Hoeveel schapen zijn er in Nieuw-Zeeland?

Hoeveel schapen zijn er in Nieuw-Zeeland?

door Elsemieke Land

Anno 2019 zijn er maar liefst 27,3 miljoen schapen in Nieuw-Zeeland. Dat betekent dat er gemiddeld zes schapen per hoofd van de bevolking leven in het land van de kiwi’s. Dat lijkt veel, maar is opvallend genoeg een stuk minder dan het record van 22 schapen per inwoner in 1982. Het vooroordeel dat er in Nieuw-Zeeland twintig schapen per inwoner zijn, gaat dus al lang niet meer op. 

Dat de ratio tussen het aantal schapen en mensen kleiner is geworden, komt onder andere door een groeiende bevolking, waardoor land waar schapen gehouden werden, verloren ging aan stadsuitbreiding. Bovendien werd in 1987 groeide de melkveehouderij de schapenhouderij voorbij en werd dit de belangrijkste industrie van Nieuw-Zeeland. Ook hebben boeren verbeteringen doorgevoerd, waardoor er tegenwoordig veel minder schapen nodig zijn voor bijna evenveel lamsvlees als voorheen.

ZELF NAAR Nieuw-Zeeland?

Bekijk alle 74 reizen naar Nieuw-Zeeland

Ondanks de daling van het aantal schapen, is de verhouding in Nieuw-Zeeland nog steeds veel hoger dan in andere landen. Alleen Mongolië overtreft Nieuw-Zeeland met zijn schapenpopulatie. En nog steeds zijn de met schapen bespikkelde groene heuvels een iconisch en realistisch beeld in Nieuw-Zeeland. Wie moet anders al dat gras maaien? 

Reizen Nieuw-Zeeland

Specialisten Nieuw-Zeeland

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Nieuw-Zeeland?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Nieuw-Zeeland kenner
Sponsors