De meest ondergewaardeerde hike van het Mount Aspiring National Park

De meest ondergewaardeerde hike van het Mount Aspiring National Park

door Kimberly Hermans

“In het Mount Aspiring National Park ligt de Rob Roy-gletsjer achter honderden beukenbomen verstopt.”

Het Mount Aspiring National Park heeft zijn naam te danken aan een van de hoogste bergen van Nieuw-Zeeland. De meeste reizigers willen de Mount Aspiring beklimmen, maar ik was benieuwd naar het uitzicht op de Rob Roy-gletsjer.

Na een hobbelige rit over onverharde wegen kwam ik aan bij de Raspberry Creek-parkeerplaats. Hier begint de Rob Roy Glacier Track. Ik zag de eerste hangbrug al na een kwartiertje tevoorschijn komen en liep er voorzichtig overheen. Met een bezweet voorhoofd bereikte ik het eerste uitzichtpunt. In de verte zag ik honderden beuken boomtoppen en een smalle stroom ijswater. Maar het tweede uitkijkpunt, een kilometer verderop, was duizendmaal spectaculairder. Hier keek ik uit op de gigantische gletsjer en de met bos bedekte bergen.

ZELF NAAR Nieuw-Zeeland?

Bekijk alle 75 reizen naar Nieuw-Zeeland

Ik ben niet erg atletisch van mezelf, maar deze hike was prima te doen. Trek voor de zekerheid een half dagje ervoor uit; ik deed er ongeveer vijf uur over. Voor het tweede uitkijkpunt loop je over een wandelpad waar stroompjes water langs vloeien. Maar wees niet bang, je krijgt hier alleen een beetje natte tenen van.

 

Reizen Nieuw-Zeeland

Specialisten Nieuw-Zeeland

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Nieuw-Zeeland?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Nieuw-Zeeland kenner
Sponsors