Port Hills

Port Hills

door Getaway Travel

De Port Hills scheiden Christchurch en Lyttelton Harbour. De bergen zijn ontstaan na de uitbarsting van vulkaan Lyttelton. Met zijn groene hellingen en vulkanische uitlopers is dit gebied zeer populair bij wandelaars, hardlopers en mountainbikers.

Autoroutes

Port Hills ligt vlakbij de stad en is van alle kanten gemakkelijk bereikbaar met de auto. Je kunt kiezen voor meerdere routes, bijvoorbeeld door het Thomson Park, het Victoria Park en het Elizabeth Park.

ZELF NAAR Christchurch?

Bekijk alle 52 reizen naar Christchurch

Over de hoogste toppen van deze heuvels loopt de Summit Road. Dit is de meest populaire en gemakkelijke route, geschikt voor alle leeftijden. Vanaf hier heb je ook prachtige vergezichten over Christchurch, de Southern Alps en de haven van Lyttelton.

Vier pensions

Een geliefde rustplaats op Summit Road is de Sign of the Kiwi, een theehuisje waar je drank, eten en ijsjes kunt krijgen. De Sign of the Kiwi is een van de vier projecten van de vroegere politicus Harry Ell. Hij had grootse plannen met de Port Hills en begon met de bouw van vier pensions.

Naast de Kiwi heb je de Sign of the Bellbird, de Sign of the Packhorse en de Sign of Takahe. Deze laatste is ongetwijfeld de mooiste van de vier. Een grijs landhuis in gotische stijl en grotendeels met de hand gebouwd. Het was Harry Ell's meest ambitieuze project. Hij heeft helaas de bouw zelf nooit meer meegemaakt.

Reizen Christchurch

Specialisten Nieuw-Zeeland

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Nieuw-Zeeland?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Nieuw-Zeeland kenner
Sponsors