Oban

Oban

door Getaway Travel

Oban is de enige plaats op Stewart Island en ligt pittoresk aan de schitterende kust van Halfmoon Bay. De plaats is zo klein dat je het prima te voet kunt verkennen, maar mocht je het jezelf nog gemakkelijker willen maken, dan kun je een busrit van zo'n anderhalf uur maken langs de belangrijkste bezienswaardigheden.

Oban is ook de plek voor (goedkopere) accommodatiemogelijkheden.

ZELF NAAR Oban?

Bekijk alle 2 reizen naar Oban

Kleurige luchten

In het Rakiura Museum kom je meer te weten over de geschiedenis van het eiland. Rakiura is de Maori-naam voor Stewart Island en betekent 'het land van de kleurige luchten'. En dat is niet zo'n vreemde betekenis wanneer je hier in de zomer inderdaad adembenemende prachtige zonsop- en ondergangen kunt beleven.

Van Oban leiden veel paden via prachtige bossen naar interessante en mooie plekjes en naar uitkijkpunten met schitterend uitzicht. Bijvoorbeeld Observation Rock met uitzicht over Paterson Inlet en Ulva Island. Hiervandaan kun je verschillende wandelingen maken naar Deep Bay en Golden Bay.

Vis vangen

Paterson Inlet is een zestien kilometer lange zeetong die Stewart Island binnendringt. Hier kun je een bootje huren en je eigen vis gaan vangen. Ook kun je er duiken, zeevogels, pinguïns, pelsrobben en dolfijnen spotten. Je kunt er kajaks huren en een meerdaagse tocht doen waarmee je op verschillende stranden kunt overnachten.

Middenin de Paterson Inlet ligt Ulva Island, op zo'n tien minuten varen van Oban. Dit is tegenwoordig een vogelreservaat met veel inheemse vogelsoorten. Een ander reservaat vol vogels vind je op Codfish Island, ongeveer drie kilometer van de noordwestkust van Stewart Island.

Reizen Oban

Specialisten Nieuw-Zeeland

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Nieuw-Zeeland?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Nieuw-Zeeland kenner
Sponsors