Rakiura Track

Rakiura Track

door Getaway Travel

Wil je weg van alles en iedereen en genieten van onaangetaste natuur, trek dan naar het eiland helemaal onderaan Nieuw-Zeeland en bewandel de Rakiura Track in Rakiura National Park. Deze begint en eindigt aan de Half Moon Bay bij de enige 'stad' op Stewart Island: Oban.

Stewart Island is een prachtig eiland waar de natuur nog haar eigen gang mag gaan. Hier wandel je door een divers landschap dat nauwelijks is aangetast, de lucht heerlijk fris is en waar het bovendien heerlijk rustig is.

ZELF NAAR Stewart Island?

Bekijk alle 9 reizen naar Stewart Island

De wandeling

Deze wandeling is 29 kilometer en doe je in ongeveer drie dagen. Lange tijd volg je de schitterende kustlijn, voordat je de beboste heuvels intrekt vol varens en de inheemse rimu- en kamahibomen. Je loopt onder andere langs de Paterson Inlet. Dit is een mooie baai van zes kilometer waarin twintig eilanden liggen.

Hier vang je je eigen vis, huur je een watertaxi of ga je zelf met een bootje of kajak het water op. Met een beetje mazzel zie je er dolfijnen zwemmen! Aan de baai liggen pelsrobben te zonnen, waggelen geeloog- en dwergpinguïns en vliegen albatrossen rond.

Stralende luchten

Rakiura is de Maori-naam voor 'land of the glowing skies' en doet het landschap inderdaad veel eer aan: de zonsop- en ondergangen zijn waanzinnig mooi! Hier kun je van genieten op maagdelijke stranden en baaien. Deze zijn echt prachtig en heerlijk om over te wandelen. Erg bijzonder is Maori Beach. Dit is een oude Maori vestiging die tegenwoordig helemaal is overwoekerd. Tussen alle begroeiing door kun je nog veel Maori-sporen vinden, zoals een oude houtzagerij.

De Rakiura Track is een vrij gemakkelijke wandeling en in principe voor iedereen te doen. Het grootste gedeelte van de wandeling gaat over wandelpaden op planken zodat je niet door de vele modder die hier ligt hoeft te lopen én de natuur wordt beschermd.

Overnachten

Onderweg zijn er op twee plekken hutten en op drie locaties campings waar je kunt overnachten. De wandeling kun je in elk seizoen maken. Laat je niet afschrikken door de winter, want het klimaat is dan vrij mild en het weer is hier stabiel. Voor de wandeling heb je een speciale Great Walks Huts Pass of een Camping Pass nodig om te kunnen overnachten tijdens je track.

Hoewel Stewart Island nog niet erg toeristisch is, kan het tijdens deze wandeling in de zomermaanden, december tot maart, druk zijn.

De start van de Rakiura Track is in Oban, aan de westkust van Stewart Island. Je komt er met de ferry of het vliegtuig vanuit Invercargill, gelegen op het zuidelijkste puntje van het Zuidereiland.

Reizen Stewart Island

Specialisten Nieuw-Zeeland

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Nieuw-Zeeland?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Nieuw-Zeeland kenner
Sponsors