Zuidereiland

Reviews Zuidereiland

9,2
9,4 Algemene ervaring
9,4 Beziens­waardigheden
9,4 Locals
9,7 Natuur
8,5 Interessant
8,9 Stranden
  • Aantal reviews: 40
  • Aantal waarderingen: 43

Wat een natuur en leuke bevolking (bezocht in december 2011)

Review geschreven door Simon van 't Hof op 19 november 2018

Prachtige natuur als je van Picton reist naar beneden b.v. Dunedin waar het enigste kasteel staat. Larnach Castle, je kan ook het wijngebied bij Blentheim mee pikken.. Ga ook kijken naar de Jan van Gent kolonie een prachtige vogel. Van Dunedin naar Bluff via de Catlins route. Sla Nugget Point niet over met zeehonden en yellow Eyes pinquins.
Via de west kust naar Tea Anau om vervolgens naar Doubtful en Milford sound te gaan. Via Queenstown langs Wanaka door de regenwouden, naar gletsers en de Pancace rocks. En natuurlijk ga je via Nelson naar het Abel Tasman park. Je kan met de boot naar een complex waar je kan slapen en vervolgens de mooiste wandelingen kan maken. Via Nelson kan je de Queen Charlotte route volgen, om vervolgens weer in Picton uit te komen waar je de boot kan nemen naar Wellington op het Noordereiland. Natuurlijk zijn er nog veel meer mooie plekken in Nieuw Zeeland maar dat je gaat moet je voor jezelf een mooie route uitstippelen.

Pluspunten Zuidereiland

  • vriendelijk
  • ,relaxt
  • rust

Minpunten Zuidereiland

  • links rijden
  • sandflies
  • prijsniveau
Ultieme tip: Het Abel Tasman park mag je niet overslaan. Als je daar niet bent geweest, ben je niet op het Zuidereiland geweest.
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Natuurliefhebbers

4 weken Zuidereiland en nog niet alles gezien en geproefd. (bezocht in februari 2018)

Review geschreven door Fred van den Broek op 02 juli 2018

Het Zuidereiland heeft een sfeer van wilde natuur, gemoedelijke plaatsjes, aardige en behulpzame inwoners en een fantastisch klimaat. Wij hebben vier weken lang gereisd met een camper van Christchurch en dan naar Counter Clockwise via Kaikoura, Blenheim, Abel Tasman en de Westcoast naar Curio Bay. Daarna langs de Lakes en Mount Cook weer via Akaroa terug naar Christchurch. Wederom een reis om nooit meer te vergeten. Zeker de beide tropische stormen die we maar net waren misgelopen, maar daar wel de gevolgen van hebben ondervonden.

9,5
9 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Locals
10 Natuur
9 Interessant
9 Stranden

Pluspunten Zuidereiland

  • Natuur
  • leuke steden en dorpen
  • fantastische National Parks

Minpunten Zuidereiland

  • de druk van het toerisme op de Nationale Parken
Ultieme tip: Enige dagen overnachten bij Curio Bay. Fantastisch het Petrified Forest, maar vooral de kleine kolonie Yellow-eyede pinguïns.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Een onbeschrijfelijk mooie ervaring (bezocht in januari 2016)

Review geschreven door Ine Bouten op 30 juni 2018

Zuidereiland is adembenemend mooi. Bij ieder hoekje van de straat is weer een ander avontuur te beleven. Het meest opvallendst was de rust, eenvoud en het gemoedelijke van de eilandbewoners. Zou zo graag nog een keer naar mijn neef willen. Hij woont alleen zo ver weg op het Zuidereiland. Hij was vanaf het eerste moment verliefd op het stukje Nieuw-Zeeland, gewoon wonderschoon.

10,0
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Locals
10 Natuur
10 Interessant
10 Stranden

Pluspunten Zuidereiland

  • Iedereen is aller vriendelijkst
  • Gewoon het mooiste land wat er is
Ultieme tip: Catlins is a must-do.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Betoverend landschap! (bezocht in december 2017)

Review geschreven door Anika Uyen-Siebers op 19 maart 2018

Wij zijn op beide eilanden geweest, maar het Zuidereiland springt er voor mij ver bovenuit. De natuur is echt betoverend. Wij zijn begonnen in Christchurch en daar naar beneden gereden. Er zijn voor ons zoveel hoogtepunten te noemen op het Zuidereiland: de mooie stranden en woeste oceaan aan de oostkust, Fjordland, de gletsjers en Abel Tasman. Wij zijn in Fjordland eerst met de auto op en neer naar Milford sound gereden. Die route is heel bijzonder met het regenwoud met op de achtergrond besneeuwde bergen. Op Doubtful sound hebben we een cruise gemaakt, heel bijzonder! We zijn met de helikopter naar de Fox gletsjer gevlogen en hebben daar een hike gedaan: echt een hele gave ervaring. Queenstown en Wanaka zijn echt ontzettend leuke en bruisende plaatsen om te bezoeken: zeker de moeite waard! Verder is Abel Tasman national park erg mooi, zeker om te genieten van de stranden maar ook om te wandelen. Al met al heeft het Zuidereiland een heel afwisselend landschap wat super bijzonder is, omdat je echt meerdere landen in een land ziet! Wij gaan zeker nog een keer terug. Het land heeft mijn hart gestolen.

9,7
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
9 Locals
10 Natuur
9 Interessant
10 Stranden

Pluspunten Zuidereiland

  • Landschap
  • aardige locals
  • rust en ruimte
  • wandelroutes zijn goed aangegeven

Minpunten Zuidereiland

  • Veel vet eten
Ultieme tip: Huur een auto en plan je eigen roadtrip. Dit is echt vrijheid en als je het ergens leuk vindt, blijf je gewoon wat langer. Neem ook de tijd voor het Zuidereiland (3 weken).
Aangeraden voor: Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Verblijf in de Catlins (bezocht in december 2011)

Review geschreven door Henk Timmers op 07 december 2017

Het zuidelijke deel van het Zuidereiland is het meest natuurlijke deel. De schitterende wouden en de fraaie stranden bieden veel interessante zaken. In het gedeelte dat de Catlins heet zijn verschillende interessante zaken te vinden, zoals Purakaunui Falls, Nugget Point, Cathedral Caves, Kaka Point.
Noordelijk heb je natuurlijke wijngebieden van Marlborough en het Abel Tasman Park. Niet alleen lange tochten, maar ook een korte wandeling behoort tot de mogelijkheden. Een bezoek aan Christchurch is een aanrader (ondanks de schade van de grote aardbeving in 2010).

Pluspunten Zuidereiland

  • schitterende natuur
  • prachtige wijngebieden
  • the sounds

Minpunten Zuidereiland

  • Heb ik niet ontdekt
Ultieme tip: Een dagwandeling in Abel Tasman Park. Laat je afzetten in 1 van de schitterende baaien en loop naar een andere baai om daar weer opgehaald te worden met een boot.
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Natuurliefhebbers

1 woord : fantastisch (bezocht in oktober 2017)

Review geschreven door Marlies Lankhof op 04 december 2017

Samen met een vriendin 6 weken naar nz geweest, noorder en zuidereiland. Wat een geweldig veelzijdig land is het. Van bountystrand naar vulkaan. Echt geweldig!! Rotorua, tongariro, abel tasman nationaal park, westcoast, arthurs nationaal park, mount cook, doubtfull sounds, routeburn track, kaikoura

9,7
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Locals
10 Natuur
8 Interessant
10 Stranden

Pluspunten Zuidereiland

  • nz is heel makkelijk te reizen met camper
  • adembenemend landschap

Minpunten Zuidereiland

  • geen
Ultieme tip: Doe beide eilanden sowieso. Wij zijn met de camper geweest. 5 weken heb je minimaal nodig.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Natuurschoon (bezocht in november 2016)

Review geschreven door Debi Molnar op 19 november 2017

Het Zuidereiland van Nieuw Zeeland biedt overweldigend natuurschoon en charmanten stadjes. Het rondrijden alleen al is plezierig en al dat natuurschoon is zeer toegankelijk. Abel Tasman National Park is een must. Je kunt verschillende wandelingen en boottochten maken langs de mooie kust.

9,8
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Locals
10 Natuur
9 Interessant
10 Stranden

Pluspunten Zuidereiland

  • Diverse landschappen
  • Weinig mensen
  • Goede wegen en wandelpadden

Minpunten Zuidereiland

  • Betrekkelijk veel regen aan de westkust
Ultieme tip: Mt. Cook National Park en Abel, Tasman Nation Park en glowworms kijken ‘s nachts in het bos
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

op weg naar mt cook (bezocht in februari 2017)

Review geschreven door bert visser op 13 november 2017

Vanaf Lake Taupo op weg naar mt cook is een heel mooie reis. Rij voorzichtig want wij zagen bij 1 van de wegversmallingen iemand die iets te ver was uitgeweken en met zijn camper in een greppel lag. bij mt cook (beste beetje vroeg aanwezig) drukte op de parkeerplaats, maar wel heel mooie wandelingen. Zelf gelopen tot aan het gletsjermeer aan de voet van de berg. Heb je wat geld over dan kun je er ook voor kiezen om de rit erheen niet te maken en aan het begin van de weg de optie van de helicopter te nemen. Wij vonden de wandeling heel mooi, ook om de natuur en de overweldigende impact te ervaren.

Pluspunten Zuidereiland

  • aardige mensen
  • afwisselende natuur

Minpunten Zuidereiland

  • je kan niet alles zien
  • afstanden zijn groot
Ultieme tip: januari 2018 naar nzd? auckland anniversery. Regatta en alle Maori-festiviteiten op 1 locatie. Dunedin: reservaat pinguïns, zeehonden en zeeleeuwen. Vooraf reserveren via Elmtours
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Geluksmoment tijdens het dolfijnen spotten (bezocht in november 2015)

Review geschreven door Conny Halter-Thorenaar op 05 november 2017

Inmiddels twee keer naar Nieuw Zeeland geweest waarvan 1 keer op het Zuider Eiland. Het Zuider eiland is een totaal ander eiland dan het Noorder eiland. Je verwacht het niet maar het rijdt er een stuk lekkerder dan de bochtige wegen op het Noorder eiland. De natuur is er in één woord prachtig en je kunt er wel maanden verblijven. Ook op dit eiland is er na iedere bocht weer een fantastisch uitzicht. Een perfect land om wild te kamperen op de vele mooie plekjes. Echt een aanrader. Wat echt een prachtig moment was dat onze dochter en haar vriend met dolfijnen zwommen toen er ineens iets gebeurde waardoor de dolfijnen met zijn allen 1 richting heen gingen zwemmen. Zelfs de begeleiders hadden nog niet zo vaak zoveel dolfijnen bij elkaar gezien. Er moesten er zeker 300 zijn geweest. Geweldig moment. Zeker voor mij als enorme dolfijnen liefhebster.

Pluspunten Zuidereiland

  • wild kamperen
  • goede wegen
  • mooie natuur

Minpunten Zuidereiland

  • geen
Ultieme tip: The Ludge in Queenstown. Een heerlijke grappige ervaring om jezelf even uit te leven.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Drie hoera'tjes voor het Zuidereiland (bezocht in maart 2016)

Review geschreven door Lisanne Vd korput op 30 mei 2017

Je boekt je reis naar Nieuw-Zeeland, maar hoe moet je je tijd verdelen over noord en zuid? Een ding kan ik je vast verklappen, het Zuidereiland is the place to be.
1. Het Zuidereiland is veel rijker in verschillende natuur en wereldwonderen. Van prachtige stranden tot Mount Cook, van gletsjes tot fjorden, en grootste meren tot zelfs pancake rocks. Zo veel verschillende dingen te zien, vervelen doe je er niet
2. In Nieuw-Zeeland moet je het van de dieren, van de zeedieren hebben. Walvissen, orka's, dolfijnen, pinguïns en zeeleeuwen zijn allen het best te spotten op het Zuidereiland
3. Het Zuidereiland is het beste eiland om te reizen per campervan. Je bent vrij in gaan en staan en kunt elke dag weer op een nieuwe plek te lunchen met prachtig uitzicht. Er zijn meer free campsites, wat buiten dat dit geen kosten heeft ook enkel al aan te raden is door de locaties. Wie wil nou niet slapen op het strand met een wijntje in je hand de zonsondergang zien. Of een frisse ochtendduik in een gigantisch blauw meer? De campervan is zeker niet voor enkel backpackers en kan zo luxe zijn als je zelf wilt.
Kortom besteed niet teveel tijd vaan het Noordereiland (met name Auckland) en kom zo snel mogelijk de pareltjes van het zuiden zien!

9,2
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
10 Locals
10 Natuur
8 Interessant
9 Stranden

Pluspunten Zuidereiland

  • ongerepte natuur
  • variatie
  • vriedelijkheid

Minpunten Zuidereiland

  • weinig contact met locals
Ultieme tip: To do:akaroa!Slaap op een boerderij in een hutje met glazen dak onder de sterren en wordt wakker tussen de schapen.Stap de volgende dag in een kano om met hectordolfijnen te varen.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

One blast of an experience! (bezocht in februari 2017)

Review geschreven door Lianne Meijer op 24 mei 2017

We hebben als huwelijksreis een maand lang door Nieuw-Zeeland mogen reizen. Wat een fantastisch land met een heel gevarieerd natuurschoon. Plekken waar je ademloos en in stille verwondering van prachtige uitzichten, beekjes, watervallen of ruige kustlijnen kunt genieten. Als hiker en sportieveling kun je je hart hier ophalen. Goed georganiseerde routes en activiteiten. De department of concervation heeft alles uitstekend geregeld voor zowel de natuurliefhebber als de natuur zelf. Daarnaast zijn de campings uitstekend! De foto is gemaakt op de route naar de zuidkust van het Zuidereiland. Ik ben blij dat we langs de gehele zuidkust gereden hebben, een bijzondere sfeer! Absoluut de moeite waard!

9,8
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Locals
10 Natuur
9 Interessant
10 Stranden

Pluspunten Zuidereiland

  • aardige locals

Minpunten Zuidereiland

  • op bepaalde routes veel toeisten (millford)
Ultieme tip: Sla Nugget Point, een bijzondere plek met bijzondere sfeer. De zuidkustroute is prachtig. Kayaktocht in de fjorden van Doubtfull sound is rustig (boeken bij go orange travel).
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Relaxt en afwisselend (bezocht in december 2011)

Review geschreven door Susanne Scholtissen-Brekelmans op 15 mei 2017

Genoten van onze roadtrip van dik vier weken. Nog nooit zo'n afwisselend landschap mogen ervaren. Relaxte en gezellige locals, maar ook andere reisgenoten. Bijna vier weken geen stoplicht gezien, rust, ruimte.

Enkele tips:
- Mooie autoroute: port Underwood Road (let op: onverhard). Super mooie route! Slingerende weg met mooie uitzichten, waar je bijna alleen maar locals tegen komt.
- Leuke stad/plaats: Nelson. Zeker niet overslaan.
- Gletsjers: cliché, maar maak een wandeling de gletsjer op!
- Hostel lemon tree lodge in kaikoura. Slaap sowieso in een paar hostels, leuk om met andere reizigers ervaringen uit te wisselen.
- Slaap bij een boer!

8,7
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Locals
9 Natuur
8 Interessant
8 Stranden

Pluspunten Zuidereiland

  • Aardige locals
  • veilig gevoel / omgeving
  • rust

Minpunten Zuidereiland

  • Vliegafstand
Ultieme tip: Het YazaCafé Bar & Venue in Nelson is erg leuk.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Europa op één eiland: het Zuidereiland (bezocht in februari 2002)

Review geschreven door Anna OpdeDijk op 15 mei 2017

Ik viel van verbazing van het een in het andere. Europa in het klein, te weten: Sneeuw op Franz Joseph waar je tevens een helikoptervlucht kunt maken, Millford Sound een boottocht langs gletsjers, de wijnvelden, Queenstown met vele sportuitdagingen, walvissen spotten in Kaikourka en lest best Abel Tasmanpark waar je je waant op een bounty eiland met witte stranden en helder blauw water!

Ultieme tip: Abel Tasmanpark, blijf daar een paar dagen, schitterend!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Lucky us: reizen op een zonovergoten dag in Fiordland (bezocht in februari 2017)

Review geschreven door John Hagen op 12 mei 2017

Als je van overweldigende natuur houdt, sportief bent aangelegd en busreizen leuk vindt, ga dan naar het Zuidereiland. Honderden kreken, duizenden schapen en prachtige vergezichten zullen je beloning vormen. Je kunt hier chillen of spannende dingen doen, zoals een skydive of een bungeejump.

Pluspunten Zuidereiland

  • Dun bevolkt
  • , prachtige natuurwandelingen maken

Minpunten Zuidereiland

  • Ruig klimaat
  • bosbranden
Ultieme tip: De Zuideilanders zijn erg relaxed. Heb je even iets minder te besteden, probeer dan eens te liften! Goede kans dat je nog eerder weg bent dan de bus.
Aangeraden voor: Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

Abel Tasman park wandeling (bezocht in februari 2013)

Review geschreven door Dorinda Koster op 11 mei 2017

Hele mooie wandeling gemaakt. 'S morgens in Nelson op de boot gestapt voor een tocht langs het Abel Tasman park. Dan vaar je terug tot het strand wat je hebt aangegeven. Dan wandel je door het park tot het afgesproken strand waar je dan weer opgepikt wordt. Dit jaar hoop ik er weer heen te gaan, maar dan voor een wandeling van een paar dagen. Echt super gaaf.

Ultieme tip: Biertje drinken bij spring and furn in Nelson.
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Om stil van te worden... (bezocht in februari 2017)

Review geschreven door Leonie Broere op 10 mei 2017

Het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland is op afstand de mooiste reisbestemming die ik ooit gehad heb. De natuur is adembenemend mooi en zeer afwisselend. De ene dag sta je op een bounty strand of ruige rotskusten, de volgende dag loop je bij een Gletsjer in de bergen. Naast de Sounds in Fiordland waren de Catlins, Mount Cook en Ulva Island onvergetelijk mooie ervaringen. De Catlins zijn heel groen en je kunt er prachtige wandelingen maken naar verschillende watervallen. Onderweg zie en hoor je veel verschillende vogels. En als je een vogelliefhebber bent, moet je zeker een bezoek brengen aan Ulva Island. Ulva Island is roofdier-vrij gemaakt en zit vol met nieuwsgierige, mooie en leuke vogels. Ze zijn niet bang voor mensen, dus je kunt ze van dichtbij bewonderen. Mount Cook leent zich ook erg goed voor mooie wandelingen, maar eigenlijk is het hele eiland ingesteld op de wandelaar. Overal waar je komt zijn wandelingen uitgezet en kun je genieten van de prachtige natuur. Daarnaast is het eiland ingesteld op backpakkers en kampeerders. Er zijn vele overnachtingsmogelijkheden voor een goede prijs of zelfs gratis als je zelfvoorzienend bent. Oftewel...een reisbestemming bij uitstek voor avonturiers en natuurliefhebbers.

8,5
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
8 Locals
10 Natuur
6 Interessant
9 Stranden

Pluspunten Zuidereiland

  • Je kunt op veel locatie vrij goedkoop camperen
  • Campings zijn goed onderhouden
  • Het eiland in ingesteld op wandelaar en trakkers

Minpunten Zuidereiland

  • De dagelijkse boodschappen zijn vrij prijzig
  • Het is geen heel goed georganiseerd land waardoor je soms onnodig lang moet wachten
Ultieme tip: Wanaka aan Lake Wanaka. Erg knus, gezellig en relaxed stadje. Een aangename verrassing en naar mijn mening leuker dan het toeristische Queenstown.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Fiordland Fjorden zo ver van Europa (bezocht in februari 2017)

Review geschreven door Sonja Tierates op 10 mei 2017

Nieuw-Zeeland is een Europa in het klein waar alles te vinden is. Stranden, geothermische gebieden, grotten, bergen en veel meer. Maar het waar wij het meest van onder de indruk waren, was Fiordland. Prachtige fjorden met helder water en plonzende dolfijnen. Watervallen en hoog oprijzende bergen. Genoten hebben we. De afgrijselijke 'sandflies' aldaar neem je dan op de koop toe. Probeer in Aoteaora niet alles te zien/bezoeken. Blijf rustig een weekje op één plek en neem overal de tijd voor. Je gaat dan een vakantie tegemoet die in je top drie van bestemmingen komt te staan.

Pluspunten Zuidereiland

  • zonnig in oosten
  • veel natuur

Minpunten Zuidereiland

  • veel regen in westen
  • NZ=zeer prijzig
Ultieme tip: The nest at Hurunui Jacks, Hokitika. Alsof je midden in het bos slaapt
Aangeraden voor: Backpackers, Natuurliefhebbers

Zuidereiland Nieuw Zeeland (bezocht in november 2015)

Review geschreven door Anja Hoogland op 09 mei 2017

Wij vonden het Zuidereiland van Nieuw Zeeland zo mooi, vriendelijk en het ontdekken waard, dat we in 2018 teruggaan. Om weer te genieten van alle mooie plekken en gastvrijheid. Rondreizen in een Campercar, geregeld door Travel Essence, is voor ons de mooiste manier van rondtrekken op dit bijzondere deel van de wereld!

Pluspunten Zuidereiland

  • Afstanden zijn goed te overzien
  • heeel veeel verschillende landschappen
  • je kijkt je ogen uit!!

Minpunten Zuidereiland

  • Ik kan geen minpunten bedenken
Ultieme tip: Huur een campercar. De beste manier om het Zuidereiland te verkennen.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Geweldige herinneringen gemaakt in Nieuw-Zeeland (bezocht in december 2006)

Review geschreven door Shirley Martin op 08 mei 2017

Een geweldige ervaring! Heel veel mooie herinneringen gemaakt waar ik nog regelmatig met veel plezier aan terugdenk. De natuur is prachtig! Ik zou je wel aanraden om eerst naar het Noordereiland te gaan en daarna naar het Zuidereiland, dat is nog mooier!

Ultieme tip: Met de boot van het Noordereiland naar het Zuidereiland varen. Raften op de Shotover nabij Queenstown was ook mega. En als afsluiter een vergburger eten in Queenstown. .
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Het prachtige Zuidereiland van Nieuw-Zeeland (bezocht in januari 2016)

Review geschreven door Sharina Vendrik op 08 mei 2017

Een droom voor mij. Een eiland waar ik zou kunnen wonen. Mooiste plekken vond ik: varen door de Milford Sound, klimmen langs het pad bij de Foxgletsjer, met een helikopter landen op de Franz Jozef gletsjer, hiken bij Mount Cook en Lake Wanaka.

Pluspunten Zuidereiland

  • iee

Minpunten Zuidereiland

  • iee
Ultieme tip: Uit een vliegtuig springen boven de Franz Jozef Gletsjer.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers
Stay tuned

Wil jij elke maand naar Nieuw-Zeeland?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Nieuw-Zeeland kenner
Sponsors