Addington Prison

Addington Prison

door Getaway Travel

Niks op je kerfstok maar toch altijd al een nacht willen doorbrengen in een gevangeniscel? Dit is je kans! Toeristisch Nieuw-Zeeland is namelijk een trend rijker: een 'kamer' huren in een voormalige gevangenis. Dit is een unieke accommodatie die je gelukkig de volgende ochtend weer mag verlaten...

Jailhouse Accommodation

In de oude Addington Prison in Christchurch is tegenwoordig het hostel Jailhouse Accommodation ondergebracht. De gevangenis uit 1874 is helemaal gerenoveerd. Het is de nieuwe eigenaren goed gelukt om het gotische gebouw wat sfeer te geven, al zie je nog steeds duidelijk dat dit ooit een gevangenis is geweest. Maar dat maakt deze accommodatie zo uniek!

ZELF NAAR Christchurch?

Bekijk alle 52 reizen naar Christchurch

De oude celblokken zijn omgetoverd tot moderne kamers met comfortabele bedden waardoor je verblijf in de gevangenis een stuk aangenamer is dan het voor de gevangenen was. Hier slapen is op een leuke manier eng.

Hoewel Addington Prison flink verbouwd is hebben de gevangenen hun stempel wel op het gebouw achtergelaten. Een aantal van de gevangenen zat zijn tijd uit door te tekenen. In een speciale kamer in het hostel zijn deze unieke tekeningen te bekijken.

Mug shot

Het hostel is perfect voor backpackers, maar ook voor families, groepen en verenigingen. Bij aankomst in de gevangenis kan je een echte 'mug shot' laten maken. Dit is een foto die je vaak in Amerikaanse series ziet voordat een verdachte in een cel wordt gegooid. Een leuk souvenirtje om mee naar huis te nemen.

In de Jailhouse Accommodation kun je prima eten in de oude eetzaal of een lekkere espresso drinken aan de bar. Het moderne hostel is voorzien van allerlei gemakken zoals een sportzaal, barbecue ruimte, café en gezellige huiskamer.

Je kunt er kamers huren of met backpackers op een zaal slapen. Het hostel ligt dichtbij het centrum van Christchurch, dat je lopend of per bus kunt bereiken. Op de website van Jailhouse Accommodation vind je meer over de historie en andere praktische informatie.

Reizen Christchurch

Specialisten Nieuw-Zeeland

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Nieuw-Zeeland?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Nieuw-Zeeland kenner
Sponsors