Founders Historic Park

Founders Historic Park

door Getaway Travel

De spierwitte molen die je bijna overal in Nelson kunt zien betekent niet dat je per ongeluk weer in Nederland bent beland, maar is het opvallendste gebouw van het Founders Historic Park. Dit mini openluchtmuseum laat het verleden van Nelson herleven.

Allerlei gebouwen

Er staan kopieën van verschillende gebouwen uit het einde van de achttiende eeuw en later, zoals een ziekenhuis, brandweer en café. In dat laatste kun je bierproeven.

ZELF NAAR Nelson?

Bekijk alle 15 reizen naar Nelson

Echt de moeite waard is dit park niet. Het is behoorlijk klein en wat er te zien is, is weinig boeiend. Dat de geschiedenis van Nieuw-Zeeland nog jong is, wordt hier maar al te duidelijk. Een aantal Philips televisies van nog geen vijftig jaar oud zijn er al een tentoonstelling waard. In nog geen uur heb je alles uitgebreid gezien.

Naast het Founders Historic Park liggen het fleurige park: Miyazu Japanese Gardens. Hier zie je Japanse flora en fauna met natuurlijk veel bruggetjes en vijvertjes.

Ligging

Het Founders Historic Park ligt een kilometer ten noordoosten van het centrum van Nelson, aan de Atawhai Drive. Vanuit het centrum is het een prettige wandeling van ruim twintig minuten door de mooie buitenwijken van Nelson. Op de website van Founders Historic Park vind je meer over het openluchtmuseum en andere praktische informatie.

Reizen Nelson

Foto's & video's Founders Historic Park

Specialisten Nieuw-Zeeland

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Nieuw-Zeeland?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Nieuw-Zeeland kenner
Sponsors