Te Urewera National Park

Te Urewera National Park

door Getaway Travel

Het Te Urewera National Park is een van de grootste ongerepte en mooiste gebieden van Nieuw-Zeeland. Het park is zeer bergachtig met vele bossen, meren, rivieren en watervallen en de Huiarau Mountains er dwars doorheen. In het dichte regenwoud woonde eeuwenlang het veerkrachtige Tuhoe-volk.

Het gebied is zo dichtbegroeid en onstuimig dankzij de enorme hoeveelheden neerslag die hier jaarlijks valt. Neem zeker een regenjas mee, want hier vallen veel plensbuien. Februari is de warmste maand en juli de koudste van het jaar. Op de hoogste toppen is het altijd koud - tussen de drie en negen graden Celsius - en blijft de sneeuw het hele jaar liggen. Er leven verschillende inheemse vogelsoorten zoals de kiwi, tui, kaka, kokako en de morepork.

Legende van Lake Waikaremoana

Het Lake Waikaremoana is maar liefst 243 meter diep en een van de mooiste attracties van het park. De legende van de Maori gaat dat dit gigantische meer is gevormd door een watermonster. Ooit had een Maori-leider zijn dochter in het water gegooid en in haar doodstrijd nam het meisje de gedaante van een watermonster aan. Ze probeerde vanuit het water de berghellingen op te klimmen, maar slaagde hier niet in en vulde met haar tranen het meer.

Haar geest zou nog steeds op windstille dagen het meer beroeren, de bijnaam is dan ook 'het meer van het rimpelende water'.

Tegenwoordig worden er veel boottochten over dit schitterende meer georganiseerd. Een cruise is ook de manier om de beschutte baaien, steile oevers en watervallen te ontdekken. Je kunt ook zelf varen in een kano, kajak of zelfs een rubberbootje die je er kunt huren.

Wandelingen

In het Te Urewera National Park kun je ook geweldig mooie wandelingen maken. Er zijn aan honderden kilometers wandelpaden uitgezet die variëren van enkele uren tot meerdere dagen. Je komt langs indrukwekkende watervallen, stroomversnellingen en uitzichtpunten. Wandelen kan het hele jaar door, maar de winters kunnen behoorlijk nat en koud worden.

Je kunt in het park overnachten in campings en hutten maar neem wel zelf eten en drinken, kookgerei en brandstof mee.

Een van de kortste wandelingen is de Hinerau's Track van slechts een half uur. Je komt langs vier spectaculaire watervallen. De populairste wandeling is de schitterende Lake Waikaremoana Track. Deze wandeling van ongeveer vijftig kilometer komt langs de mooiste punten van het park, duurt drie à vier dagen en is voor iedereen vrij gemakkelijk te doen.

Bereikbaarheid

Te Urewera National Park ligt op het Noordereiland en is met openbaar vervoer nauwelijks te bereiken. Er is een shuttle bus op aanvraag tussen Tuai, Onepoto en Hopuruahine. Je kunt wel met de auto naar Waikaremoana - na Highway 38 te bereiken met je 4WD via een ruige en onverharde weg - en daar een watertaxi nemen.

Like deze pagina

Reizen East Cape

Meer Te Urewera National Park

Specialisten Nieuw-Zeeland

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Nieuw-Zeeland?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners!

Aanmelden nieuwsbrief

Nieuw-Zeeland kenner
Sponsors