Canterbury Museum Jouw vakantie naar Nieuw-Zeeland begint hier!

Canterbury Museum

door Getaway Travel

Naast de ingang van de Botanic Gardens staat een van de beste musea van Nieuw-Zeeland: het Canterbury Museum. In een gotisch gebouw uit 1870 vind je collecties van oosterse kunst, meubels en mode van alle tijden en een van de mooiste exposities van opgezette vogels van het zuidelijk halfrond. Zo staat hier een skelet van de moa, een grote maar helaas uitgestorven loopvogel.

Exposities

Verder zijn er exposities over de Moriori, de eerste bewoners van Nieuw-Zeeland, de Maori en over de flora, fauna en geologie van het land. Om een goed beeld te krijgen van hoe het allemaal in Christchurch begon, is er een negentiende eeuwse straat nagebouwd.

ZELF NAAR Christchurch?

Bekijk alle 45 reizen naar Christchurch

Hoogtepunt is de Hall of Antarctic Discovery. Hier zie én voel je hoe de eerste Zuidpoolontdekkers hun expedities beleefden. Het wordt dan ook aardig koud wanneer je in een van hun overlevingshutten duikt.

Het Canterbury Museum ligt aan de Rolleston Avenue, bij de Botanic Gardens, aan de rand van het centrum van Christchurch. Op de website van Canterbury Museum vind je meer over de kunst en andere praktische informatie.

Canterbury Museum zelf zien? Vraag onafhankelijk advies over je reis

De reisspecialisten van de Nieuw-Zeeland Desk geven jou onafhankelijk en persoonlijk advies over jouw droomreis naar Nieuw-Zeeland. Laat gepassioneerde experts voor je zoeken. Meer weten? Bekijk alle voordelen van de Nieuw-Zeeland Desk!

Reizen Christchurch

Specialisten Nieuw-Zeeland

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Nieuw-Zeeland?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Nieuw-Zeeland kenner
Sponsors