Auckland Domain

Auckland Domain

door Getaway Travel

Het Auckland Domain is het grootste en oudste park van de stad. Het park is populair onder joggers en picknickers en je kunt er in de zomer luisteren naar gratis openluchtconcerten.

Vulkanische kegel

Het Auckland Domain is net als veel andere parken aangelegd op een vulkanische kegel. Nog altijd kun je er in de contouren turfsteenringen zien die zijn ontstaan door vulkanische activiteiten van duizenden jaren geleden. Vooral bij het sportveld in het park kun je deze ringen goed zien.

ZELF NAAR Auckland?

Bekijk alle 52 reizen naar Auckland

Verder vind je er in de tuinen verschillende sculpturen waaronder een paar bronzen beelden in de vijver. De mannelijke figuur in het midden symboliseert Auckland en de twee vrouwen wijsheid en vruchtbaarheid.

Winter Gardens

In het park bevinden zich de Winter Gardens, een erfenis van de Auckland Exhibition in 1913. Dit zijn twee kassen en een binnenplaats met een grote vijver.

Je vindt er een grote diversiteit aan subtropische en tropische planten. Zo zijn er in de Fernz-fernery meer dan honderd soorten varens te vinden. Ook zijn de Gardens erg populair voor trouwerijen en andere fotoreportages.

Het Auckland Domain en de Winter Gardens liggen aan de Grafton Road aan de oostkant van het centrum van Auckland.

Reizen Auckland

Meer Auckland Domain

Specialisten Nieuw-Zeeland

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Nieuw-Zeeland?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Nieuw-Zeeland kenner
Sponsors