het water in bij Coromandel Peninsula in Nieuw-Zeeland en verlies je je camera. Het overkwam de Nederlandse Bibi-Anne de Kleijn en haar vriend tijdens hun reis afgelopen voorjaar. Een paar uur zoeken leverde niets op, de camera was spoorloos verdwenen.

Op zoek naar goud

De beelden van hun geweldige reis leken voor altijd kwijt te zijn, tot Gus Anning, die een AirBnB vlakbij de zwemplek van het stel runt, zes maanden later in de Tairua rivier naar goud aan het zoeken was. Plotseling viel zijn oog op het rode bandje van de camera! De camera lag vastgeklemd onder een rots, maar Anning kreeg het apparaat los en nam het mee naar huis.

Oproep op Facebook

Thuis bekeek hij de beelden op zijn computer en hij kwam er al snel achter dat er Nederlands werd gesproken op de video's. Hij plaatste enkele foto's op zijn Facebook-pagina met een oproep om de eigenaar van de camera te vinden. Uiteindelijk werd zijn bericht bijna 2000 keer gedeeld. Via via werd De Kleijn op de foto's herkend en zo is de eigenaar dus alsnog gevonden.

Anning zal de camera nu opsturen naar Australië, waar een vriend van het stel woont. Deze vriend neemt de camera vervolgens weer mee naar Nederland. Eind goed, al goed.

Reizen Nieuw-Zeeland

Specialisten Nieuw-Zeeland

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Nieuw-Zeeland?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Nieuw-Zeeland kenner
Sponsors