The Bone Dude

The Bone Dude

door Getaway Travel

Bone carving is een populaire kunst in Nieuw-Zeeland, vooral bij de Maori's. Door het bewerken van botten worden bijzondere kunstvoorwerpen gemaakt. Van de bekende 'surfkettinkjes' en muziekinstrumenten tot persoonlijke statussymbolen en zelfs wapens.

In Christchurch ga je onder begeleiding van de lokale held The Bone Dude aan de slag. Je gaat als bone carver als volgt te werk: eerst teken je de gewenste vorm op het stukje bot. Met een speciale schuurmachine en verschillend gereedschap bewerk je het stukje bot totdat de gewenste vorm is bereikt. Hierna kun je het bot versieren, door bijvoorbeeld met een speciaal apparaat iets te graveren en dat later met inkt opvullen. Je kunt hierbij denken aan je naam of iets dergelijks.

ZELF NAAR Christchurch?

Bekijk alle 54 reizen naar Christchurch

Mooi souvenir

Je zit met een groep van maximaal zeven personen in een kleine studio. Je hebt geen ervaring nodig of een creatief talent want The Bone Dude helpt je prima op weg. Dit is echt een leuke manier om de lokale cultuur beter te leren kennen en je houdt er nog een mooi souvenir aan over! Inspiratie kun je opdoen in de aangelegen galerie waar tevens kunst van lokale artiesten is te bewonderen.

The Bone Dude zit met zijn studio en kunstgalerie aan de Fitzgerald Ave in het centrum van Christchurch op Zuidereiland.

Reizen Christchurch

Specialisten Nieuw-Zeeland

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Nieuw-Zeeland?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Nieuw-Zeeland kenner
Sponsors