Milford Track

Milford Track

door Getaway Travel

De Milford Track is de meest populaire route in Nieuw-Zeeland en wordt door veel wandelfanaten als de mooiste wandeling van de wereld gezien! Het is dan ook een schitterende track door een stuk ongerepte natuur. De 55 kilometer lange tocht verbindt Lake Te Anau met de Milford Sound.

Uitzicht op Clinton Canyon

Je wandelt door prachtige valleien die worden omgeven door hoge heuvels en bergen, begroeid met beukenbossen vol inheemse vogels. Je komt door regenwoud dat vanaf de waterkant steil omhoog rijst tot aan de sneeuwgrens. Af en toe opent dit zich voor een spectaculair uitzicht op de Clinton Canyon.

ZELF NAAR Fiordland National Park?

Bekijk alle 42 reizen naar Fiordland National Park

Sutherland Falls

Verder kom je langs donkere uitlopers van het meer die verdwijnen tussen de stille bergen. Je gaat over de 1.073 meter hoge Mackinnen Pass vanwaar je een schitterend uitzicht over de omgeving hebt.

Vervolgens loop je weer naar beneden langs de sensationele Sutherland Falls, die van 580 meter naar beneden kletteren en daarmee de op vier na hoogste waterval ter wereld is. Een schitterende wandeling dus!

Aanmelden

Over de Milford Track doe je zo'n vier dagen en is maar in één richting te doen: van Lake Te Anau bij Glade House naar Milford. De beste tijd om de track te doen is van begin november tot midden april. Sneeuw en ijzige winden maken de rest van het jaar het lopen bijna onmogelijk. Je moet je van tevoren aanmelden bij het DOC Visitor Centre in Te Anau.

Individuele wandeling

Wanneer je de track in je eentje wilt lopen, ben je verplicht dit maanden van tevoren te boeken. Wees er dan snel bij want per dag mogen maar veertig individuele wandelaars aan de tocht beginnen. Ook is reserveren van de hutten verplicht. Verwacht af en toe door flinke stukken water te moeten lopen want het kan hier af en toe flink plenzen.

Ga je in een groep wandelen, dan overnacht je in speciale hutten voor groepen. Deze zijn dan automatisch voor je geboekt wanneer jij je inschrijft voor de wandeling.

Reizen Fiordland National Park

Specialisten Nieuw-Zeeland

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Nieuw-Zeeland?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Nieuw-Zeeland kenner
Sponsors