Duiken Stewart Island

Duiken Stewart Island

door Getaway Travel

Gezien de temperaturen lijkt Stewart Island niet de meest aantrekkelijke duikspot van het land. Het water is met een gemiddelde temperatuur van 11 graden Celsius erg koud. Maar de wateren rond Stewart Island bevatten een van de meest rijke en gevarieerde flora en fauna van Nieuw-Zeeland en het zicht onderwater is uitstekend.

Juist omdat de natuur hier (nog) zo onbedorven is en door de kou is duiken hier extra bijzonder!

ZELF NAAR Stewart Island?

Bekijk alle 9 reizen naar Stewart Island

Alleen op de wereld

Bij Halfmoon Bay kun je genieten van scholen blauwe moki's en tarakihi's en zwemmen er zeehonden langs je heen. Nog meer soorten vissen kun je zien bij de Paterson Inlet en Port Adventure. Port Pegasus is een van de meest afgelegen plekken van heel Nieuw-Zeeland. Hier lijk je alleen op de wereld te zijn te midden van al het bijzondere leven onderwater.

Bereikbaarheid

Stewart Island ligt onder het Zuidereiland en er zijn twee manieren om op het eiland te komen. De kortste en daarmee de duurste optie is een vliegtocht van twintig minuten van Invercargill. Goedkoper is de vaartocht met de catamaran Foveaux Express. Neem wel een reispilletje want het water tussen het Zuidereiland en Stewart Island, de Foveaux Strait, kan behoorlijk wild zijn. Op de website van Stewart Island vind je meer over de onderwaterwereld en andere praktische informatie.

Reizen Stewart Island

Specialisten Nieuw-Zeeland

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Nieuw-Zeeland?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Nieuw-Zeeland kenner
Sponsors