Reviews Nieuw-Zeeland

Reviews Nieuw-Zeeland

9,1
9,4 Algemene ervaring
9,3 Beziens­waardigheden
8,3 Steden of plaatsen
9,2 Locals
9,2 Veilig
9,9 Natuur
8,9 Stranden
8,5 Klimaat
  • Aantal reviews: 516
  • Aantal waarderingen: 426

Onvergetelijke vakantie gehad (bezocht in september 2016)

Review geschreven door Arie§ Bos op 06 oktober 2016

Top vakantie gehad. Qua natuur van de ene in de andere verbazing gevallen. Zoveel te zien. Indrukwekkende Maori-cultuur. Hun geschiedenis, de geschiedenis van Nieuw-Zeeland. De betrokkenheid van de Nederlanders en uiteindelijk de Engelsen. De bevolking relaxed.

8,9
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
10 Locals
9 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
7 Klimaat

Pluspunten Nieuw-Zeeland

  • Prachtige

Minpunten Nieuw-Zeeland

  • Beetje duur
  • streng rookbeleid
Ultieme tip: Neem mee: Een korte broek, een zwembroek, een lange broek, een dikke trui, een poncho. Want het weer kan veranderlijk zijn. Maar kijk je ogen uit.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Nieuw Zeeland de place to be! (bezocht in augustus 2016)

Review geschreven door Erna van Vilsteren op 05 oktober 2016

Mijn vriend zit voor een jaar in Nieuw Zeeland en dit was voor mij de ultieme kans om ook naar dit fantastische land te gaan! Iedereen die graag wil reizen, Nieuw Zeeland is een must do! Het is een fantastisch mooi land. De west coast en Haast Pass (Zuidereiland) was het allermooiste om te rijden, prachtig! Ik raad het iedereen aan om op vakantie te gaan naar dit fantastische land! Een maand was veel te kort om de allermooiste plekken van het land te zien, mijn droom is dan ook om over een paar jaar weer die kant op te vliegen en weer een rondreis te maken.

Pluspunten Nieuw-Zeeland

  • Alle locals zijn super vriendelijk en aardig. Iedereen wil je altijd helpen.
Ultieme tip: Je moet langs de west coast en Haast Pass rijden! Fantastisch! (Zuidereiland)
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Vier seizoenen, een dag, een land (bezocht in januari 2015)

Review geschreven door Jeroen Tijssen op 05 oktober 2016

Het is zeven uur in de morgen, je ritst langzaam je slaapzak open, de eerste zonnestralen komen net je tent in. De ochtend glorie kun je proeven op je tong. Een nieuwe avontuurlijke dag is aangebroken. Bij het openen van je tent geniet je van het prachtig uitzicht op het adembenemende landschap van Nieuw-Zeeland. Je pakt je kaart erbij en planned de route voor deze dag. De bestemming is Milford Sound, een schouwspel van de natuur zal een diepe indruk op je achter laten. De bestemming is mooi, maar de route ernaartoe zal uw adem al wegnemen.

Pluspunten Nieuw-Zeeland

  • Avontuurlijk
  • Adembenemend

Minpunten Nieuw-Zeeland

  • ver weg
Ultieme tip: Pak een mountainbike en verken de bergen per fiets. Avontuurlijk en zeer Nieuw-Zeelands
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Mooie cultuur, geweldig vriendelijke mensen (bezocht in februari 2006)

Review geschreven door Sanne Huyser op 04 oktober 2016

Nieuw-Zeeland is een perfecte mix van cultuur en natuur. Verschillende elementen zijn op een korte afstand van elkaar te vinden; zo is een tropisch strand zo'n twee uurtjes rijden van de bergen met eeuwige sneeuw. Het Zuidereiland is vooral voor natuurliefhebbers heel erg mooi, op het Noordereiland staat vooral de cultuur centraal samen met het vulkanische landschap.

Pluspunten Nieuw-Zeeland

  • Veel natuur
  • korte afstanden
  • vriendelijke bevolking
Ultieme tip: Lake Tekapo is een prachtig meer met een nog mooiere omgeving, een must-see!!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Al het natuurschoon in één land (bezocht in april 2015)

Review geschreven door Rosan Harmens op 04 oktober 2016

De natuur van Nieuw-Zeeland is prachtig. Van hoge bergen, fjorden en meren tot vulkanisch landschap en gletsjers, alles komt voorbij. Daarnaast zijn de mogelijkheden voor adventure-seekers ook ruimschoots aanwezig. Echt veel leuke steden zijn er niet, maar de natuur is de reis meer dan waard.

8,3
9 Algemene ervaring
7 Beziens­waardigheden
6 Steden of plaatsen
9 Locals
9 Veilig
10 Natuur
9 Stranden
7 Klimaat

Pluspunten Nieuw-Zeeland

  • natuur
  • wandelen
  • adventure
  • afwisselend

Minpunten Nieuw-Zeeland

  • sand flies
Ultieme tip: Fat Pipi's Pizzas in Hokitiki
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Nieuw-Zeeland (bezocht in maart 2015)

Review geschreven door Kimberly van der wolf op 04 oktober 2016

Prachtig land, vooral het Zuidereiland! De Maori-cultuur is erg interessant en de prachtige wandelingen die je daar kan maken zijn ook zeker de moeite waard! Ook kan je in dit land terecht als je wat adrenaline kwijt wil. Van bungeejumping tot raften, alles kan. Ik kan iedereen aanraden dit land een keer in hun leven te zien, het is gewoon zonde als je dit mist.

Pluspunten Nieuw-Zeeland

  • Natuur
  • cultuur
  • locals
  • activiteiten
  • wandelingen

Minpunten Nieuw-Zeeland

  • kan in het warmere seizoen erg druk zijn
Ultieme tip: Heel persoonlijk, maar ik vond het zuiden een stuk mooier dan het noorden, blijf dus niet te lang in het noorden hangen!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Een bijzondere kans (bezocht in februari 2016)

Review geschreven door Joosje Voordes op 04 oktober 2016

Nieuw-Zeeland is een fantastisch land met ongelooflijk veel mooie en bijzondere dingen om te zien. Van Vulkanen tot watervallen, bergen die recht uit de zee lijken te komen en onvoorstelbare leegtes. In Nieuw-Zeeland zijn er een aantal 'must-sees' zoals Queenstown, Milford Sound en de Tongariro Crossing. Hier moet je natuurlijk naartoe als je in Nieuw-Zeeland bent. Persoonlijk houd ik heel erg van plekken waar juist niet zoveel mensen zijn. Dat maakt ze speciaal en het geeft je echt een 'on top of the world'-gevoel als je helemaal in je eentje staat uit te kijken naar een fantastisch berglandschap en dat vind ik zeker ook bij Nieuw-Zeeland horen.

Het noord- en zuideiland van Nieuw Zeeland zijn erg verschillend. Op het noordelijke eiland zijn veel vulkanen en het landschap is heuvelachtig en heel groen. Ikzelf vond dat het leek alsof er overal wel een hobbit zou kunnen wonen (hiervoor moet je natuurlijk wel weten hoe 'the shire' uit Lord of the Rings eruitziet). Als je over het noordeiland reist zal je hier en daar uit het niets opeens een enorme vulkaan ontdekken. Voorbeelden hiervan zijn Mount Taranaki, Mount Ngauruhoe en Mount Tongariro (alledrie zeker een gouden tip als je houdt van klimmen en klauteren).

Het zuideiland is grotendeels heel bergachtig; dit komt door de zuidelijke alpen, die zich over de lengte van het zuideiland uitstrekt. De hoogste berg heet 'Mount Cook' , vernoemd naar de Britse ontdekkingsreiziger die Nieuw-Zeeland op de kaart zette. In het zuiden van de zuidelijke alpen zijn veel meren te vinden tussen de bergen. Elk meer heeft zijn eigen schoonheid, maar de meest bekende zijn 'Lake Wanaka' en 'Lake Tekapo', allebei fantastisch om te zien. In het oosten ligt Christchurch, de stad die door een aardbeving werd getroffen in 2011. Daar is nogsteeds veel van over, erg indrukwekkend om te zien.

Al met al, Nieuw-Zeeland is een fantastisch land, maar niet alles mag verklapt worden, het is het leukst om zelf te gaan ontdekken!

9,4
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
8 Locals
10 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
7 Klimaat

Pluspunten Nieuw-Zeeland

  • Geweldige locals
  • Prachtig landschap
  • Veel solo reizigers

Minpunten Nieuw-Zeeland

  • Vrij duur
  • Ver weg
Ultieme tip: Mijn gouden tip is: 'Go off the beaten track'. Ga kijken waar niemand gaat kijken, daar zul je de meest bijzondere plekken vinden!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

3 weken NZ (bezocht in augustus 2016)

Review geschreven door Anita Achterberg-Baardse op 04 oktober 2016

3 weken excl reistijd, wat aan de korte kant. Wij waren in augustus en paar dagen september dus winter, maar hebben prachtig zonnig weer gehad op een enkel buitje s'nachts na. Erg geboft dus. Wat een mooi land met veel heuvelachtig landschap tot bergen. Enkele stukken wel vlak is ook wat minder.. Erg schoon nergens een afvalbak dus je neemt alles mee tot bij bv winkel/hotels. Prachtig mooie heuvels, bergen, meren, heerlijke zee. Super aardige bevolking! Mensen lijken zichzelf,doen wat ze voelen, trekken aan wat ze willen, lopen zelfs op bloten voeten als ze dat willen..niemand die opkijkt, veroordeelt. Heerlijk relaxt!
De reis is echt heel lang en is wel aanpassen geblazen maar is het zeker waard. Het land niet goedkoop denk wel iets duurder met bv boodschappen dan Nederland. Ook alle excursies etc zeer prijzig! Hopelijk krijg ik nog eens de kans terug te gaan in de zomer zodat je ook lekker het water in kan enz. Dan met camper i.p.v auto/hotels om de plekken die we niet hebben kunnen doen toch te zien.

Pluspunten Nieuw-Zeeland

  • Schoon
  • Relaxt
  • Prachtige natuur
  • Eerlijk

Minpunten Nieuw-Zeeland

  • Door de ruimte soms wat weinig restaurants
  • Duur
Ultieme tip: Museum Te Papa Wellington {gratis}, voor alle leeftijden, erg mooi! Bezoek Queenstown, prachtige plek. Eet een Fergburger in Queenstown, prijzig en druk, wel waard.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Natuurliefhebbers

Een beetje van alles.... (bezocht in november 2013)

Review geschreven door Tim Ooms op 04 oktober 2016

Nieuw Zeeland, het land dat eigenlijk alle natuurverschijnselen heeft behalve een woestijn. Beklim vulkanen op de Tongariro, prachtige witte stranden bij Abel Tasman, gletsjers bij Frans Jozef, filmsets bij Matamata. Echt een aanrader voor wie van grote variatie houdt!

Pluspunten Nieuw-Zeeland

  • diversiteit
  • natuur
  • avontuur
  • beauty
Ultieme tip: Ga in Rotorua raften en ga met je raft van een 7 meter hoge waterval!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Nog mooier dan ik dacht, nog beter dan ik had verwacht (bezocht in februari 2016)

Review geschreven door Do van Haperen op 04 oktober 2016

De Lord of the Rings-trilogie zorgde ervoor dat ik altijd al naar Nieuw-Zeeland wilde en ik had me geen betere eerste backpack-reis kunnen wensen. Ik reisde het Noorder-en het Zuidereiland rond in drie maanden en elk uitzicht was nog mooier dan het andere. Ontelbare keren was ik verbijsterd door de schoonheid van de natuur die in het heden soms vergaan lijkt te zijn. De manier om dit prachtige land te zien is zonder twijfel met een eigen auto. De kleine dorpjes zijn gezellig, interessant en werkelijk ALLE bewoners van Nieuw-Zeeland waren de vriendelijkste mensen die ik ooit ontmoette. Nieuw-Zeeland heeft het allemaal. Mooie stranden, adembenemende bergen, indrukwekkende vulkanen, rustgevende meren, verrassende geothermische landschappen, schattige schapen en al met meer inspiratie dan ik ooit kon verlangen. Ik heb me geen moment verveeld door de diverse activiteiten en ben blij dat ik alles zelf heb geregeld.

9,1
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
10 Locals
10 Veilig
10 Natuur
8 Stranden
7 Klimaat

Pluspunten Nieuw-Zeeland

  • prachtige omgeving
  • vriendelijke bevolking
  • veel activiteiten

Minpunten Nieuw-Zeeland

  • niet al te goedkoop
  • niet altijd zonnig
  • veel onnodige aanbiedingen voor tours
Ultieme tip: LOTR-fans: Weta Caves in Wellington. (Een van de) Mooiste uitzichten: Roys Peak in Wanaka. Adrenaline: Skydiven in Queenstown. Leukste stadje: Rotorua. Tour: Doubtfull Sound.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Lake Taupo en omgeving (bezocht in maart 2013)

Review geschreven door Joris Mensen op 03 oktober 2016

Taupo met zijn meer en de omgeving zijn geweldig! Fietsen, raften, skydiven, Maori-village en nog veel meer. Elke dag kan je hier eropuit! Daarnaast zijn de mensen super aardig en is het een prachtig land en makkelijk om te reizen!

7,3
7 Algemene ervaring
6 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
7 Locals
8 Veilig
7 Natuur
7 Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Nieuw-Zeeland

  • Aardige mensen

Minpunten Nieuw-Zeeland

  • Geen.
Ultieme tip: Skydiven in Taupo boven het meer
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Rondtrip door Nieuw-Zeeland (bezocht in augustus 2016)

Review geschreven door Anne Loman op 03 oktober 2016

Ik heb samen met mijn vriend een fantastische reis door Nieuw-Zeeland gemaakt. We hebben een camperbusje gehuurd en zijn hier in vijf weken het land mee gaan verkennen. Hoogtepunten vonden wij Tongariro National Park, Wellington, Kaikoura, Dunedin en het Abel Tasman National Park. De natuur in Nieuw-Zeeland is overal prachtig en het is heel fijn om met een busje over alle mooie wegen te toeren. Als je gaat kamperen is zeker de app Campermate een gouden tip, hier vind je alle dingen die je nodig hebt door heel Nieuw-Zeeland, van kampeerplek tot wasserette.

Pluspunten Nieuw-Zeeland

  • lieve mensen
  • prachtige natuur
  • goede wegen
  • fijn klimaat

Minpunten Nieuw-Zeeland

  • erg duur
Ultieme tip: Escape Rentals verhuren fantastische kleurrijke camperbusjes die ideaal zijn om Nieuw-Zeeland mee te ontdekken
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Nieuw-Zeeland (bezocht in januari 2015)

Review geschreven door Luka Brouwer op 03 oktober 2016

Pfoe, waar moet ik beginnen. Nieuw-Zeeland is een geweldig mooi land met grote verschillen. Ik ben begonnen in Auckland, een miljoenenstad (twee van de vier miljoen inwoners van Nieuw-Zeeland wonen er), waar ik me ongelofelijk eenzaam voelde. Ik ben er dan ook achter dat zulke grote steden eigenlijk niets voor mij zijn. Maar wanneer je Auckland uit gaat, wordt het heel anders. Mensen zeggen altijd dat het Zuidereiland een stuk mooier is dan het Noordereiland, maar ik vind dat beide eilanden hun eigen charme hebben.
Op het Noordereiland vind je meer cultuur (Maori) en buitengewone natuur (vulkanisme en inheemse plantensoorten). Op het Zuidereiland vind je echter de natuur die iedereen kent, maar dan allemaal heel dicht bij elkaar. Zo heb ik een fietstocht gemaakt van zestig kilometer in totaal van het strand, door het regenwoud naar een gletsjer en helemaal terug. En heb ik een kiwi gezien op het aller zuidelijkste eiland (Stewart Island). Als je dus houdt van bergen, sneeuw, uitzichten, dieren en niemandsland dan is het Zuidereiland echt perfect.

8,5
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
4 Steden of plaatsen
10 Locals
10 Veilig
10 Natuur
7 Stranden
7 Klimaat

Pluspunten Nieuw-Zeeland

  • Aardige/geïnteresseerde locals
  • Geweldige natuur
  • Actief
  • Bijzonder
  • Grote binnenlandse verschillen
  • Cultuur/Maori

Minpunten Nieuw-Zeeland

  • hoogseizoen is druk
Ultieme tip: Bedenk waar jouw passie ligt en maak daar je reis van. Nieuw-Zeeland heeft voor elke reiziger een plek!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Met een camper door New Zealand (bezocht in oktober 2006)

Review geschreven door Marjolein Schouten op 03 oktober 2016

New Zealand is heel speciaal en uitermate geschikt om met een camper te ontdekken.
Het is een schitterend land met fluwelen landschappen, hoge bergen en mooie stranden.
De campings zijn mooi en liggen op prima locaties.

Pluspunten Nieuw-Zeeland

  • vriendelijke mensen
  • schitterend landschap
  • mooie golfbanen
  • erg veel schapen

Minpunten Nieuw-Zeeland

  • Dat er geen wilde dieren zijn
Ultieme tip: Pancake rocks
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

De "Natuurlijke"droomreis (bezocht in januari 2015)

Review geschreven door Annemarie Schrama op 03 oktober 2016

Een bezoek aan Nieuw Zeeland was in korte tijd een waar verhaal. Onze trip liep van Auckland naar Christchuch. We hadden daar 4,5 week voor. Natuurlijk kan je dan niet alles zien maar eigenlijk heb je deze tijd zeker nodig. We reisden met een campervan. Prima ! Je bed bij je en de uitstekend ingerichte campings voldoen aan alle benodigde luxe. Iedereen kan je vertellen wat mooi is......maar ervaren moet je zelf. De natuur is overweldigend en de mensen vriendelijk en behulpzaam. Het gebied boven Auckland is prachtig, Roturua en vulkanische bronnen, niet overslaan. Wellington is een vriendelijk, gezellige stad met het fantastische Te Papa museum. Marlborough Sound, Blenheim....via de Jolie Pass naar de westkust.
De grappige Pancake Rocks, niet te missen.... Franz Joseph glaceer en omliggende berggebieden de nodige tracks gelopen !! Het gezellige Queenstown en prachtige weg ernaar toe zeker niet overslaan. Varen in de Milfordsounds !! Via Invercargill op wat naar Duniden waar we de mooiste foto van onze trip....de bomenpartij die gevormd is door de wind. Lake Tekapo en Mount Cook een super aanrader. We eindigde in Christchuch, waarvan gezegd wordt dat het door de aardbeving een nogal saaie toestand is. Wij vonden dat zeker niet waar. Er is super hard gewerkt om de stad weer terug te brengen naar een leefbaar gebied. Dat is zeker gelukt en men wordt er bewust van wat er allemaal gebeurd is. Een toffe, vriendelijke en toegankelijke stad waar men snoei hard werkt. Ook de omgeving van Christchuch is prachtig. Het weer op het zuider eiland was wel minder maar daardoor reis je meer en zie je ook meer. Nieuw Zeeland is zeer gericht op toerisme, toegankelijk en men voelt zich overal veilig. Een zeer bijzondere ervaring !!

8,4
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
9 Locals
9 Veilig
9 Natuur
7 Stranden
7 Klimaat

Pluspunten Nieuw-Zeeland

  • Natuur
  • Gastvrijheid
  • wandelmogelijkheden

Minpunten Nieuw-Zeeland

  • weer
  • reis
Ultieme tip: Rondreizen in een campervan. De campings zijn luxe ingericht met prachtige keukens. Vergeet niet de Sounds te bezoeken en verrijk je kennis in het Te Papa museum in Wellington.
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Kayakken in Wangaruru (bezocht in januari 2015)

Review geschreven door Maud Kosterman op 03 oktober 2016

Kayakken in Wangaruru, camping The Farm, gaf ons een oude pick up met een kayak erin te leen. They said: Have fun and see you guys later. Hoe tof en gastvrij is dit?
Daar gingen we, op zoek naar het beste strandje om de kayak te water te laten en langs de kust te peddelen and so we did! De zee was ruw maar wat een gave ervaring.

Dit was een specifiek voorbeeld máár ik kan er zo nog een aantal opnoemen. Kiwi's zijn lieve en behulpzame mensen dat maakt Nieuw Zeeland al zo mooi en dan hebben we het nog niet gehad over de natuur.. taart en koffie en de andere reizigers!

Ultieme tip: Voor de mensen met auto/camper, campermate is een super fijne app om een camping te zoeken! Keuze uit een DOC campsite (vanaf $6) of wat duurde campsites..
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Awesome Hooker Valley Track (bezocht in januari 2015)

Review geschreven door Maud Kosterman op 03 oktober 2016

Hooker Valley Track is een korte maar prachtige hike. Tijdens de wandeling passeer je meerdere swing bridges en als je goed om je heen kijkt en luistert zie en hoor je het schuiven van het ijs op de bergen. Vergeet je windjack en hike schoenen niet want het is niet vlak en de wind staat daar altijd 'aan'. GO THERE ;)

9,4
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
10 Locals
10 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Nieuw-Zeeland

  • Sfeer
  • Relaxt
  • Rust
  • Vriendelijke bevolking

Minpunten Nieuw-Zeeland

  • Ver weg
Ultieme tip: Vergeet Coromandel niet te bezoeken, geweldige plek!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Nieuw Zeeland een verre reis meer dan waard! (bezocht in november 2014)

Review geschreven door Albert Brunsting op 03 oktober 2016

In 2008 kwam ik er voor het eerst: Nieuw-Zeeland. Vanuit het vliegtuig gezien kwam het op me af als een grote groene vlek. Liefde op het eerste gezicht. Inmiddels ben ik regelmatig terug geweest en heb beide hoofdeilanden in de afgelopen jaren al verschillende keren goed kunnen bereizen.
Het vliegtuig is bij de reis naar Nieuw-Zeeland een soort tijdmachine: instappen in het heden, en uitstappen in de jaren zestig: Het leven in Nieuw-Zeeland is relaxed; de mensen zijn 'easy going'. Tijd is een ondergeschikte factor en stress is onbekend. De "Kiwi's" zijn geïnteresseerd in je 'whereabouts', wat maakt dat je snel contact krijgt. Het gevoel van de jaren zestig wordt versterkt door de radio die de ene Engelse hit na de andere laat horen uit de jaren 60 en 70. Voor mode, trends en het moderne leven ben je hier verkeerd. Maar ben je op zoek naar indrukwekkende landschappen, rust, ruimte, het goede leven en een tikkeltje avontuur, dan is Nieuw-Zeeland de plek. Prachtige wandelroutes en meerdaagse tracks voor de liefhebbers. Het licht en het weer kunnen snel veranderen door het zeeklimaat en de luchtstromen die tegen de hoge gebergten opstuwen. De landschappen zijn imposant en indrukwekkend. Alles is aanwezig: van eeuwige sneeuw tot tropisch regenwoud en van prairies tot fjorden. Kortom een ideaal land om te fotograferen.

Pluspunten Nieuw-Zeeland

  • De landschappen
  • de bewoners
  • klimaat
  • relaxed

Minpunten Nieuw-Zeeland

  • niet trendy
Ultieme tip: Milford Sound en de route er naar toe. Overnight cruise boeken.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Eerste zonsopgang en zwemmen met honderden wilde dolfijnen (bezocht in februari 2016)

Review geschreven door Debbie van Zuijlen op 03 oktober 2016

"Tititi tititi", vol enthousiasme spring ik mijn bed uit. Het is vier uur 's ochtends en vandaag is de dag dat ik met honderden wilde dolfijnen mag gaan zwemmen. Om kwart voor vijf loop ik samen met Maud naar het verzamelpunt waar we onze wetsuits, flippers, duikbril en snorkel krijgen. Na de briefing stappen we de bus in die ons naar de boot brengt. Het is nog pikkedonker wanneer we aan boord gaan. We varen op de oostkust en hier komt de zon als eerst op. De maan schijnt boven de bergen en aan de andere kant beginnen de oranje en rode kleuren zichtbaar te worden. Na een klein stukje varen met de zonsopgang op de achtergrond zien we een groep van honderden dolfijnen spelen in de vroege ochtenduren. We krijgen een teken om onze duikbril op te zetten en de snorkel in onze mond te doen. “Maud, zullen we bij elkaar blijven?” kwam er zenuwachtig uit en ze dacht gelukkig hetzelfde. Er klinkt een sein wat betekent dat we het water in mogen. Daar gaan we dan opzoek naar de dolfijnen. Al snel hoorde we de toeter weer en dat betekent dat je terug moet komen. Waarom nu al? Ik heb er nog geen gezien? Het was een oefenrondje. We zitten op de achterkant van de boot wanneer we weer een grote groep dolfijnen achter ons aan zien komen. De toeter gaat af en daar gaan we dan, maar deze keer is het geen oefenronde. Samen met Maud ga ik het water in en voor we het weten zwemmen we in een groep van honderden dolfijnen. Ze zijn overal! Links van je, rechts van je, voor je, achter je en onder je. Dit is zo cool! Door hoge geluiden door je snorkel te maken worden de dolfijnen aangetrokken en ook als je hetzelfde gaat bewegen als hen. Dus daar liggen we dan als twee idioten in het water, maar het werkte. Wat een unieke ervaring! Een dolfijn liet een poepje achter net nadat hij Maud en mij voorbij was gezwommen. Argh, maar wie kan er in hemelsnaam zeggen dat hij is onder gepoept door een dolfijn? Wij! En met de slappe lach klimmen we terug de boot in. Dit is zeker een van mijn hoogtepunten!

9,4
6 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
10 Locals
10 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Nieuw-Zeeland

  • Natuur
  • gezelligheid
  • avontuurlijk land
Ultieme tip: Ga je naar Nieuw-Zeeland en wil je dit ook? Zorg ervoor dat je deze kans op tijd boekt. Dit kan online, in Kaikoura!
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Wow land (bezocht in februari 2011)

Review geschreven door Jan van Meel op 02 oktober 2016

Dit land blinkt uit in schoonheid en verscheidenheid zowel in natuur als de ongelooflijke aardige mensen. Als je met de auto rond reist sta je versteld hoe weinig verkeer er buiten de grote steden op de weg is. Het land geeft je een veilig gevoel en geeft je het gevoel dat je welkom bent.

Pluspunten Nieuw-Zeeland

  • Zeer aardige bevolking die veelal geintresseerd zijn in jou

Minpunten Nieuw-Zeeland

  • Hebben wij zelf niet ondervonden
Ultieme tip: Dit land is uitermate geschikt om rond te reizen en te overnachten in een van de Motels, die talrijk aanwezig zijn en/of een Bed & Breakfast. Een paradijs voor wandelaars!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Prachtige reis NZ! (bezocht in februari 2016)

Review geschreven door Marlijn Verbaandert op 02 oktober 2016

We hebben een riesling gemaakt van Zuid naar Noord. Begonnen in Christchurch. Naar de Franz Josef gletsjer, heel mooi wel veel regen. Toen naar Queenstown. Hele actieve stad waar we vele avonturen beleeft hebben. Toen naar Milfort Sounds, echt zo mooi! Zeker een aanrader! Verder naar Kaikaur. Toen bijna meteen door naar Wellington, hele mooie stad waar we natuurlijk de Lord of the Rings tour moesten doen! Echt leuk! We hebben natuurlijk de Tongariro Crossing gedaan, dit was een van de hoogte punten (letterlijk en figuurlijk) van onze reis. Verder raden wij ook echt het gebied rond Whitianga en Coromandel aan! Prachtig gebied voor snorkelen, zwemmen en wandelen!

Ultieme tip: Tongariro crossing
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Een campervan, twee eilanden en drie meiden (bezocht in april 2013)

Review geschreven door Joy de Lange op 02 oktober 2016

Huur een flowerpower campervan, maak een bucketlist van de dingen die je wilt doen en zien en start de wagen!
#Cathedralcove-rotorua(hotspring)
-Waitomo caves(glowworm adventure)
-Taupo(skydive)
-Wellington
-Picton
-Abel Tasman National Park
-Franz Josef(glacierhike&hotspring)
-Lake Wanaka
-Milford Sound(hikes)
-Queenstown(bungeejump)
-Dunedin
-Christchurch
-Kaikoura(zeehondenspotten)
- Wildkamperen en voor een minimale prijs bij hostels parkeren en gebruik maken van de faciliteiten.

8,8
10 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
9 Locals
8 Veilig
10 Natuur
9 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Nieuw-Zeeland

  • behulpzame bevolking
  • makkelijk wild camperen
Ultieme tip: Een camper huren en zelf op ontdekkingstocht gaan. Kijk van tevoren welke dingen je wilt doen en zien, en plan van daaruit je route.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Prachtige plekken! (bezocht in juli 2016)

Review geschreven door Minke Commandeur op 02 oktober 2016

Een duur land om heen te reizen i.v.m. de prijzen van de vliegtickets, maar eenmaal daar aangekomen was het prachtig! Ook is het land niet zo duur vergeleken met Nederland, maar qua vlees is er weinig sortering dus daar moet je wel goed naar kijken.

Pluspunten Nieuw-Zeeland

  • Mooie highlights!

Minpunten Nieuw-Zeeland

  • Lange afstanden -> auto echt een aanrader
Ultieme tip: Ga van de wegen af, dan vind je nog meer mooie en onverwachte plekken!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

New Zealand 2015/2016 (bezocht in december 2015)

Review geschreven door Jean Arntz op 02 oktober 2016

New Zealand een grote belevenis. Wij zijn in december 2015 tot jan 2016 met een camper door het schitterend Nieuw-Zeeland getrokken. We zijn gestart in Auckland en zes weken later vanuit Christchurch weer naar huis gegaan. Zes weken is een mooie periode om een goede indruk te krijgen van zowel het Noorder-als het Zuidereiland. Wat natuurlijk niet wil zeggen dat je in deze periode alles kunt zien, er blijven dus redenen genoeg over om dit mooie land weer opnieuw te bezoeken.
Wil je New Zealand op je eigen manier uitkammen, dan heb je wel dik een half jaar of langer nodig. Je komt ogen tekort.

9,1
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
10 Locals
8 Veilig
10 Natuur
9 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Nieuw-Zeeland

  • rust
  • vriendelijke bevolking
  • ruimtelijk

Minpunten Nieuw-Zeeland

  • niks
Ultieme tip: Dat is moeilijk te zeggen, er zijn zoveel mooie en ultieme plekken. Maar de tip is: neem je tijd op elke locatie, het gaat om de kwaliteit en niet om de kwantiteit.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Future home (bezocht in februari 2013)

Review geschreven door Ellen Hengst op 02 oktober 2016

Jammer genoeg maar twee weken kunnen genieten van het fantastische land Nieuw-Zeeland. Maar ik was in die twee weken gelijk verkocht. Queenstown is de stad van mijn dromen. Alles wat je kan bedenken is daar te vinden en wat zijn de mensen vriendelijk. Heel graag ga ik nog eens terug en dan zeker voor een langere tijd, een veel langere tijd!

Pluspunten Nieuw-Zeeland

  • geweldige locals
  • voor elk seizoen wat

Minpunten Nieuw-Zeeland

  • prijzig
Ultieme tip: Queenstown en Wanaka
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Natuurliefhebbers

De zee neemt, de zee geeft. Kia Ora. (bezocht in februari 2014)

Review geschreven door Isolde Paques op 02 oktober 2016

Nieuw-Zeeland heeft alles wat ik zoek: rust, ruimte, overweldigende natuur, lieve mensen, relaxte sfeer. Ik ben blijvend verliefd. De mooiste ervaring was met het zwemmen met de Dusky dolfijnen in Kaikoura. Een maal onder water was ik helemaal betoverd door deze prachtige dieren. Het had iets magisch en spiritueels. Ik heb echt gesproken met de dolfijnen. Sindsdien ben ik betoverd door dit land.

Pluspunten Nieuw-Zeeland

  • rust
  • ruimte
Ultieme tip: Zwemmen met dolfijnen bij Kaikoura. Mooiste wat ik ooit heb meegemaakt in mijn leven.
Aangeraden voor: Stellen

Magic Mount Cook (bezocht in januari 2014)

Review geschreven door Karen Mellegers op 02 oktober 2016

Een land voor natuurliefhebbers, trek je wandelschoenen aan en wandel door vele vulkaanlandschappen en geniet van het uitzicht bij de Tongariro Crossing. Voel je "klein" in Hobbiton, de filmset van de Lord of the Rings in Matamata. Ga zeilen op een maxi-yacht in de "City of Sails" Auckland. Duik de geschiedenis in, bezoek het Waitangi House, hoor de Maori-legendes en ruik de zwavel in Rotorua. Geniet van de prachtige stranden, regenwouden en gletsjers. Pak een mountainbike en zie Queenstown van een andere kant. Maak een cruise door het indrukwekkende Milford Sound. Zie de wederopbouw van Christchurch na de aardbeving. Stap op een boot in Kaikoura en ontmoet de potvissen en vele dolfijnen.
Aotearoa: het land van de lange witte wolk. Een land, zo mooi!

8,9
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
9 Locals
9 Veilig
10 Natuur
8 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Nieuw-Zeeland

  • Goed openbaar vervoer
  • Diversiteit van het land
  • gastvrijheid van de locals

Minpunten Nieuw-Zeeland

  • Excursies zijn niet goedkoop
Ultieme tip: Zuidereiland Tip: Hooker Valley Track. Een wandeltocht naar een prachtig meer aan de voet van Mount Cook. De tocht: spectaculair. Het uitzicht: adembenemend.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Working Holiday NZ

Review geschreven door Julie Van Oosterwyck op 02 oktober 2016

Ik ben op werkvakantie geweest voor negen maanden naar Nieuw-Zeeland als solo backpacker. Solo, maar alleen ben ik nooit geweest! Prachtig land waar iedereen zich meteen thuis voelt. Zon, zee, strand, maar ook bergen, meren, watervallen, avontuur en de mooiste wandelroutes. Van een tropische zomer, schilderachtige herfst, tot een magische winter: alles is gewoonweg fantastisch! De mensen die ik onderweg ontmoet heb waren stuk voor stuk de vriendelijkste, liefste, meest gastvrije mensen ooit. Couchsurfen is heel erg aan te raden en makkelijk, de locals zijn ongelofelijk! Hotels, hostels, campings... voor ieder wat wils. Wildkamperen is niet toegelaten maar de campings liggen meestal op plekjes die recht van een postkaartje af komen. En maak je vooral geen zorgen over wilde dieren. Behalve door een schaap of een Kea, zal je niet snel gestoord worden, you'll survive. Openbaar vervoer is erg makkelijk dankzij Nakedbus en Intercity en helemaal niet duur. Maak je er liever zelf een epische roadtrip van? Geen probleem, een auto huren/kopen en weg zijn wij! Wil je graag een centje bijverdienen zoals ik? Zorg dat je een Working Holiday Visum hebt (geldig voor een jaar) en je kan meteen aan de slag. Verblijven in een hostel voor lange termijn of een kamer huren bij iemand thuis is geen enkel probleem.
Ik heb er echt de tijd van mijn leven gehad. Nieuw-Zeeland moet je ooit gedaan hebben, zonder twijfel!

Pluspunten Nieuw-Zeeland

  • natuur
  • locals
  • dieren
  • openbaar vervoer
  • uitzicht
  • backpackers

Minpunten Nieuw-Zeeland

  • duur
  • veel fastfood
  • druk verkeer
Ultieme tip: Zoals op mijn foto: Beklim Roys Peak (Wanaka) en geniet van dit adembenemende uitzicht!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

FAN-TAS-TISCH (bezocht in juli 2015)

Review geschreven door Emmy Sportel op 02 oktober 2016

Nieuw-Zeeland is geweldig! Iedereen die van natuur houdt moet dit land eens bezoeken. Het is het enige land ter wereld waarbij je op een strand kunt staan, je om kunt draaien en dan besneeuwde bergtoppen ziet. Alle 268.021 vierkante kilometer die Nieuw-Zeeland groot is, zijn overweldigend, spectaculair en adembenemend! Puur, zowel de mensen als het landschap. Je hebt niet geleefd voordat je Nieuw-Zeeland ervaren hebt.

Pluspunten Nieuw-Zeeland

  • Natuur

Minpunten Nieuw-Zeeland

  • Aardig prijzig
Ultieme tip: Zorg dat je je eigen vervoer hebt in Nieuw-Zeeland. Zo kun je je eigen tempo/route bepalen en op ieder moment stoppen om te genieten van de natuur.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Terug in de tijd (bezocht in december 2015)

Review geschreven door Noortje Laurens op 02 oktober 2016

Het Zuidereiland is van een woeste schoonheid die je niet snel ergens anders zult vinden. Veel plekken zonder een spoor van menselijke aanwezigheid. Toch is het land goed te bereizen per auto. De inwoners zijn erg vriendelijke en ontspannen.

Minpunten Nieuw-Zeeland

  • ver weg en daardoor lang reizen
  • vervuilend door het lange vliegen.
Ultieme tip: Bezoek Glenorcky, een klein dorpje voorbij Queenstown.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Rondreis New zealand (bezocht in februari 2016)

Review geschreven door Joyce Hovinga op 02 oktober 2016

Ten eerste is New Zealand een prachtig land. Ik ben begonnen aan mijn reis vanaf Auckland en heb zo het hele noordereiland rondgereisd met een camper, ik zal jongeren adviseren om met een bus te reizen of met een georganiseerde reis mee te gaan, omdat je dan veel meer mensen ontmoet dan dat je op campings slaapt.
Rotorua is prachtig om een wandeling te doen bij het Blue en Green lake.
Persoonlijk hou ik erg van het strand en ben ik verliefd op THE Mount Maunganui.
Queenstown is de beste plek van het zuidereiland vind ik persoonlijk. Maar Nelson en Kaikoura is ook erg mooi.

8,3
9 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
8 Locals
8 Veilig
10 Natuur
8 Stranden
7 Klimaat

Pluspunten Nieuw-Zeeland

  • aardige locals
  • prachtige natuur
  • gewelig

Minpunten Nieuw-Zeeland

  • prijzig
Ultieme tip: Begin met reizen van het noordereiland naar het zuidereiland!
Aangeraden voor: Backpackers, Vriendengroep

Best ever! (bezocht in januari 2014)

Review geschreven door Fre Die op 02 oktober 2016

Nieuw Zeeland is echt aan te raden voor iedereen die van mooie natuur en rust houdt. Deze reis was de mooiste ever! Met camper noord en zuid gezien. Wilde dieren en mooie uitzichtpunten genoeg. Bergschoenen aan en GAAN!

8,1
9 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
8 Locals
8 Veilig
9 Natuur
8 Stranden
7 Klimaat
Ultieme tip: Huur een camper en cross noord-en zuideiland op eigen tempo. Neem vooral de tijd en geniet van alles om je heen.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Onbeschrijfelijk mooi, (bezocht in maart 2014)

Review geschreven door Dick Jeukens op 02 oktober 2016

Hoe kan ik het beter verwoorden dan een klein stukje uit mijn reisverslag hier te plaatsen.
"De Nieuw Zeelandse Rijkswaterstaat is toch wat voorzichtiger
met het uitgeven van belastingcenten. Wanneer het niet perse
noodzakelijk is worden smalle bruggen (uit de tijd van het paard
en de wagen) niet gesloopt en gelijk verdrievoudigd maar men
pakt een kwast en een pot witte verf en schildert daarmee op het
wegdek voor de brug “One Lane Bridge” en zet er de benodigde;
“Wie mag eerst” borden bij. Stuk goedkoper en heel efectief. Goed
al hobbelend en zonder problemen op ons nieuwe adres voor de
komende twee nachten aangekomen.
Het “Franz Josef Top 10 Holiday Park”. Mooi plekkie met direct
zicht op de besneeuwde bergtoppen. Het werd nog mooier tijdens
het gouden uur. De ondergaande zon zorgde voor een prachtige
lichtshow die van blauw via rood en paars weer naar het grijs en
tenslotte het zwart van de nacht ging. Hoe kan een mens genieten
en het is nog gratis ook. Van al dit moois en de berglucht word je
slaperig. Nog even een hoofdstuk op de E-reader van Dan Brown’s
nieuwste ( maar niet zijn beste) boek gelezen om vervolgens het
moede hoofd tevreden op het kussen neer te leggen en over te
gaan in een heerlijke droom over al het moois om ons heen."
Kijk voor het volledige verslag op: new-zealand.jeukensweb.nl

8,8
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
7 Locals
9 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
7 Klimaat

Pluspunten Nieuw-Zeeland

  • De natuur
  • de campings
  • de bevolking
  • de rust in het naseizoen

Minpunten Nieuw-Zeeland

  • Lange reistijd er naar toe
Ultieme tip: Bereid je goed voor. Reis met een camper en begin op het Noorder eiland.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Kan het nog mooier? (bezocht in april 2016)

Review geschreven door Lotte van den Berg op 02 oktober 2016

De vraag die ons steeds opnieuw weer bezig hield tijdens onze tour door Nieuw-Zeeland: kan het nog mooier? En jawel, iedere keer opnieuw weer bleek de natuur nog mooier dan we al hadden gezien. Daar stonden we dan weer, met een brok in de keel en waterige ogen. Wat is Nieuw-Zeeland ongelooflijk mooi!

4 weken met de auto door Nieuw-Zeeland (bezocht in maart 2016)

Review geschreven door Nienke Bocxe op 02 oktober 2016

Het is super om met een camper of auto door Nieuw-Zeeland te reizen. Er zijn zo veel mogelijkheden en zo veel te zien. 4 weken was krap maar met goed bedenken wat je wilt zien kan dat ook allemaal. Het is een land voor avontuur en natuur. Er zijn veel mogelijkheden om te slapen op gratis campings wat betekent dat je je geld kan steken in leuke dingen zoals naar de Hobbiton of een helikoptervlucht.

8,5
10 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
6 Steden of plaatsen
10 Locals
8 Veilig
10 Natuur
8 Stranden
8 Klimaat
Ultieme tip: Ga naar glowing adventures bij de waitomo coves. Waar je door de grotten op avontuur gaat. Niet toeristisch, in kleine groepjes en super avontuurlijk.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

onze droomvakantie (bezocht in december 2014)

Review geschreven door Peter Giesen op 02 oktober 2016

Samen met vrienden naar Nieuw-Zeeland ,en alleen met partner door naar Australië gereisd .
Nieuw-Zeeland van zuid naar noord,was geweldig eigenlijk alles gedaan wat we wilden. Walvissen, dolfijnen en zeehonden gespot, gletsjer beklommen helikoptervlucht gedaan. Vulkanen en geisers bezocht. Bij de Maori's geweest. En natuurlijk naar de hobbits.
Nieuw-Zeeland was waanzinnig. We dachten Australië kan hier niet tegenop ,maar eerst het district Melbourne en daarna Brisbane was super en veel te kort,wat een land. We willen zeker terug .

9,4
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
9 Locals
10 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Nieuw-Zeeland

  • de mensen
  • het weer
  • de natuur

Minpunten Nieuw-Zeeland

  • de afstanden
Ultieme tip: Binnenlandse vluchten zijn goedkoop en ideaal om alles te zien.
Aangeraden voor: Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Awesome (bezocht in april 2016)

Review geschreven door Linda Klabbers op 02 oktober 2016

Nieuw-Zeeland is prachtig! Noord en Zuid maakt niet uit het is prachtig op zijn eigen manier. Mijn tip: bezoek allebei de eilanden, want ze zijn echt niet met elkaar te vergelijken. Zorg wel dat je er genoeg tijd voor uittrekt zodat je niks moois hoeft te missen!

Pluspunten Nieuw-Zeeland

  • betaalbaar
  • mooie natuur

Minpunten Nieuw-Zeeland

  • De steden vielen beetje tegen
Ultieme tip: Reis met een camper. Hiermee kun je overal komen en hoef je niks te missen.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Bijzonder land (bezocht in januari 2015)

Review geschreven door Siri Geluk op 02 oktober 2016

Nieuw-Zeeland is een heel bijzonder land. Het landschap is heel erg afwisselend; zo heb je stranden, bergen, meren, duinen en grasvlaktes. De variatie en de mensen maken dit het ideale land voor vakanties.

Pluspunten Nieuw-Zeeland

  • Mooi landschap
  • Veilig

Minpunten Nieuw-Zeeland

  • Duur
  • Veel backpackers
Ultieme tip: Zeilen in the Bay of Islands.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Waanzinnige natuur en cultuur (bezocht in augustus 2016)

Review geschreven door Janou Lempers op 01 oktober 2016

Nieuw Zeeland is qua natuur een land waar geen enkel ander land aan kan tippen. Van fjorden en gletsjers tot goudgele zandstranden en regenwouden. Je vindt er werkelijk alles. De avontuurlijke reiziger komt er goed aan zijn trekken.
De inwoners zijn ontzettend behulpzaam en vertellen graag over de geschiedenis van het land. Erg interessant! Ook de inwendige mens komt niets te kort. Een absolute aanrader is het lamsvlees.

Kortom, hou je van natuurpracht, in combinatie met cultuur, dan heeft Nieuw Zeeland alles wat iemand kan wensen!

9,8
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
10 Locals
10 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Nieuw-Zeeland

  • rij-afstanden
  • excursies
  • Maori

Minpunten Nieuw-Zeeland

  • lang vliegen
Ultieme tip: Doe de Tongariro Alpine Crossing! Zomer of winter, het uitzicht is prachtig!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

One way ticket (bezocht in december 2014)

Review geschreven door Yvonne Veldt op 01 oktober 2016

Wauw! Dit ene woordje beschrijft eigenlijk alles. Wanneer je vliegtuig in Christchurch aankomt, vlieg je al over de besneeuwde toppen en prachtig blauw gekleurde meren. Met de camper reis je van camping naar camping dwars door het ruige landschap van Nieuw Zeeland, je voelt het drukke Nederland steeds meer naar de achtergrond verdwijnen en gaat mee in het tempo van alledag. Maak het zelf mee, zoek jouw hoogtepunten op die je echt niet wil missen en reis verder het mooie weer achterna, een reis om nooit meer te vergeten!

Pluspunten Nieuw-Zeeland

  • relaxed
  • natuur
  • glutenvrij
  • campings

Minpunten Nieuw-Zeeland

  • ver weg
Ultieme tip: Zuidereiland met een camper: extra dekens voor de koude nachten!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Onbeschrijflijk genoten van onze reis Nieuw-Zeeland (bezocht in februari 2016)

Review geschreven door Tiny Overweel op 01 oktober 2016

Wat hebben wij genoten van onze reis door Nieuw-Zeeland en we weten zeker dat we nog lang niet alles hebben gezien. We zijn op erg mooie plekken geweest zoals het park Wao-o-Tapu Thermal Wonderland.
Het kleine schiereilandje Russell; erg rustig en vredig. De mensen zijn ook allemaal even behulpzaam en aardig. Er is zoveel moois te zien.

Pluspunten Nieuw-Zeeland

  • Alles

Minpunten Nieuw-Zeeland

  • geen
Ultieme tip: Restaurant Robbie in Kaikoura, heerlijk eten en ook niet duur.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Noordereiland (bezocht in januari 2014)

Review geschreven door Sintia Tibosch op 01 oktober 2016

Cathedral Cove is de mooiste plek om foto's te maken. Skydiven boven Lake Taupo is heel mooi en indrukwekkend. De echte aanrader is de Tongariro Alpine Crossing, een hele klim, maar als je dan bij de Emerald Lakes aan bent gekomen, ben je de hele klim vergeten! Raften bij Rotorua is ook heel gaaf om te doen. Het landschap is heel mooi en het is er zo rustig en vredig. Ik moet zeker nog een keer terug, ook voor het Zuidereiland. Nieuw Zeeland is een echte aanrader als je van natuur en activiteiten houdt!

9,3
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
8 Locals
8 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Nieuw-Zeeland

  • Mooie natuur
  • veel activiteten
Ultieme tip: Restaurant Orbit in de skytower in Auckland. Dit restaurant draait terwijl je eet en zo kijk je over heel Auckland uit.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Rondreis (bezocht in april 2016)

Review geschreven door Shanna Proeskie op 01 oktober 2016

Ik heb alle kanten van beide eilanden gezien. De mooie stranden in het noorden en de geweldige natuur richting het zuiden zorgt voor een leuke afwisseling. De ene dag met een boot opzoek naar zeehonden en de volgende dag in een helikopter om een gletsjer te bezoeken. Elke dag in Nieuw Zeeland lijkt net een postkaart.

8,4
9 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
9 Locals
7 Veilig
10 Natuur
7 Stranden
8 Klimaat
Ultieme tip: De wandeling in Abel Tasman was voor mij het mooiste van mijn hele reis. Wat een uitzichten!
Aangeraden voor: Backpackers, Natuurliefhebbers

Droomvakantie naar Nieuw Zeeland (bezocht in november 2014)

Review geschreven door Roelien Pronk op 01 oktober 2016

Enorm gastvrije mensen, het is leuk om naar de plaatselijke barretjes/koffieshops te gaan. Er zijn zoveel leuke plekken om heen te gaan. Ga rond rijden en stop gewoon af en toe, dan zie je de mooiste dingen. Het eten is daar super lekker, zowel ontbijt als avondeten, gezellige restaurants.

Pluspunten Nieuw-Zeeland

  • betaalbaar
  • gastvrijheid
  • lekker weer
Ultieme tip: In Greymouth, daar moet je zeker zijn geweest en hebben gegeten, super lekker!
Aangeraden voor: Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Onvergetelijke momenten in Nieuw-Zeeland (bezocht in maart 2015)

Review geschreven door Lore Braeken op 01 oktober 2016

Nieuw-Zeeland; een compleet ander land dan Australië. Nigel, onze campervan maakt het mogelijk om Nieuw-Zeeland geheel op ons ritme te mogen ontdekken. Op onze MP3 speelt Ed Sheeran waardoor je bijna denkt dat je echt in de film Lord Of the Rings zit. Wandelen en gevoel voor natuur moet je hebben om in Nieuw-Zeeland rond te trekken: dagwandelingen, meerdaagse wandelingen, hot springs, hot water beach, wildlife... Vergeet zeker niet het Noordereiland te ontdekken, want velen raden enkel het Zuidereiland aan. De Cape Reinga streek, de Coromandel, Tongariro, rotorua en Lake Taupo zijn de winnaars van het Noordereiland. De weergoden moet je wel altijd aan je zij hebben en waarom niet zoals ons Nieuw-Zeeland in de winter ontdekken. De winter is heel koud maar tegen koude kan je je kleden en een warme chocolademelk doet al veel. De winter geeft je een magnifiek landschap en je hebt veel meer de kans om zonnige dagen mee te maken. Wij hebben de kans gehad om Te Anau en de Milford Sound te mogen mee maken met blauwe lucht en zonneschijn als je weet dat de Milford Sound maar 150 dagen per jaar zonneschijn heeft! Nieuw-Zeeland, een land met zoveel verschillende klimaten & landschappen, koop die rough guide, boek tickets en ontdek Nieuw Zeeland, onze nieuwe liefde...

Pluspunten Nieuw-Zeeland

  • Gratis kampeerplaatsen als je een self-contained vehicle hebt

Minpunten Nieuw-Zeeland

  • vuur verbod maar we begrijpen het want de natuur is oh zo mooi hier
Ultieme tip: Huur of koop een campervan, koop een lokale fles wijn en bier en kampeer ergens in de natuur... meer moet je niet hebben om van het leven te kunnen genieten...
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Wauw! (bezocht in september 2016)

Review geschreven door Luuk de Jongh op 30 september 2016

Nieuw Zeeland, wat kan ik daar over zeggen behalve: "Wauw". Wauw is het door mij meest gebruikte woord tijdens mijn reis, omdat je na een prachtige hike van 3 uur bovenkomt en sprakeloos om je heen kijkt en het enige wat er in je opkomt is wauw.
Van watervallen tot hoge bergen, van hikes tot snowboarden en feesten in Queenstown.
En dan Milford Sound, de meest magische plek waar ik ooit ben geweest, het fjordlandschap waar je met een cruise of zelf in de kayak doorheen kan varen. Watervallen, fjorden, pinguïns en dolfijnen komen samen.
Wanneer je meer naar het noorden gaat kom je in Abel Tasman national park. Een prachtig tropisch gebied ten westen van Nelson. Witte stranden en prachtige baaien.
Om vervolgens naar Kaikoura af te reizen en daar met walvissen varen.
De reusachtige beesten staan nog steeds in mijn netvlies geprint. Nog nooit heb ik walvissen van zo dichtbij kunnen zien.
Nieuw Zeeland is een land waar van alles te doen is, fjordlandschap, prachtige bergen om te skiën, witte stranden om te zonnen, gloeiwormen in grotten, extreme sports in Queenstown, zwemmen met dolfijnen, gletsjers en raften in Taupo.
Waar wacht je nog op?

9,3
9 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
6 Steden of plaatsen
9 Locals
10 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
10 Klimaat
Ultieme tip: Roy's Peak, Milford Sound en Kaikoura.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

AMAZING NEW ZEALAND (bezocht in september 2015)

Review geschreven door Cherena Overdijk op 30 september 2016

GEWELDIG en nog zoveel mooie en positieve woorden! De rust, de schoonheid van het land! De hele dag rijdend in ons campertje genoten van alle soorten natuur. De mensen zo vriendelijk! Hoe super schoon het daar op de straten is! Plekken die je nergens anders gaat zien. Op de foto Hokitika Gorge Bridge. Van een local gehoord en opzoek gegaan en hij had gelijk! Wanaka: amazing. Abel tasman: lovely. Waitomo caves: beautifull. Milfordsound: holy shit. Mount cook en dan slapen in de sneeuw, hoe geweldig is dat! Er is nog oh zo veel meer!!

9,9
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
9 Locals
10 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Nieuw-Zeeland

  • locals
  • campings goed betaalbaar
Ultieme tip: Queenstown fergburger!!!!!
Aangeraden voor: Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Home away from home. (bezocht in september 2015)

Review geschreven door Meriam Speksnijder op 30 september 2016

Ver weg van thuis maar maak je geen zorgen, de kiwi's zijn erg gastvrij en binnen de kortste keren heb je een nieuwe familie/ vrienden. Ook hoef je je geen zorgen te maken of je je ooit zult vervelen. Ben je met de auto, veranderd het landschap ong. elke 50km. Ben je daar nog niet tevreden mee en ben je meer een adrenaline junkie, dan kun je bungyjumpen en skydiven wanneer het je uit komt :) Ikzelf heb er een jaar gewoond en mis Aotearoa (hoe Maori's Nieuw Zeeland hebben genoemd voor wij van het bestaan wisten) elke dag. Woorden schieten mij tekort en ik adviseer je om er heen te gaan om het met eigen ogen allemaal te zien!

9,5
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
10 Locals
10 Veilig
10 Natuur
9 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Nieuw-Zeeland

  • divers landschap
  • layed back
  • locals

Minpunten Nieuw-Zeeland

  • openbaar vervoer
  • prijs voor groenten fruit en noten
  • wisselvallig weer in Auckland
Ultieme tip: Probeer vooral geen strak tijdschema aan te houden! Nieuw-Zeeland is erg relaxed en zo ook de buschauffeurs, receptionisten etc. Neem alles op en go with the flow!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Een reis om nooit te vergeten! (bezocht in november 2013)

Review geschreven door Dimitri Vuik op 30 september 2016

Wij hebben een reis gemaakt door Nieuw-Zeeland van het noordereiland naar het zuidereiland.
Vanaf de eerste dag tot de laatste genoten van de prachtige natuur de zeer vriendelijke mensen en vooral het prachtige land.
We kwamen in de lente, maar hebben alle jaargetijden meegemaakt van sneeuw regen/onweer en zomers weer.
Het zuidereiland is het hoogtepunt maar vergis je niet in het noordereiland dat is ook heel bijzonder. Het Abel Tasman park was geweldig. Het was er mooi weer en je kan er wandelen, kanoën enz. De natuur en de stranden zijn prachtig. Ook Milford Sound is de moeite waard. Wij waren er met regen en zelfs dan kijk je je ogen uit naar de velen watervallen. Het overnachten deden we vaak in een vakantiepark in een huisje en dat was zeer goed te betalen en super netjes overal. Het vragen naar de weg is ook erg leuk, want de mensen die wij gesproken hebben waren zeer behulpzaam en we kregen hele mooie tips om bepaalde delen van het land zeker te bezoeken.
Indruk maakte ook Christchurch met zijn aardbevingsgebied en de mensen die daar wonen. Wat een veerkracht om het weer op te bouwen zeg. Al met al te veel om op te schrijven maar dit land moet je op je bucketlist zetten. Wat een land!!!

9,4
10 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
10 Locals
10 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Nieuw-Zeeland

  • zeer divers en zeer mooi
  • gastvriendelijk

Minpunten Nieuw-Zeeland

  • aardbevingen
Ultieme tip: Abel Tasman park! Wandelen, kanoën en met de watertaxi mee en het gouden strand.Met mooi weer en een paar dagen is aan te raden.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

There and back again (bezocht in december 2014)

Review geschreven door Robin Jansen op 30 september 2016

Na jaren dromen en fantaseren was het voor mij eindelijk zo ver. Eind 2014 ben ik met mijn vriendin voor vier weken naar Nieuw-Zeeland gereisd. Met een camper hebben we ruim 6000 km gereden en wat hebben we genoten. Allereerst, wat is de natuur prachtig en veelzijdig. Van regenwouden tot enorme bergen, alles is hier te vinden. We hebben al snel een lidmaatschap voor de Top 10 parken aangeschaft. Dit bespaart je niet alleen geld voor campings, maar geeft je ook leuke kortingen op veel uitjes, waaronder whale watching in Kaikoura. Wij hebben het hele land doorgereisd op zoek naar locaties van The Lord of the Rings. Beginnend bij Hobbiton Matamata. Ook de Weta Workshop hebben wij niet overgeslagen. De allermooiste plek is volgens toch wel de Mavora Lakes, een prachtig rustig gebied. Ik ben in ieder geval verliefd op dit land en een volgende trip staat al op de planning.

9,6
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
8 Locals
10 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Nieuw-Zeeland

  • natuur
  • lord of the rings
Ultieme tip: Mavora Lakes, fantastische natuur. Ook een lidmaatschap op top 10 parken is aan te raden!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers