De Nederlandse Miriam leeft al zeven jaar in de wildernis van Nieuw-Zeeland

De Nederlandse Miriam leeft al zeven jaar in de wildernis van Nieuw-Zeeland

door Yldau Otter

Hoe zou het zijn om alles achter te laten? Geen elektronica , geen huis, geen baan en geen samenleving. Alleen met een rugzakje in de wildernis van Nieuw-Zeeland.

Dat is precies wat Miriam Lancewood uit de Achterhoek op 26-jarige leeftijd deed. Nadat ze haar studie aan de sportacademie afrondde, vertrok Miriam naar Zimbabwe om les te geven. Na een jaar in Afrika vertrok ze naar India, waar ze haar huidige man Peter tegenkwam. Peter was destijds 52, dertig jaar ouder dan Miriam. Hij had een baan als docent op de universiteit en leefde als een ‘moderne nomade’. Dit inspireerde Miriam om haar moderne leven op te geven.

ZELF NAAR Nieuw-Zeeland?

Bekijk alle 74 reizen naar Nieuw-Zeeland

In de wildernis van Nieuw-Zeeland

Miriam en Peter besloten om samen de wildernis van Nieuw-Zeeland in te trekken. Ze voelden zich daar meer thuis dan wanneer ze een dak boven hun hoofd hadden. Inmiddels trekken ze er al zeven jaar rond.

Als kind zat Miriam bij de scouting, dit komt nu goed van pas bij haar huidige levensstijl. Ze jaagt met pijl en boog op konijnen, herten en geiten. Onderweg verdienen ze een beetje geld als straatmuzikanten waar ze vervolgens eten van kopen. Een van de weinige luxeproducten die ze zichzelf veroorloven is brood. Eén keer in de zoveel tijd bakt Miriam er eentje.

Miriam en haar man hebben weinig contact met de buitenwereld. Wel schrijft Miriam één keer per maand brieven aan haar familie, die ze vervolgens aan een jager meegeeft om op de post te doen. Veel van wat er in de wereld gebeurt krijgen ze ook niet mee, of horen ze pas achteraf. Dit is niet erg volgens Miriam, het leven wordt hierdoor juist eenvoudiger.

Boek Mijn leven in de wildernis

Hoe is het om de maatschappij op te geven? En hoe is het voor de moderne mens om in de wildernis te overleven? In het boek Mijn leven in de wildernis vertelt Miriam haar persoonlijke verhaal. Hierbij gaat ze in op de praktische kanten van haar leven: jagen met een pijl en boog, en warm blijven in de koude winter. Daarnaast schrijft ze over haar relatie met haar dertig jaar oudere man Peter en over de bijzondere ontmoetingen met de mensen die ze tegenkomen.

 

Reizen Nieuw-Zeeland

Specialisten Nieuw-Zeeland

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Nieuw-Zeeland?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Nieuw-Zeeland kenner
Sponsors