Whanganui Journey

Whanganui Journey

door Getaway Travel

De Whanganui Journey is geen wandeling, maar een schitterende tocht per kajak of kano. De route voert door het Whanganui National Park. Dit schitterende park in het zuiden van het Noordereiland is grotendeels alleen per boot te verkennen. Met 290 kilometer is de Whanganui River een van de langste rivieren van het land. De Whanganui Journey voert je over zo'n 145 kilometer diep de bossen van het prachtige national park in.

Omgeven door natuur

In vijf dagen vaar je van Taumarunui naar Pipiriki. Onderweg kom je meer dan tweehonderd rapids tegen met hooguit een sterkte van drie, dus prima te doen voor de minder ervaren kajakkers. Met uitzondering van één klein dorp ben je tijdens de track enkel omgeven door natuur. En wat voor natuur! Je peddelt langs inheemse bossen, valleien, vulkaantoppen, scherpe kliffen en watervallen.

ZELF NAAR Whanganui National Park?

Bekijk alle 2 reizen naar Whanganui National Park

Omdat je alleen door de natuur wordt omgeven hoor de je mooie, vaak grappige kakofonie van geluiden van de diverse vogels die hier rondvliegen. Je wordt gewekt door het gezang van de kekeru en daarna hoor je onder andere de tui, riroriro kaka en de kakariki.

Kajaktrip

Er worden verschillende kajaktrips voor over de Whanganui River aangeboden. Hiervoor kun je het beste naar de plaatsjes Taumarunui, Ohinepane en Whakahoro aan de rivier. Daar kun je tours boeken en kajaks en kano's huren. Dit is echt een unieke ervaring! Je bent een paar dagen overgeleverd aan je kano - er zijn daar nauwelijks mogelijkheden om met de auto van A naar B te gaan - en je wordt omgeven door een schitterende natuur waarin je ook nog eens overnacht.

Als je je tocht begint in Taumarunui, kun je voor je kajak en een dosis Nieuw-Zeelandse vriendelijkheid terecht bij Taumarunui Canoe Hire. Ron en Karen zorgen met hun 'coffee to die for' dat het je aan niets ontbreekt. Ook als je één dagje peddelen wel genoeg vindt en liever met de jet-boat weer teruggaat, kun je hier terecht.

Tentje mee

Je kunt ervoor kiezen om een tour te doen waarbij alles voor je georganiseerd is, maar er zijn ook mogelijkheden om alleen een kano te huren en zelf je tentje mee te nemen. De Whanganui Journey is het hele jaar te maken. Houd er wel rekening mee dat er tussen september en december beperkt toegang tot de rivier is vanwege het broedseizoen van de zeldzame blauwe eend. Je kunt in zowel tentjes, hutten als bungalows overnachten.

De Whanganui River ligt aan de westkant van het Noordereiland boven Whanganui. Via Highway 4 en de plaatsjes Taumarunui, Ohinepane en Whakahoro is deze rivier het beste te bereiken.

Reizen Whanganui National Park

Specialisten Nieuw-Zeeland

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Nieuw-Zeeland?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Nieuw-Zeeland kenner
Sponsors