De steilste straat ter wereld

De steilste straat ter wereld

door Maxime van der Laarse

20 januari 2017

Duizenden chocoladebollen rollen door de straat. En honderden mensen juichen ze toe, want er is er één die wint. Wordt het dit jaar chocolaatje nummer 16290 uit Auckland of toch 04997 uit Wellington?

ZELF NAAR Nieuw-Zeeland?

Bekijk alle 73 reizen naar Nieuw-Zeeland

De steilste straat ter wereld spreekt tot te verbeelding en leidt tot geinige festiviteiten als de Jaffa Race voor het Cadbury Chocolate Festival of creatieve fotobewerkingen. Door het unieke gezicht is Baldwin Street in Dunedin een populaire toeristenattractie geworden.

Guinness Book of Records

Op het steilste punt stijgt de weg zo'n 35 procent en daarom is hij opgenomen in het Guinness Book of Records. De 350 meter lange straat wordt bedekt met beton, omdat het asfalt er op hete dagen gewoon af zou druipen.

Attractie

Het Cadbury-festival, waarbij 30.000 chocoladeballen van het merk Jaffa de straat af rollen, vindt plaats op 22 juli. Het is leuk, maar heeft ook een doel. De opbrengst van de wedstrijd wordt namelijk verdeeld over drie goede doelen die gelinkt worden aan het blauwe, rode of gele team.

Ook vindt er ieder jaar het Baldwin Street Gutbuster-evenement plaats, waarbij deelnemers de straat op en neer rennen. En de steile weg vormt een interessante uitdaging voor stuntmannen als Ian Soanes die op één wiel met zijn motor omhoog reed. Daarnaast levert het uiteraard ook leuke plaatjes op.

Heb je nu al zin om het chocoladebollen te zien regenen? Boek je vliegtickets naar Nieuw-Zeeland en maak een mooie rondreis over het Zuidereiland. En check een filmpje van de Chocolade-race hieronder!

Fotocredits: Tristan Schmurr | Eli Duke

Reizen Nieuw-Zeeland

Specialisten Nieuw-Zeeland

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Nieuw-Zeeland?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Nieuw-Zeeland kenner
Sponsors