Wizard of New Zealand
Like ons op Facebook

Wizard of New Zealand

door Getaway Travel

Christchurch had, net als Oz, zijn eigen Wizard! Al 25 jaar vermaakte deze Wizard of Christchurch toeristen met ietwat controversiële en willekeurige verhalen en spreuken op de Speakers Corner van Cathedral Square, middenin het centrum.

Van origine is de Wizard een Brit met de naam Ian Brackebury Channell. Hij is geboren in Londen en reisde in 1947 naar Christchurch. Hier werd hij kunstenaar maar 'specialiseerde' zich later tot Wizard van Canterbury.

Officiële tovenaar

In 1990 wordt hij door de toenmalige minister-president Mike Moore officieel uitgeroepen tot Wizard of New Zealand. Hij heeft zelfs een speciaal én geldig rijbewijs en paspoort met in plaats van zijn eigen naam 'The Wizard of New Zealand'. Hij wordt ook wel omschreven als een Living Work of Art, designer van de postmoderne kosmologie, theoreticus van de Fun Revolution, grondlegger van de Imperial British Conservative Party, rolmodel van de 'postfeministische' man en 'metaphysical engineer'.

Regendansen

De Wizard haalde meerdere keren de wereldpers met zijn regendansen. Hiervoor gebruikte hij een trommel, een flesje water, een paraplu met een klein rood duiveltje, zijn magische staf en last but not least een biertje. Maar in plaats dat hij bedankt wordt voor zijn diensten, werden de mensen 'boos' op hem. Op sommige plaatsen waar hij zijn regendans uitvoerde bleef het namelijk regenen! Verbitterd door zoveel ondankbaarheid is de Wizard gestopt met zijn regendansen.

Pensioen

Tegenwoordig zul je hem nog maar zelden zien op Cathedral Square. Hij voor zijn oude dag verhuisd naar Oamaru in Otago. De Wizard is nog niet helemaal met pensioen maar de kans is klein dat je hem nog hoort oreren. Met een beetje mazzel zie je hem om de zomermaanden.

Naar het schijnt is de Wizard of New Zealand wel twee nieuwe Wizards aan het opleiden, dus wellicht kom je een van zijn opvolgers tegen.

Like deze pagina

Reizen Christchurch

Specialisten Nieuw-Zeeland

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Nieuw-Zeeland?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners!

Aanmelden nieuwsbrief

Nieuw-Zeeland kenner
Sponsors