Te Urewera National Park
-
- Algemene ervaring
- Natuur
- Stranden
- Wildlife
- Overige activiteiten
- Bereikbaarheid

Te Urewera National Park

door Getaway Travel

Het Te Urewera National Park is een van de grootste ongerepte en mooiste gebieden van Nieuw-Zeeland. Het park is zeer bergachtig met vele bossen, meren, rivieren en watervallen en de Huiarau Mountains er dwars doorheen. In het dichte regenwoud woonde eeuwenlang het veerkrachtige Tuhoe-volk.

Het gebied is zo dichtbegroeid en onstuimig dankzij de enorme hoeveelheden neerslag die hier jaarlijks valt. Neem zeker een regenjas mee, want hier vallen veel plensbuien. Februari is de warmste maand en juli de koudste van het jaar. Op de hoogste toppen is het altijd koud - tussen de drie en negen graden Celsius - en blijft de sneeuw het hele jaar liggen. Er leven verschillende inheemse vogelsoorten zoals de kiwi, tui, kaka, kokako en de morepork.

ZELF NAAR Te Urewera National Park?

Bekijk alle 1 reizen naar Te Urewera National Park

Legende van Lake Waikaremoana

Het Lake Waikaremoana is maar liefst 243 meter diep en een van de mooiste attracties van het park. De legende van de Maori gaat dat dit gigantische meer is gevormd door een watermonster. Ooit had een Maori-leider zijn dochter in het water gegooid en in haar doodstrijd nam het meisje de gedaante van een watermonster aan. Ze probeerde vanuit het water de berghellingen op te klimmen, maar slaagde hier niet in en vulde met haar tranen het meer.

Haar geest zou nog steeds op windstille dagen het meer beroeren, de bijnaam is dan ook 'het meer van het rimpelende water'.

Tegenwoordig worden er veel boottochten over dit schitterende meer georganiseerd. Een cruise is ook de manier om de beschutte baaien, steile oevers en watervallen te ontdekken. Je kunt ook zelf varen in een kano, kajak of zelfs een rubberbootje die je er kunt huren.

Wandelingen

In het Te Urewera National Park kun je ook geweldig mooie wandelingen maken. Er zijn aan honderden kilometers wandelpaden uitgezet die variëren van enkele uren tot meerdere dagen. Je komt langs indrukwekkende watervallen, stroomversnellingen en uitzichtpunten. Wandelen kan het hele jaar door, maar de winters kunnen behoorlijk nat en koud worden.

Je kunt in het park overnachten in campings en hutten maar neem wel zelf eten en drinken, kookgerei en brandstof mee.

Een van de kortste wandelingen is de Hinerau's Track van slechts een half uur. Je komt langs vier spectaculaire watervallen. De populairste wandeling is de schitterende Lake Waikaremoana Track. Deze wandeling van ongeveer vijftig kilometer komt langs de mooiste punten van het park, duurt drie à vier dagen en is voor iedereen vrij gemakkelijk te doen.

Bereikbaarheid

Te Urewera National Park ligt op het Noordereiland en is met openbaar vervoer nauwelijks te bereiken. Er is een shuttle bus op aanvraag tussen Tuai, Onepoto en Hopuruahine. Je kunt wel met de auto naar Waikaremoana - na Highway 38 te bereiken met je 4WD via een ruige en onverharde weg - en daar een watertaxi nemen.

Reizen Te Urewera National Park

Meer Te Urewera National Park

Reviews Te Urewera National Park

Onwijs geweldige natuur en Maori ervaring (bezocht in november 2012)

Review geschreven door Tonnie Ruijs van Rooij op 12 november 2017

3 dagen te gast bij Te Urewera Tracks waar we ontvangen werden door Willy, een jonge vader die heel erg veel wist van de Maori cultuur en dit ook met ons wilde delen. We leefden en sliepen midden in het regenwoud waar we meteen een grote regenbui mee maakten terwijl we ontvangen werden onder een soort van overdekte driepunts doek, stortte het water zich helemaal uit de hemel naar beneden. Heel kort maar wel heftig. Prachtig om mee te maken. Willy zorgde voor een welkomstborrel en een heerlijk openlucht diner. Hij vertelde honderduit over de Maori's en hoe het er in NIeuw Zeeland aan toe kan gaan als het zand onder je voeten vandaan spoelt boven op de berg. Drie maanden afgesloten zijn van alles en iedereen omdat de berg letterlijk weg spoelt. Een enorm gat in de weg. Jacht maken op dieren en de huiden sparen om van de opbrengst boodschappen doen en leven. Wat een verhaal om als Nederlander die gewoon naar een supermarkt gaat en alles kan kopen. Midden in een groene wereld rond kijken en dan benieuwd zijn naar de dag van morgen waar je op pad gaat met een schep en bomen gaat planten omdat je iets terug wilt doen voor de natuur in Nieuw Zeeland en hun bewoners. Na een onrustige nacht in een tentje op een veldbed was het dan zover, waar ook nog een lichte aardbeving moet zijn geweest maar waar wij geen idee van hebben gehad of iets van hebben mee gekregen. Bomen planten: de cöordinaten werden opgenomen en daar stonden de bomen dan om 1000 jaar oud te worden. Tenminste dat is onze insteek geweest om ze te schenken aan de natuur en de Nieuw Zeelanders! Geweldig om te doen. Daarna een prachtige wandeling met Willy door het park waar je ook alleen met een gids welkom bent. Een gebed bij de ingang door Willy en wat een hoge bomen! Wij hebben hiervan genoten tot op het bot en kijken nog steeds met veel weemoed terug aan Nieuw Zeeland en zijn bewoners! Wij hopen dat Willy en zijn gezin een geweldig leven zullen hebben in het mooie Nieuw Zeeland.

Pluspunten Te Urewera National Park

  • Onbeschrijflijk mooie natuur
Ultieme tip: Zoek naar die ultieme dagen waar de Maori's jou zoveel mogelijk vertellen en waar je jezelf een voelt met de natuur.
Aangeraden voor: Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Specialisten Nieuw-Zeeland

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Nieuw-Zeeland?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Nieuw-Zeeland kenner
Sponsors