Botanic Gardens Christchurch

Botanic Gardens Christchurch

door Getaway Travel

Christchurch wordt ook wel de 'Garden City' van Nieuw-Zeeland genoemd en de prachtige Botanic Gardens dragen zeker bij aan deze reputatie. Deze tuinen werden al in 1863 aangelegd en vormen een heerlijke plek om te relaxen tussen de rots- en watertuinen, gazons, rozenperken, bloemenvelden en bossen.

De tuinen worden grotendeels omsloten door de Avon River en een van de ingangen bevindt zich naast het Canterbury Museum.

ZELF NAAR Christchurch?

Bekijk alle 54 reizen naar Christchurch

Rozentuin

Hoogtepunten vormen de watertuin die wordt omringd door kruidachtige planten en exotische bomen en struiken, en het kassencomplex waar bijzondere tropische planten zijn ondergebracht. Houd je van rozen? Vergaap je in de Rozentuin aan meer dan 250 soorten! Deze bloem is symbolisch voor de Engelse achtergrond van Christchurch. Ook vind je er unieke inheemse bloemen en planten.

Ook bijzonder is de Peacock Fountain vlakbij de ingang van het park. Dit in 1911 was een cadeautje van meneer Peacock. Lange tijd was deze kleurrijke fontein niet te zien vanwege verval. Maar eind jaren negentig is hij in volle glorie hersteld.

In de kunstmatige meren Lake Victoria en Lake Albert zwemmen veel eenden, zwanen en andere vogels. Tevens kun je er modelbootraces houden. Mocht je niets anders te doen hebben...

Tussen augustus en april worden er bij mooi weer tours door de tuinen gegeven. Je kunt hier tot zonsondergang totdat de bel klinkt blijven.

Reizen Christchurch

Foto's & video's Botanic Gardens Christchurch

Specialisten Nieuw-Zeeland

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Nieuw-Zeeland?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Nieuw-Zeeland kenner
Sponsors