Vijf redenen om het Noordereiland boven het Zuidereiland te verkiezen

Vijf redenen om het Noordereiland boven het Zuidereiland te verkiezen

door Lieve Weeteling

Het Zuidereiland wordt door veel reizigers benoemd als het mooiste eiland van Nieuw-Zeeland. Toch heeft het Noordereiland ook veel magisch te bieden. Ben jij van plan een rondreis te maken door dit prachtige land? Zorg er dan voor dat je voldoende tijd hebt om beide eilanden te bezoeken!

Mocht je niet genoeg tijd hebben om door beide eilanden te reizen dan moet je keuzes maken. En keuzes maken is lastig! Wij hebben de eilanden eens goed met elkaar vergelijken. Ben jij al nieuwsgierig geworden naar de redenen waarom je een bezoek moet brengen aan het Noordereiland?

ZELF NAAR Nieuw-Zeeland?

Bekijk alle 73 reizen naar Nieuw-Zeeland

1. Leuke steden

Waar het Zuidereiland niet veel grote steden kent, heeft het Noordereiland veel leuke en ook nog eens bruisende steden. Auckland is de stad met de meeste inwoners van Nieuw-Zeeland en veel bezienswaardigheden, Napier is een relaxte stad aan de kust en dan heb je nog het culturele Wellington vanuit waar je de oversteek maakt naar het Zuidereiland. Trek vooral genoeg tijd uit voor Wellington, waar een gezellige sfeer hangt en je heerlijk kunt eten.

2. Lekker weer

Het Noordereiland heeft in de noordelijke delen subtropische klimaateigenschappen en het Zuidereiland, tja, heeft dit niet. Dit zorgt ervoor dat de temperatuur op het Noordereiland hoger is en het er vaak beter weer is. Is dat even mooi meegenomen!

3. Kleine(re) afstanden

Op het Zuidereiland zit je vaak lang in de auto om van de ene plek naar de volgende bezienswaardigheid te rijden. Het is fijn dat de afstanden die je aflegt op het Noordereiland kleiner zijn. Hierdoor houd je meer tijd over om alles rustig te bekijken en heb je meer kans echt álles te zien wat er op je bucketlist staat.

4. Goed surfen

Volgens de echte kenner zijn de golven voor surfers op het Noordereiland beter dan op het Zuidereiland. Topsurfers beweren dat de golven bij Manu Bay in Raglan de langste en meest consistente golven ter wereld zijn. Ben jij een surfgek? Dan moet je deze golven zeker eens proberen!

5. Stomende vulkanen

Wil je een vulkaan beklimmen en stomende kraters zien? Dan heb je niks aan het Zuidereiland. Op het Noordereiland daarentegen vind je verschillende vulkanen, waarvan sommigen zelfs nog actief zijn.

Waar je dan heen moet? Op het in de Bay of Plenty gelegen White Island vinden nog voortdurend spectaculaire erupties plaats. De vulkaanactiviteiten zorgen op hun beurt weer voor geometrische activiteiten. Of bezoek Rotorua, waar je warmwaterbronnen vindt. Ook leuk is Hot Water Beach in Coromandel Peninsula. Dit strand ligt gedeeltelijk op een vulkanische plaat, waardoor er warm water omhoog komt als je hier een kuil graaft. Zo geniet je van je eigen warmwaterbad tijdens zonsondergang.

Zie jij een rondreis over het Noordereiland helemaal zitten? Boek jouw rondreis hier!

Reizen Nieuw-Zeeland

Specialisten Nieuw-Zeeland

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Nieuw-Zeeland?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Nieuw-Zeeland kenner
Sponsors