Wizard of New Zealand
-
- Algemene ervaring
- Interessant
- Prijs-kwaliteit

Wizard of New Zealand

door Getaway Travel

Christchurch had, net als Oz, zijn eigen Wizard! Al 25 jaar vermaakte deze Wizard of Christchurch toeristen met ietwat controversiële en willekeurige verhalen en spreuken op de Speakers Corner van Cathedral Square, middenin het centrum.

Van origine is de Wizard een Brit met de naam Ian Brackebury Channell. Hij is geboren in Londen en reisde in 1947 naar Christchurch. Hier werd hij kunstenaar maar 'specialiseerde' zich later tot Wizard van Canterbury.

ZELF NAAR Christchurch?

Bekijk alle 52 reizen naar Christchurch

Officiële tovenaar

In 1990 wordt hij door de toenmalige minister-president Mike Moore officieel uitgeroepen tot Wizard of New Zealand. Hij heeft zelfs een speciaal én geldig rijbewijs en paspoort met in plaats van zijn eigen naam 'The Wizard of New Zealand'. Hij wordt ook wel omschreven als een Living Work of Art, designer van de postmoderne kosmologie, theoreticus van de Fun Revolution, grondlegger van de Imperial British Conservative Party, rolmodel van de 'postfeministische' man en 'metaphysical engineer'.

Regendansen

De Wizard haalde meerdere keren de wereldpers met zijn regendansen. Hiervoor gebruikte hij een trommel, een flesje water, een paraplu met een klein rood duiveltje, zijn magische staf en last but not least een biertje. Maar in plaats dat hij bedankt wordt voor zijn diensten, werden de mensen 'boos' op hem. Op sommige plaatsen waar hij zijn regendans uitvoerde bleef het namelijk regenen! Verbitterd door zoveel ondankbaarheid is de Wizard gestopt met zijn regendansen.

Pensioen

Tegenwoordig zul je hem nog maar zelden zien op Cathedral Square. Hij voor zijn oude dag verhuisd naar Oamaru in Otago. De Wizard is nog niet helemaal met pensioen maar de kans is klein dat je hem nog hoort oreren. Met een beetje mazzel zie je hem om de zomermaanden.

Naar het schijnt is de Wizard of New Zealand wel twee nieuwe Wizards aan het opleiden, dus wellicht kom je een van zijn opvolgers tegen.

Reizen Christchurch

Reviews Wizard of New Zealand

In een woord geweldig !!!! (bezocht in december 2016)

Review geschreven door Jolanda de Bruijn op 10 december 2017

Het is een super geweldig mooi land, met hele bijzondere natuurverschijnselen. Eigenlijk teveel om op te noemen. Ik ben er 6 weken geweest , ik ga zeker terug om de rest van al die mooie dingen te gaan zien.

Ultieme tip: Het is wel belangrijk om een route uit te stippelen en van te voren te bedenken wat je wil gaan zien, en bed en breakfast te regelen voor de reis.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

New Zealand is oogverblindend mooi. (bezocht in december 2015)

Review geschreven door Jean Arntz op 06 november 2017

Er is ons eigenlijk niks minder goed bevallen. Het enige wat ik zeggen kan is: je komt ogen te kort en maak heel veel foto's! Doe altijd als je een wandeling hebt gepland goede wandelschoenen en sokken aan. Neem altijd genoeg water en eten mee, je kunt niet zonder. Zorg altijd dat je telefoon opgeladen is.
Mocht je verdwalen of achterblijven, zorg dat je altijd een zaklampje bij je hebt. Sommige dingen kunnen je leven redden.

Minpunten Wizard of New Zealand

  • Er lopen veel te veel aziaten rond
Ultieme tip: Schrijf elke dag je beleving in een klein boekje, neem er ongeveer 10 min per dag de tijd voor. Op die manier kun je straks thuis een heel verhaal maken in je fotoboek.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

De hele wereld in 2 eilanden (bezocht in november 2009)

Review geschreven door Fred van den Broek op 06 november 2017

Reeds 2 x eerder naar het wonderschone New Zealand gereisd en begin 2018 voor de derde maal een trip naar het altijd trekkende land Down Under. Het is zeer de moeite waard om daar zo'n 24 uur voor in het vliegtuig te zitten. Beide eilanden hebben alle mooie dingen die je over de hele wereld kunt vinden in zich. En dan ook nog eens een bevolking die zeer gastvrij is.

Specialisten Nieuw-Zeeland

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Nieuw-Zeeland?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Nieuw-Zeeland kenner
Sponsors