Te Mata Peak

Te Mata Peak

door Getaway Travel

De Te Mata Peak is bijna vierhonderd meter hoog en biedt je een fantastisch uitzicht over de Heretaunga Plains. Op een heldere dag hier vanaf kun je zelfs heel Hawke's Bay zien! En kijk je dichterbij, dan zie je aan je voeten oesterschelpen liggen. De Te Mata Peak ligt in het Te Mata Park waar verschillende mooie wandelingen zijn uitgezet.

Deze top is een favoriete spot van hanggliders omdat er een goede wind van de Stille Oceaan wordt geblazen. Een trip boek je zowel in Hastings en Napier.

ZELF NAAR East Cape?

Bekijk alle 16 reizen naar East Cape

Legende

De Maori-legende meent dat de Te Mata het lichaam is van opperhoofd Te Mata O Rongokako. Deze verslikte zich en stierf toen hij zich een weg door de heuvel at. De dochter van een ander opperhoofd had hem die taak gegeven. De 'beet', die zijn dood betekende, is vanuit Hastings - elf kilometer verderop - duidelijk te zien, net als de rest van zijn lichaam.

De Te Mata Peak ligt elf kilometer van Hastings vlakbij Highway 2 op het Noordereiland. Op de website van Te Mata Peak vind je meer over de historie en andere praktische informatie.

Reizen East Cape

Specialisten Nieuw-Zeeland

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Nieuw-Zeeland?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Nieuw-Zeeland kenner
Sponsors