Nelson Market

Nelson Market

door Getaway Travel

In het weekend wordt Montgomery Square omgetoverd tot een markt waar de geuren van vers gebrande koffie en allerlei exotische producten overheersen. Proef eens de zelfgemaakte chutneys, olijfolie, broodsoorten, eco-groente en fruit, vers gerookte zalm en nog veel meer.

Wat dacht je van oer-Hollandse oliebollen? Jawel, ook deze kun je op de Nelson Market proeven! Ze worden vers bereid door Nederlanders die in Nelson zijn neergestreken.

ZELF NAAR Nelson?

Bekijk alle 19 reizen naar Nelson

Creatief en origineel

Nelson Market is ook een grote tentoonstelling van de vele kunstenaars die in Nelson wonen. Er zijn verschillende stalletjes met jade, of green stone zoals de Kiwi's het noemen, in allerlei vormen en maten. Op zoek naar creatief beschilderd aardewerk? Nelson market is jouw plek. Je ziet er mokken, borden en schalen in allerlei soorten, maten, kleuren en patronen.

Couturiers in den dop tonen hun vaak originele kleding, je ziet prachtig geweven doeken, beschilderd glas en kunst van materialen waarvan je dacht er nooit iets creatiefs in te kunnen zien, zoals van ijzerdraad. Het leuke is dat de kunstenaars zelf hun werk verkopen dus kun je er van alles over vragen. Op de website van Nelson Market vind je meer over de markt en andere praktische informatie.

Oma's zolder

Op zoek naar vintage? Ook in Nelson is deze trend toegeslagen en zijn er een aantal stalletjes met spulletjes die zo van oma's zolder lijken te komen. Op zondag er op Montgomery Square de Monty's Sunday Market met ongeveer dezelfde producten, zij het iets aparter en meer 'bric-a-brac'. Wees er voor beide markten wel op tijd bij, de markt is er maar tot 1 uur 's middags.

Montgomery Square ligt middenin het centrum van Nelson.

Reizen Nelson

Specialisten Nieuw-Zeeland

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Nieuw-Zeeland?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Nieuw-Zeeland kenner
Sponsors