Kajakken Marlborough Sounds

Kajakken Marlborough Sounds

door Getaway Travel

Wanneer je een kaart van de Marlborough Sounds bekijkt, zie je een vreemde wirwar van zeearmen, bergkammen, eilanden en baaien. Je denkt even dat dit de fjorden van Noorwegen zijn, maar nee, hier is het een stuk warmer, tropischer en wellicht mooier. Dit is het noorden van het Zuidereiland en het is werkelijk schitterend!

Paradijselijke panorama's

De Marlborough Sounds is een maritiem park met een oppervlakte van 960 vierkante kilometer. Het is een prachtig doolhof van beboste bergen omgeven door water en eilanden. Er zijn talloze wandelpaden, veel wild groen en verschillende vogelsoorten, dolfijnen en pinguïns, historische plaatsjes, inhammen met goudgele stranden en paradijselijke panorama's.

ZELF NAAR Marlborough Sounds?

Bekijk alle 19 reizen naar Marlborough Sounds

De Sounds zien eruit als een rij bergruggen die boven de oceaan uitrijst, maar eigenlijk zijn het dalen die door het water zijn overstroomd. Door de eeuwen heen is het niveau van de zee veranderd en zijn door bewegingen langs breuklijnen landmassa's gekanteld, de zee overstroomd en een zeer grillige kustlijn ontstaan.

Zeekajaktocht

Deze wirwar van rivieren en andere wateren lenen zich uitstekend voor een prachtige zeekajaktocht. En gelukkig hebben verschillende touroperators dat ook ontdekt en heb je, vooral in Picton, ruime keus uit vele tochten. Deze variëren van een dag tot vier dagen en wordt er voor eten, drinken, reddingsvesten, slaapplekken en natuurlijk kajaks gezorgd.

Je peddelt langs de mooiste en rustige plekjes van de Marlborough Sounds en je picknickt op de prachtige stranden van Davies Bay en Mistletoe Bay. Vervolgens vaar je door de schitterende Queen Charlotte Sound en leer je over het ontstaan van dit fjord en alles wat er in en rond het water leeft.

Vierdaagse tocht

Verder worden er verschillende verlaten eilandjes bezocht en logeer je op campings of in hutten. Bij een vierdaagse tocht maak je een mooie wandeling door de inheemse bossen van de Marlborough Sounds en heb je onvergetelijke uitzichten.

De Marlborough Sounds liggen in het uiterste noorden van het Zuidereiland en zijn het beste te bereiken met de boot vanuit Picton. Picton, aan Highway 1, is een prima plek om kajaktours te boeken en te starten.

Reizen Marlborough Sounds

Foto's & video's Kajakken Marlborough Sounds

Specialisten Nieuw-Zeeland

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Nieuw-Zeeland?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Nieuw-Zeeland kenner
Sponsors