Uitgaan Auckland

Uitgaan Auckland

door Getaway Travel

Auckland is op het gebied van nachtleven geen Londen, New York of, pak 'm beet, Amsterdam. Maar de laatste jaren heeft het vermaak tijdens de late uurtjes ook in Auckland een boost gekregen. Er zijn verschillende plekken waar je prima uit kunt met elk een eigen sfeer.

Kijk voor de leukste uitgaansgelegenheden en events in de donderdag- en zaterdagedities van de 'New Zealand Herald', het gratis magazine 'What's Happening' of 'Tourist Times'.

ZELF NAAR Auckland?

Bekijk alle 54 reizen naar Auckland

Bars en clubs

In Nieuw-Zeeland mag je vanaf je achttiende alcohol drinken en kost een biertje in Auckland tussen de NZ$ 3 - 5. Een glas wijn krijg je vanaf NZ$ 4. Ook in Nieuw-Zeeland mag er in de meeste horeca niet meer worden gerookt.

Over het algemeen kun je met je casual kleding in veel uitgaansgelegenheden terecht. Er zijn geen strikte sluitingstijden, sommige bars zijn zelfs 24 uur per dag open! Een hiervan is de Fu Bar in Queens Street, in het centrum van de stad. Hier kun je de hele nacht door underground dance muziek. Elke dag staan er dj's te draaien en in het weekend ga je hiernaartoe voor grote internationale acts.

Genoeg van deze bar? Dan kun je ook 24 uur per dag terecht in de D Bar in Victoria Street. Hier heb je niet alleen een bar en dansvloer maar ook een casino!

Het gebied rond de Viaduct Harbour in het centrum, en met name bij Princes Wharf, heeft er de laatste jaren veel trendy cafés en hippe clubs in Britse stijl, zoals de Irish pub. Queens Street, de grote straat dwars door het centrum, en de straten eromheen herbergt vele bars en clubs waarvan sommige gratis toegang hebben.

K Road

Maar voor de beste clubs moet je naar K Road, vlak onder het centrum. Hier kun je de hele nacht door dansen en relaxen in een van de vele night bars waar een gemengd publiek op afkomt. Het is ook dé plek van gay Auckland en het red light district van de stad. Omdat het er zo druk is, hoef je je hier niet onveilig te voelen.

Ten westen hiervan ligt de hippe wijk Ponsonby. In dit wat alternatieve gedeelte van Auckland vind je coole bars en restaurants. Hier komen veelal jonge, hippe mensen voor een drankje, om vervolgens naar de clubs van K Road gaan. Op zoek naar de rich and famous van Nieuw-Zeeland? Ga dan bar hoppen in het trendy Parnell in het oosten van de stad. Let op: hier geldt wel 'dress to impress'.

Reizen Auckland

Specialisten Nieuw-Zeeland

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Nieuw-Zeeland?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Nieuw-Zeeland kenner
Sponsors