Cathedral Square

Cathedral Square

door Getaway Travel

Eén van de leukste plekken van Christchurch en een goede start om de stad te verkennen, is Cathedral Square, midden in het centrum van de stad. Het plein wordt omgeven door historische gebouwen als het renaissance Old Chief post Office, het voormalige Government Building, het schitterende Edwardiaanse Regent Theatre en het Gothic Press Building.

Christchurch Cathedral

Na de aardbevingen in 2011 stortte de Christchurch Cathedral op het plein in. De kathedraal was het middelpunt van Cathedral Square, op haar beurt het middelpunt van de stad. De schade bleek zo ernstig dat heropbouw van de kathedraal te duur was. Ondanks protesten van de inwoners van Christchurch werd dan ook besloten het gebouw af te breken.

ZELF NAAR Christchurch?

Bekijk alle 49 reizen naar Christchurch

Een paar straten verder, op de hoek van Hereford Street en Madras Street, is een nieuwe, tijdelijke kathedraal van karton gebouwd.

Ontmoetingsplek

Neem even de tijd voor dit mooie plein en niet alleen voor de mooie gebouwen, maar Cathedral Square is ook een populaire ontmoetingsplek voor zowel locals als reizigers. Er is hier dan ook de hele dag van alles te zien en te beleven. Tevens vind je hier de i-SITE van Christchurch, het informatiecentrum over Christchurch en omgeving. Je kunt er ook accommodatie en vervoer boeken.

Speaker's corner

Op Cathedral Square staan verschillende fruit- en bloemenstalletjes en kunstenaars verkopen er hun werk. Probeer hier tussen de middag te zijn want dan is Cathedral Square de 'speaker's corner' van Christchurch. Dan treden er de meest wonderlijke sprekers op sinaasappelkistjes en keukentrapjes op die hun boodschap verkondigen.

De beroemdste van dit stel is de Wizard of New Zealand. Helaas zie je hem niet vaak meer want deze geboren Engelsman in tovenaarspak is met pensioen. Alleen in de zomermaanden verkondigt hij heel soms nog op een humoristische manier allerlei vervloekingen en orakels.

Cathedral Square ligt midden in het centrum van Christchurch.

Reizen Christchurch

Meer Cathedral Square

Specialisten Nieuw-Zeeland

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Nieuw-Zeeland?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Nieuw-Zeeland kenner
Sponsors