Poverty Bay

Poverty Bay

door Getaway Travel

Poverty Bay doet je denken dat dit maar een kale bedoening is waar niks wil groeien. Maar niets is minder waar! Poverty Bay is juist een van de meest vruchtbare streken van het land en een van de belangrijkste wijnproducerende streken van Nieuw-Zeeland.

James Cook gaf de baai deze naam toen hij zonder succes water en voedsel van Maori wilde krijgen. Dankzij het mediterrane klimaat en de voedselrijke grond worden hier fantastische chardonnay's geproduceerd.

ZELF NAAR Poverty Bay?

Bekijk alle 4 reizen naar Poverty Bay

Chardonnay Capital

Maar liefst 35 procent van de totale chardonnay-oogst van het land komt hier vandaan en mag het nabijgelegen Gisborne zich de 'Chardonnay Capital of New Zealand' noemen. De wijnen van Poverty Bay hebben een unieke en volle smaak en vallen zowel nationaal als internationaal regelmatig in de prijzen.

En deze heerlijke wijnen kun jij proeven! Maak van tevoren wel een afspraak want niet alle wijngaarden zijn dagelijks geopend voor publiek. De proeverijen liggen op zo'n vijftien kilometer van Gisborne en bij het Gisborne & Eastland Region Information Centre kun je hier meer informatie over krijgen.

Proeverijen

The Millton Vineyard is een klein familiebedrijfje dat internationaal zeer wordt gewaardeerd en ligt in het pittoreske Manutuke.

Ook Amor Bendall ligt prachtig, namelijk aan het strand van Wainui Beach. Deze nog jonge wijnboerderij heeft goede referenties: "This is a classy Gisborne wine. Beautifully poised, delicate and vibrant. Still youthful with impressive complexity and cellaring potential, it's a label well worth discovering."

De grote Waiohika Estate Vineyard is naast een uitstekende wijnproeverij de plek waar elk jaar het Gisborne Wine & Food Festival wordt gehouden. In oktober kun je een week lang wijnproeven, streekgerechten proberen en worden er allerlei activiteiten georganiseerd rond wijn en eten.

Poverty Bay ligt ten zuiden van Gisborne op het Noordereiland en is via Highway 2 te bereiken.

Reizen Poverty Bay

Meer Poverty Bay

Specialisten Nieuw-Zeeland

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Nieuw-Zeeland?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Nieuw-Zeeland kenner
Sponsors