Nieuw-Zeeland.nl Jouw vakantie naar Nieuw-Zeeland begint hier!

Reviews Noordereiland

9,0
9,2 Algemene ervaring
9,1 Beziens­waardigheden
9,0 Locals
9,4 Natuur
8,6 Interessant
8,5 Stranden
 • Aantal reviews: 21
 • Aantal waarderingen: 27

Ongelofelijk Noorder eiland (bezocht in maart 2015)

Review geschreven door Jelle Groot op 27 december 2018

Wij waren in Wellington omdat daar een hele goede vriend van ons woont, Arie Kooy van 87 en ik heb hem nooit privé ontmoet maar alleen per brief of via mail via zijn broer. Ik stuurde hem altijd met de kerstdagen een West-Friese scheurkalender omdat hij ook net als ons uit Heiloo komt. Dit jaar had ik hem gezegd dat ze op waren en ik het dus voor de feestdagen niet kon regelen.
Maar we gingen zelf lekker op vakantie naar Noordereiland en als verrassing was ik de postbode die hemzelf de West-Friese kalender kwam brengen, hoe groot was zijn verbazing, AMAZING, zoo ook de stad Wellingtom en Auckland maar ook de kust naar boven en Roturoa en Golden Bay. Wat een beleving ik zou dit zo weer over willen doen want we zijn nog lang niet uitgekeken en omdat hij 90 wordt en steeds slechter van conditie zou ik hem nog een keer willen knuffelen!

9,2
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Locals
9 Natuur
9 Interessant
10 Stranden

Pluspunten Noordereiland

 • prachtig weer
 • overweldigende diversiteit aan natuur
Ultieme tip: Ga overnachten in een prachtig hotel aan het water en de haven van Auckland. Geweldig. En restaurant Fishermans warf in Weillington is subliem!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Weer prachtig stuk Nieuw-Zeeland (bezocht in maart 2018)

Review geschreven door Daniel Jankie op 10 mei 2018

Het Noordereiland is weer totaal anders dan het Zuidereiland, hoewel beiden super mooi zijn. Wij zijn centraal over het eiland gegaan en hebben dus vooral genoten van het ruige landschap, waarvoor natuurlijk het Tongariro park typerend is. Een must visit! Maar ook de omgeving van Rotorua maakte veel indruk met alle vulkaanlandschappen. Verder is Auckland een hele relaxte plek om weer even aan het stadsleven te wennen.

8,7
9 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
9 Locals
9 Natuur
8 Interessant
7 Stranden

Pluspunten Noordereiland

 • Mooie natuur
 • relaxt auckland

Minpunten Noordereiland

 • drukker dan zuid
Ultieme tip: De gratis hot pool bij Taupo, richting de Huka falls. Super lekker om even te relaxen na of voor een leuke wandeling.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

De mooiste ééndagswandeling van Nieuw-Zeeland: de Tongariro Alpine Crossing. (bezocht in november 2015)

Review geschreven door Susanne Hijstek op 14 november 2017

De mooiste ééndagswandeling van Nieuw-Zeeland: de Tongariro Alpine Crossing.
De wandeling heeft een lengte van 19,4 kilometer in vulkanisch gebied. De track begint op 1100 meter hoogte, waarna er geklommen wordt naar bijna 1900 meter over een afstand van ongeveer 10 kilometer. Het laatste stuk gaat vrijwel alleen maar naar beneden.
Mt. Nagauruhoe kennen de meeste mensen als Mount Doom (de doemberg) uit The Lord of the Rings films. Je kunt deze ook beklimmen alleen kost dit je nog eens 3 uur extra en moet je een onwijze steile vulkaan opwandelen.
Vanaf het hoogste punt kijk je uit over Mt. Doom, Mt. Tongariro, Red Crater, Mordor, het binnenland van Nieuw-Zeeland en de Emerald Lakes. Het is een zware wandeling, maar de omgeving waarin je loopt is echt adembenemende zeker de moeite waard.

Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Eerste keer Nieuw-Zeeland. (bezocht in februari 2010)

Review geschreven door Jos Kremers op 18 mei 2017

Eerste bezoek in Nieuw-Zeeland. Er volgen er zeker meer. Fantastische natuur, uiterst vriendelijke mensen. Een van de hoogtepunten was Orakei Korako (Hidden Valley), een geothermische site tussen Rotorua en Taupo, waar de aarde zich op haar mooist toont. Ook de rit er naar toe is fantastisch. Ook de Maoricultuur verdient een ereplaats. Hobbiton, (the Shire uit Lord of the Rings) krijgt een dikke plus. De rust, stilte en sereniteit maken duidelijk waarom dat gebied is gekozen als ankerplaats voor de Hobbits van Tolkien.

8,5
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
8 Locals
10 Natuur
8 Interessant
5 Stranden
Ultieme tip: Orakei Korako, Wai-O-Tapu, Coromandel peninsula.
Aangeraden voor: Stellen

Waipoua Forest (bezocht in februari 2017)

Review geschreven door Irma Audie op 15 mei 2017

Het Waipoua forest is een oerbos in het Northland op het Noordereiland van Nieuw-Zeeland met eeuwenoude kauribomen. Sommigen zijn meer dan tweeduizend jaar oud. De één na oudste boom heet Te Matua Ngahere (Father of the forest) en heeft een omtrek van meer dan zestien meter. Dit is heel indrukwekkend! In het bos staat keurig met borden de route naar de beroemdste bomen aangegeven.
Helaas worden de bomen met uitsterven bedreigd. Daarom moet je overal eerst met water en zeep je schoenen reinigen voordat je het bos mag betreden.

Pluspunten Noordereiland

 • prachtige natuur
 • zacht klimaat
 • super vriendelijke mensen

Minpunten Noordereiland

 • toen wij er waren regende het
Ultieme tip: Om lang zoeken naar de bomen te voorkomen, kan je het beste eerst naar het Waipoua Visiters Centre gaan. Daar staan de routes aangegeven en kan je makkelijker verder.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Tongariro National Park (bezocht in februari 2017)

Review geschreven door A Celie op 11 mei 2017

Wat een geweldige, zware maar onvergetelijke wandeling naar de top. Met de stoeltjeslift naar het grote restaurant halverwege de berg en na een lekkere bak koffie, klimmen en klauteren over de grote stenen naar boven voor een adembenemend uitzicht op de top van de berg. Wat een unieke ervaring, rust en uitzicht.

Pluspunten Noordereiland

 • Veel variatie in natuur
 • mooie stranden

Minpunten Noordereiland

 • Drukker
 • einde van de geweldige reis
Ultieme tip: Als je goed ter been bent zijn er ook op het Noordereiland prachtige routes om te wandelen.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Heaps of Old Timers during Whangamata Beach Hop (bezocht in maart 2016)

Review geschreven door Rob Mens op 08 april 2017

Wellington, Plimmerton, Napier, Duder Regional Park, Whangamata Beach Hop. Ik wist dat Nieuw-Zeeland mooi was maar het land heeft me zeer positief verrast. Bijna aan het eind van onze vakantie waren we van plan een rondrit te maken bij Coromandel. We kwamen onderweg steeds meer old-timers tegen. In Whangamata bleek er een jaarlijks een old-timer festival te zijn met honderden old-timers, een markt en rock 'n roll muziek. We zijn die dag in Whangamata gebleven om van dit unieke festival te genieten.

Pluspunten Noordereiland

 • gratis toegang te Papa museum.

Minpunten Noordereiland

 • files in Auckland
Ultieme tip: Wellington Te Papa Tongarewa is het nationale museum van Nieuw-Zeeland en gratis toegang. Hier is heel veel te zien mocht het een dagje regenachtig zijn.
Aangeraden voor: Natuurliefhebbers

Coromendel (bezocht in januari 2011)

Review geschreven door Rinus Bruel op 30 maart 2017

Met een huurauto vanaf Auckland, waar we een paar dagen verbleven, gewoon en route richting Coromendel. Na regen onderweg kregen we een aanrijding. Iemand reed achterop waardoor de kofferbak niet meer open kon. Paniek uiteraard, maar aan het einde van de wereld was een complex waar we een paar dagen zijn gebleven om van alles te regelen. Uit het niets kwam er een Duitse man naar ons toe en vroeg of we problemen hadden. Die man heeft ons geholpen de auto weer rijdbaar te maken. Inmiddels heeft de verhuurmaatschappij een andere auto voor ons geregeld en die konden we ophalen in Tauranga. best een eindje weg, maar de Duitser en alles er omheen heeft het voor ons onvergetelijk gemaakt. Wat een heerlijk land Nieuw-Zeeland. De reis was achteraf te kort. We hebben ook het Zuidereiland aangedaan, ook prachtig... maar het Noordereiland heeft meer.

Ultieme tip: We did bed and breakfast with homestay.. allemaal geweldig. Ook in Wellington
Aangeraden voor: Stellen, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Nieuw-Zeeland is een land waar je overweldigende natuur ontmoet. (bezocht in januari 2016)

Review geschreven door Teresa Burcks op 30 maart 2017

Het Noordereiland is overweldigend. Nog werkende vulkaan, hete bronnen, kokende modder en een groot vulkaanmeer. Het Maoridorp en de op het oerwoud lijkende bossen. Ook niet te vergeten zijn de grotten met de gloeiwormpjes. Al met al een onvergetelijke reis.

Pluspunten Noordereiland

 • Er zijn heel veel betaalbare hotel in Roturua

Minpunten Noordereiland

 • Ik heb geen minpunten gezien.
Ultieme tip: Er zijn reisbussen, die over het gehele eiland gaan.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Een prachtige reis van 7,5 weken (bezocht in december 2002)

Review geschreven door Hennie Kluitenberg op 30 maart 2017

We hebben met een stel vrienden een rondreis gemaakt van 7,5 weken en hadden een budgetauto gehuurd in Nederland. Het was fantastisch! We hebben Motels en Lodges bezocht en onze laatste avond in een plaats gingen we uit eten bij Long Star waar het eten geweldig was. Vooral de Spareribs was heerlijk. Dit restaurant is in de meest grote steden te vinden.

Pluspunten Noordereiland

 • Thermalpark Rotorua
Ultieme tip: Heerlijke kip kun je eten bij KFC-restaurants.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Nieuw-Zeeland (bezocht in december 2010)

Review geschreven door Daphne Verlaan op 16 februari 2017

Er zijn teveel mooie plekjes om op te noemen, maak je dromen waar en ga gewoon!
Bezoek Wellington, Rotorua, de Bay of Islands, Wanganui en nog veel meer plaatsen.
Vooral de kleinere plaatsjes zijn erg leuk met gezellige locals in de pub.

8,5
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
8 Locals
9 Natuur
7 Interessant
9 Stranden

Pluspunten Noordereiland

 • Mooie natuur

Minpunten Noordereiland

 • Meer grote steden
Ultieme tip: De Bay of Islands was echt een aanrader, net als de meer onbekende plekjes, ga van dorpje tot dorpje en kijk wat je allemaal ontdekt!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Onbeschrijfelijk hoe je ondergedompeld wordt in cultuur en natuur. (bezocht in oktober 2006)

Review geschreven door Jopie Heubers op 27 januari 2017

Onbeschrijfelijk hoe je ondergedompeld wordt in cultuur en natuur. Het is een onwereldse ervaring wanneer je onder de Kauri bomen met hun eigen oerwoud tussen hun takken loopt. Tijd vergeten en pas bij donker worden weer beseft dat je terug moet naar je bestemming. Treaty ground met de historische verhalen van de Maori en hun ontmoeting met de Engelse overheersers. Om nooit meer te vergeten zelfs niet als ik ooit dement wordt.

Pluspunten Noordereiland

 • Klimaat
 • gezondheidszorg en het ETEN
 • Restaurants heel betaalbaar

Minpunten Noordereiland

 • Hoezo minpunten?
 • Ga niet met een grote camper op pad
Ultieme tip: Ga met een kleine camper op pad, je bed altijd bij je. Onderweg zijn zoveel mooie dingen te zien dat het moeilijk is er 1 uit te halen. Wees een ontdekkingsreiziger!
Aangeraden voor: Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Ongelooflijk gewoon ongelooflijk mooi is Nieuw Zeeland (bezocht in maart 2016)

Review geschreven door Ine Bouten op 16 januari 2017

Sommige reizigers kiezen ervoor om alleen het Zuidereiland te bereizen, maar dit is werkelijk zonde. Want ook de natuur op het Noordereiland is adembenemend, met bijzonder mooie gebieden en natuurparken waar het andere eiland niet aan kan tippen. Zo vind je er reusachtige bomen, dampende vulkanische gebieden met geisers en modder poeltjes, witte zandstranden en schitterende wandelgebieden.

9,7
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Locals
10 Natuur
10 Interessant
8 Stranden
Ultieme tip: In Auckland naar de SKYtower. Een uniek staaltje staal met prachtig uitzicht zowel ver als naar beneden.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

Paradijs op aarde (bezocht in januari 2015)

Review geschreven door ghislain briers op 08 januari 2017

Prachtig, gevarieerd. Op elke straathoek nieuw fotomateriaal, zeer vriendelijke mensen overal, steeds minstens behoorlijke accomodatie. De mooiste plekken: Keri Keri, Bay of islands, eiland kirikiri (vogelreservaat) en cape Reinga

Pluspunten Noordereiland

 • schitterende locaties
 • vrinedelijke mensen
 • goede hygiene
 • degelijk engels

Minpunten Noordereiland

 • zo ver
Ultieme tip: Niet te veel plannen, elke dag is een nieuw avontuur!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Mount Wellington (bezocht in december 2016)

Review geschreven door Stijn Mertens op 10 december 2016

Mount Wellington is een natuurlijke oase in Auckland. Na een flinke klim tot aan de top, heb je een prachtig uitzicht over de hele stad en over de zee. Onderweg zie je de prachtige rode kleur van lavagesteente, de groene kleur van gras en de bemoste bomen.

8,2
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Locals
8 Natuur
6 Interessant
8 Stranden
Ultieme tip: Mount Wellington is een prachtige plek om even tot rust te komen.
Aangeraden voor: Backpackers

Noordereiland voor vier weken (bezocht in januari 2005)

Review geschreven door Henk Jacobs op 10 december 2016

Hoofdzakelijk bij familie geweest met diverse uitstapjes naar schitterende plekken. Waitomo Caves met glow worms, White Island, Tongariro Crossing en Rotoroa met zijn vulkanische activiteiten. Ook Auckland is een prachtige stad met veel verrassende plekken.

Ultieme tip: White Island, een nog werkende vulkaan op zee. Bubbelende meertjes en modderpoelen. Zwavel welke uit de grond spuit en prachtige kleurrijke vulkaanwand.
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Super ontspannen vakantie (bezocht in februari 2016)

Review geschreven door Marina Canli op 03 juli 2016

Als alleenstaande vrouw is NZ een geweldig land om te reizen. Super vriendelijke mensen, geen moment bang geweest. Prachtige natuur, veel bezienswaardigheden.
Ietsje negatief: als je bij één Maori show bent geweest, is het voldoende. Ze zijn overal hetzelfde en vrij toeristisch (wat natuurlijk wel begrijpelijk is).
Vooral NIET met een taxi vanuit vliegveld Auckland naar de stad gaan. Op allerlei sites staat dat dit +/- 50 NZD kost, maar ik heb dus 100 NZD betaald. Er gaat ook een speciale bus voor nog geen 15 NZD.

8,2
9 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
8 Locals
9 Natuur
8 Interessant
7 Stranden

Pluspunten Noordereiland

 • Super vriendelijke mensen
 • mooie natuur
 • veel bezienswaardigheden

Minpunten Noordereiland

 • Vrij duur voor alleengaanden
Ultieme tip: Vanuit Nederland bustickets kopen bij Inter City (lokale bus). Als je vroeg een ticket koopt, kun je al voor 1 NZD reizen. Super goedkoop.. Busvervoer is uitstekend geregeld.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Fantastisch Noordereiland (bezocht in februari 2015)

Review geschreven door Monica Makkinga op 08 juni 2016

Wat een fantastisch land! We zijn onze reis begonnen op het Noordereiland. Ik kan een heel verhaal houden over de bezienswaardigheden, maar dat kun je prima vinden op internet ;) Dus bij deze wat andere tips die misschien handig zijn als je besluit te gaat kamperen en/of een eigen campervan wilt aanschaffen:

- De beste manier om Nieuw-Zeeland te ontdekken is volgens ons met een busje/campervan. Wij hebben ervoor gekozen om zelf een busje te kopen via trademe.co.nz (soort NZse marktplaats). Het was een hele investering, maar het huren van een busje kostte net zoveel (100 dollar per dag, en dan zit je nog goedkoop). We hebben speciaal uitgekeken naar een busje met wat 'extra's' zodat we hem makkelijker konden verkopen. Een 4x4 verkoopt heel vlot in Nieuw-Zeeland.

-Als je een auto/busje op diesel koopt, vergeet dan niet dat de road user charge (soort van belasting voor dieselauto's) van je voorganger up-to-date is. Beetje jammer als je dat zelf moet betalen!

-Download een app waarop je bijna alle campings in Nieuw-Zeeland kan vinden. Veel backpackers gebruikten Campermate, maar hiervoor moet je wel een internetverbinding hebben om de details in een kaart te zien. Wij hebben gekozen voor Camping New Zealand: kost een paar euro, maar deze maps download je en kun je ze offline gebruiken! Deze app geeft campings, recensies en top activiteiten weer. Ook kun je zien welke faciliteiten een camping heeft. Houd vooral de DOC (department of conservation) campings in de gaten. Deze zijn gratis of goedkoop (6-10 dollar p.p.) en zijn altijd op de meest fantastische plekken! Over het algemeen is er op zo'n camping een long drop toilet en een watertap, maar dat kun je op de app even checken.

-Trek genoeg tijd uit voor je roadtrip door Nieuw-Zeeland ;)

Ultieme tip: Maak eens een praatje met locals. Voor je het weet ben je al uitgenodigd om bij ze te eten en te slapen!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Rondreis Nieuw Zeeland (bezocht in februari 2009)

Review geschreven door jacqueline hingst op 31 mei 2016

Na aankomst in Auckland...eerst een paar dagen dowtown en de Skytower bezoeken ..
Daarna naar boven rijden naar de Bay of Islands.
Dan terug over de 90 milde beach ..
Dan naar beneden langs de oostkust naar de Coromandel ..De cote d'azur van NZ.
Dan naar beneden naar t gave Tauranga en The mount maunganui.
Dan naar Rotorua naar de Hot spring voor n zwavel bad ...
Dan naar Taupo en t mooie ruepehu skigebied....en lak taupo.
Dan Door naar windy Wellington ...
Een beknopte beschrijving maar de moeite waard !!

10,0
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Locals
10 Natuur
10 Interessant
10 Stranden

Pluspunten Noordereiland

 • veel variatie in natuur ...en mooie stranden
Ultieme tip: De Hot spring in Rotorua savonds nemen en vh prachtige uitzicht genieten over de lake
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Matapouri Bay (bezocht in december 2013)

Review geschreven door Anouck Aftervillage op 31 mei 2016

Mooiste strand ever. Rustig, eilandjes, houten schommel in de boom, gratis camperplekken op de parkeerplaats.

Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Reizen Noordereiland

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Nieuw-Zeeland?

 • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
 • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
 • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Nieuw-Zeeland kenner
Sponsors