Reviews Nieuw-Zeeland

Reviews Nieuw-Zeeland

9,1
9,4 Algemene ervaring
9,3 Beziens­waardigheden
8,3 Steden of plaatsen
9,2 Locals
9,2 Veilig
9,9 Natuur
8,9 Stranden
8,5 Klimaat
  • Aantal reviews: 516
  • Aantal waarderingen: 426

Nieuw Zeeland, tour van Auckland naar Queenstown per campervan (bezocht in april 2016)

Review geschreven door Martin Bats op 07 mei 2017

Nieuw-Zeeland heeft alles wat de wereld te bieden heeft! Van witte stranden en blauwe zee, tot bossen zover het oog reikt tot glooiende bergen met gras en bomen of scherpe bergen met enorme pieken en sneeuw. Temperaturen variëren per seizoen net als in Nederland, alleen is de omgeving honderd malen mooier. Een aanrader voor elke natuurliefhebber en wereldreiziger.

Verschillende flora en fauna zijn er te vinden in elk deel van Nieuw-Zeeland. Zeehonden, walvissen, dolfijnen en vooral véél schapen, maar ook de zeldzame kiwi kan gevonden worden. Veel bosgebied, waaronder Arrowtown een mooi dorpje is in herfst (een palet aan kleuren op een plaats), maken dit een heerlijk deel om te wandelen.

Volop cultuur van Maori's en hun levensstijl tot walvissen spotten tot goud vinden in het goudzoekersdorpje.

In 2-3 weken is het mogelijk het Zuidereiland te bezoeken, in 1-2 weken het Noordereiland (afhankelijk natuurlijk wat je wilt ondernemen). In totaal 4-5 weken en je bent door Nieuw-Zeeland gevlogen, waarbij je veel (en dan bedoel ik écht veel) hebt gezien. Maar blijf vooral langer!

9,1
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
10 Locals
9 Veilig
10 Natuur
9 Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Nieuw-Zeeland

  • Locals zijn geweldig!
  • Veel activiteiten voor iedereen
  • Mooie omgevingen
  • Veel fotomomenten mogelijk
  • Geweldige attracties (raften/walvis spotten/wateractiviteiten)

Minpunten Nieuw-Zeeland

  • Veel Chinezen (geen engels sprekend en opdringerig)
Ultieme tip: Mijn ultieme tip voor Nieuw-Zeeland is om vooral je tijd te nemen voor alles. Plan alles ruim in, omdat er zoveel meer te zien is dan dat je eigenlijk plant!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Overweldigend nieuw zeeland (bezocht in december 2016)

Review geschreven door Bianca van Leeuwen op 07 mei 2017

Naar Nieuw-Zeeland ga je voor de spectaculaire natuur. Je valt van de ene verbazing in de andere en de ooohhs en Ahhs blijven voorbij komen. Het Noordereiland is levendiger, meer steden en uitgaansgelegenheden. Mooie stranden en natuurlijk het vulkanische Rotorua. Het Zuidereiland is meer uitgestrekt, relatief rustig en spectaculair! Van gouden stranden tot blauw water, gletsjers en spiegelmeren. Al het moois ter wereld in één!

Pluspunten Nieuw-Zeeland

  • gastvrijheid
  • natuur
  • weer
  • ultieme vrijheid
  • hikes

Minpunten Nieuw-Zeeland

  • Het eten is niet bijzonder dus vooral zelf koken
  • gebrek aan openbaar vervoer voor bv. backpackers
Ultieme tip: The Mussel Inn! Na een dagje toeren is dit de ultieme plek om te genieten van lekker eten, huisgebrouwen bier, muziek en gezelligheid.
Aangeraden voor: Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Hiken en roadtrippen in droomland Nieuw-Zeeland (bezocht in februari 2017)

Review geschreven door Loes Weemen op 07 mei 2017

Wij hebben zeven weken door Nieuw-Zeeland gereisd, zowel over het Noordereiland als het Zuidereiland. Wat een prachtig en afwisselend land. Het is constant alsof je in een schilderij rijdt. Echte aanraders: De Abel Tasman Coast Track op het Zuidereiland en de Tongariro Crossing op het Noordereiland. Uiteraard mag je Milford Sound ook niet missen! Wat een natuurgeweld. Nieuw-Zeeland heeft adembenemende natuur. Echt een droom.

Pluspunten Nieuw-Zeeland

  • Aardige locals
  • Natuur
  • Hiken
  • Gastvrijheid
  • Roadtrippen
  • bergen

Minpunten Nieuw-Zeeland

  • Zandvliegjes (vergeet de DEET niet)!
Ultieme tip: Tongariro Alpine Crossing en de Abel Tasman Coast Track. Neem je wandelschoenen mee als je naar Nieuw-Zeeland gaat!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Lake Pukaki (bezocht in december 2016)

Review geschreven door Sylvia Hittink op 07 mei 2017

Het helderste blauwe meer dat ik ooit heb gezien! Wat een sprookjesachtige omgeving met de besneeuwde toppen van Mount Cook op de achtergrond. Het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland heeft zoveel moois te bieden, maar dit was wel echt heel bijzonder. Vooral omdat er genoeg camperplekken zijn, zodat je dit aanblik ook kan genieten als je 's ochtends vroeg opstaat.

Pluspunten Nieuw-Zeeland

  • Campereren
  • Veilig
  • Natuur

Minpunten Nieuw-Zeeland

  • Duur
  • Weer
Ultieme tip: Lake Pukaki, Waitomo caves met de glow worms. Daarnaast het vele hiken wat we gedaan hebben in bijvoorbeeld het Wanaka gebied of Abel Tasman. Elke dag genoeg te doen daar!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Half jaar Nieuw-Zeeland (bezocht in juli 2016)

Review geschreven door Sem Eijwoudt op 07 mei 2017

In het half jaar dat ik in Nieuw-Zeeland heb gewoond en gestudeerd, heb ik veel van het land kunnen zien en heb ik ook de bevolking goed leren kennen. Je vindt er ongerepte natuur met bergen, regenwouden, vulkanen, gletsjers, grotten, meren, zee en nog veel meer. De mensen zijn er heel relaxed en maken zich niet zo snel druk om dingen. 'No worries' is een veel gehoord gezegde.
Nieuw-Zeeland is natuurlijk ook hét land bij uitstek voor outdoor activiteiten en extreme sporten. Zo kun je er prachtig wandelen en fietsen en aan bungeejump- en skydiveplekken geen gebrek. Het Zuidereiland is het meest ongerept en op het Noordereiland komt de Maori cultuur het meeste voor.
De wijnliefhebbers kunnen hun hart ophalen in de Marlborough regio en in Kaikoura vind je dé plek voor het spotten van walvissen en dolfijnen met op de achtergrond de Southern Alps. In de winter zijn er een aantal plekken waar je kunt skiën.
Christchurch is een stad die veel natuurgeweld heeft moeten doorstaan in de vorm van aardbevingen en dat is dan ook nog goed te zien. Overal wordt er gebouwd en de wegen staan vaak vol met grote oranje pylonen, heel bijzonder om allemaal te zien. De bewoners blijven er rustig onder en regelmatig zijn er nog (al dan niet zware) aardbevingen te voelen in de stad en omgeving. De Port Hills die ten zuiden liggen van de stad bieden veel recreatiemogelijkheden.
Doordat het land zo afgelegen is van de rest van de wereld is er een unieke combinatie van flora en fauna te vinden die voor ieder wat wils biedt. Kortom, een reis naar dit land zal nooit meer vergeten worden en spijt zul je er niet van krijgen.

9,1
9 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
10 Locals
10 Veilig
10 Natuur
nvt Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Nieuw-Zeeland

  • aardige locals
  • prachtige natuur
  • veel rust

Minpunten Nieuw-Zeeland

  • vliegtickets
Ultieme tip: Ontdek de natuur door te wandelen, fietsen en kayakken en ga respectvol met het landschap om.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Roadtrip Nieuw-Zeeland (bezocht in februari 2017)

Review geschreven door Anouk van den Heuvel op 07 mei 2017

Nieuw-Zeeland is een prachtig land voor de echte natuurliefhebber die niet vies is van wat klimmen en wandelen. Beide eilanden zijn prachtig op hun eigen manier. Op het Noordereiland moet je zeker de prachtige stinkende geisers in Rotorua bezoeken, een kijkje nemen bij de Huka Falls in Taupo en de Tongariro Crossing doen. Reis je met Stray? Neem dan de uitgebreidere buspas die naar het mooie Cape Reinga gaat en ga een dagje paardrijden, op één van de mooiste locaties die zij aanbieden op het Noordereiland, bij Blue Duck Station.

Voordat je de oversteek maakt naar het Zuidereiland is het zeker de moeite waard een paar dagen te verblijven in de gezellige stad Wellington en hier een middagje de tijd te nemen om over de stad te kijken vanaf Mount Victoria. Een bezoekje aan het gratis nationaal museum is een hele leuke activiteit voor de regenachtige middag. Eenmaal op het Zuidereiland kun je mooie zeehonden, en met geluk wat pinguïns, spotten bij Abel Tasman National Park. Met wat geluk kun je bij Franz Josef met de helikopter de gletsjer op en hier een mooie hike over de gletsjer maken. Helaas wordt dit regelmatig gecanceld, maar mocht je later nog naar het prachtige Mount Cook gaan, dan kun je hier een herkansing doen bij de Tasman Glacier. De kans dat deze wordt gecanceld, is minder groot. Bovendien kun je hier langer van het prachtige uitzicht in de helikopter genieten! Mount Cook is zeker de moeite waard om langer te blijven en hier wat mooie hikes te doen. Vergeet alleen niet van tevoren boodschappen te doen, want een supermarkt is hier niet. Wanaka is het meest knusse dorp van het Zuidereiland, waar je echt de Roy's Peak moet beklimmen. In Queenstown kun je heerlijk bijkomen en genieten van de gezellige winkeltjes en restaurantjes. Bovendien kun je hier terecht voor extreme sporten. In het zuiden moet je gewoon een boottocht hebben gemaakt bij Milford Sound, dit is prachtig met ieder type weer. Als je de tijd hebt, kun je hier ook nog wat geweldige hikes doen.

8,4
8 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
9 Locals
9 Veilig
10 Natuur
7 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Nieuw-Zeeland

  • aardige locals
  • prachtige natuur
  • geweldige hikes

Minpunten Nieuw-Zeeland

  • relatief duur
  • relatief grote afstanden afleggen
  • hostels snel vol
Ultieme tip: De Roys Peak is een hike die je zeker niet over mag slaan en mocht je de tijd hebben, dan is Nieuw-Zeeland het land voor de meerdaagse hikes.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Kaikoura Nieuw-Zeeland (bezocht in januari 2016)

Review geschreven door Ed van Dael op 07 mei 2017

Als verstokte Nieuw-Zeelandbezoekers, heeft de aardbeving van 13 Nov 2016 zeer veel indruk op ons gemaakt. Twaalf platen op dit tektonische gedeelte van de aarde hebben de Kaikoura range over een lengte van bijna tweehonderd kilometer voorgoed veranderd. In een tijdbestek van meer dan twee minuten is er een constante beving geweest van 7.8 op de schaal van richter. Echter door het kantelen van de zeebodem is er een tsunami uitgebleven. De kust lijn/zeebodem is hierdoor ruim een kilometer vlakker geworden door het kantelen. Daarnaast is dit geluk voor de mensen ook de redding geweest voor de dieren die voor de kust van Kaikoura leven. Walvissen, robben en de Hektor dolfijnen.

Pluspunten Nieuw-Zeeland

  • Mensen
  • , rust

Minpunten Nieuw-Zeeland

  • Valuta koers
Ultieme tip: Queen Charlotte track bij Picton. Misseltoe bay op het Zuidereiland en Bridge to Nowhere en de Forggotten World Highway op het Noordereiland. Een bezoek aan MT Tarawera
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Een magische maand Nieuw-Zeeland (bezocht in maart 2017)

Review geschreven door Marit Schepers op 07 mei 2017

Nieuw-Zeeland is een magisch land waar alles waar je naar op zoek bent te vinden is. Wij hebben een toeristische route van Christchurch naar Auckland genomen, maar zijn daarop wel afgeweken van de toerische 'attracties'. Zo kan je bijvoorbeeld naar de dure zeer bekende Waitomo Caves (gloeiwormen) gaan, maar je kunt ook naar de Gratis maar net zo mooie Glow Worm Dell bij Hokitika gaan!

8,5
10 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
8 Locals
9 Veilig
10 Natuur
8 Stranden
7 Klimaat

Pluspunten Nieuw-Zeeland

  • natuur
  • cultuur
  • rust
  • ruimte

Minpunten Nieuw-Zeeland

  • klimaat
Ultieme tip: Glow Worm Dell in plaats van Waitomo Caves
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Nieuw-Zeeland (bezocht in maart 2017)

Review geschreven door Werner Kalders op 07 mei 2017

Helemaal aan de andere kant van de wereld ligt een land waar iedereen minstens één keer in zijn leven naartoe moet gaan. De mooiste vakantiebestemming van mijn leven. En neen, dat is niet Australië! Dompel jezelf onder in de prachtige natuur van Nieuw-Zeeland en je zal je achteraf herboren voelen. Zowel het (ondergewaardeerde) Noordereiland als het belachelijk mooie Zuidereiland zijn elk fenomenale bestemmingen. Maar als het even kan, bezoek ze dan gewoon allebei! The trip of a lifetime!

Pluspunten Nieuw-Zeeland

  • afwisselend
  • rustgevend
  • prachtnatuur

Minpunten Nieuw-Zeeland

  • je vakantie is te kort
Ultieme tip: Huur een auto en rij van camping naar camping doorheen Nieuw Zeeland! Na max 2-3u rijden kom je weer aan op een andere toplocatie en zo beleef je NZ het allerbeste!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

De pracht van Nieuw-Zeeland (bezocht in november 2011)

Review geschreven door Carmen van Verseveld op 07 mei 2017

Nieuw-Zeeland. Het prachtige Nieuw-Zeeland met zijn mooie natuur en vriendelijke mensen. Wat mij betreft een must-see. Er zijn teveel leuke dingen om op te noemen. Het land is een belevenis op zich. Hieronder noem ik een aantal van mijn persoonlijke highlights.

De Tongario crossing op het Noordereiland staat met stip op nummer 1 in mijn lijstje. In een tocht van een aantal uur loop je ongeveer negentien kilometer in de bergen. Een flinke tocht, maar een spectaculair uitzicht als beloning. Trek laagjes kleding aan want het kan erg koud worden boven.

Op het Zuidereiland vind je de Franz Josef Glacier. Deze gletsjer vind je in een National Park. Je kunt met een helikopter een vlucht maken, een wandeling maken of ijsklimmen. Erg leuk!

De daredevils kunnen hun lol op in Queenstown. Je kunt hier onder andere bungeejumpen, skydiven en schommelen op de hoogste 'swing' ter wereld. En als je dan toch in Queenstown bent, vergeet dan niet te discogolfen! En oh ja, vergeet ook niet een fergburger te proberen. Kortom, een bezoekje waard...

Rotorua, de stad van rotte eieren... Door alle vulkanische activiteit hangt er in de stad vaak een onaangename lucht. Die lucht hangt vooral in het Wai O Tapu Thermal Wonderland, waar je warmwaterbronnen en geisers kunt vinden. Een indrukwekkend gezicht met alle kleuren, bubbels en rook.

Het leukste is om Nieuw-Zeeland met de camper te ontdekken. Lekker op je gemak genieten van het uitzicht, terwijl je bijna niemand onderweg tegenkomt..

Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Nieuw-Zeeland meer dan waard (bezocht in oktober 2012)

Review geschreven door Nico Philipsen op 16 april 2017

Ik was in Nieuw-Zeeland voor haast drie maanden, van oktober 2012 tot januari 2013.
Ik kan niet kiezen tussen het Noordereiland en het Zuidereiland. Ieder gebied heeft zo haar eigen eigenschappen. Alhoewel ik toch langer op het Zuidereiland ben gebleven. Of ik er weer naartoe zou willen? Ja! Wanneer? Weet ik nog niet.

9,5
10 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
9 Locals
10 Veilig
9 Natuur
9 Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Nieuw-Zeeland

  • Gastvrij

Minpunten Nieuw-Zeeland

  • Fox Glacier
Ultieme tip: Nelson op het Zuidereiland. Wanaka Zuidereiland. Picton Zuidereiland. En niet te vergeten het Noordereiland. Auckland en haar omgeving :-)
Aangeraden voor: Backpackers

Drie maanden is te kort... (bezocht in februari 2017)

Review geschreven door Chantal Smit op 15 april 2017

Ik ben nu tien weken in Nieuw-Zeeland aan het reizen met nog twee weken te gaan en ik begin me nu al zorgen te maken dat ik nog niet alles heb gezien.... Nieuw-Zeeland is echt een fantastische bestemming met geweldige natuur, erg veel hiking mogelijkheden, veel afwisseling - je blijft foto's nemen - en iedere nieuwe bocht of top levert weer een 'wow'-momentje op. Je raakt echt niet uitgekeken. Daarnaast zijn de kiwi's erg vriendelijk, altijd in voor een praatje en heel behulpzaam. Overal is het heel relaxed en zo ook het rijden. Honderd kilometer hier in Nieuw-Zeeland is niet te vergelijken met honderd kilometer in Europa. Je doet er minimaal drie keer zo lang over. Het is een aanrader om altijd via I-site te gaan voor tips over tochten, activiteiten etcetera. Houd wel rekening met hoge prijzen, ook het prijsniveau van de supermarkt is hoger dan in Nederland. Maar alles bij elkaar is het een fantastisch land, jammer dat het zover van Europa verwijderd ligt.

Pluspunten Nieuw-Zeeland

  • natuur
  • landschappen
  • hiking
  • tramping
  • vriendelijheid kiwis
  • afwisseling

Minpunten Nieuw-Zeeland

  • prijsniveau
  • reistijden
Ultieme tip: De Rees-DartTrack is een aanrader als je van hiken houdt. 4 dagen,3 nachten, zeer afwisselend, best uitdagend maar veel rustiger dan een Great Walk. Een heli-hiking in Fox Glacier.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Natuurliefhebbers

Just... no worries, just relaxt (bezocht in december 2016)

Review geschreven door Robert Cornelisse op 14 april 2017

Dit was de tweede maal dat ik naar de andere kant van de wereld ben gevlogen om dit intens mooie land te ervaren. De diversiteit aan natuur, de ontspannen omgang met de kiwi's, de ruimte, het gevoel van vrijheid; dat is waar Nieuw-Zeeland in een notendop voor staat! Daar kan je nog zo veel over schrijven, je mag het ervaren.

9,4
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
10 Locals
10 Veilig
10 Natuur
8 Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Nieuw-Zeeland

  • Natuur
  • vriendelijke mensen
  • avontuur

Minpunten Nieuw-Zeeland

  • lange reisafstand
Ultieme tip: Neem voldoende de tijd en plan je reis niet strak in, zodat je de tijd hebt om het land te ervaren. Tijd is in Nieuw-Zeeland is een ander begrip dan dat wij gewend zijn.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Relaxed Nieuw-Zeeland (bezocht in november 2008)

Review geschreven door Stefan De jong op 14 april 2017

Geweldig mooi land. Van het ene uiterste (langgerekte zandstranden in Abel Tasman National Park) naar het andere uiterste: staan op een ijsgletsjer bij Franz Joseph. En dat op een halve dag rijden van elkaar. Ook de fjorden bij milford sound zijn geweldig.

9,3
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
10 Locals
10 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
8 Klimaat
Ultieme tip: Ga relaxed genieten op je gemak van al het moois wat nieuw zeeland te bieden heeft.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Nieuw-Zeeland: een vloek en een zegen (bezocht in maart 2017)

Review geschreven door Marceline Gerritsen op 14 april 2017

Nieuw Zeeland is een land dat ik voornamelijk prachtig vind om de bergen, de mooie hikes, de geweldige meren en de sfeer. Je blijft je verbazen, hoe meer je ziet, hoe meer je van het land gaat houden!
Wandelaars kunnen hun geluk niet op. Er zijn genoeg toffe hikes zoals de Tongariro crossing, maar ook relaxen bij alle gave meren is geen enkel probleem. Voor de echte adrenalinejunkies is Nieuw-Zeeland uitermate geschikt! Doe een skydive boven een van de vele National Parks of spring van de brug waar de eerste bungeejump ooit was. Meer een waterrat? Ga dan raften of surfen!
Nieuw-Zeeland heeft voor iedereen wat. Je moet het zelf zien en gaan ervaren, het zal je niet teleurstellen.

Pluspunten Nieuw-Zeeland

  • natuur
  • reisbaarheid

Minpunten Nieuw-Zeeland

  • duur
Ultieme tip: Overnacht in rainforest retrait bij de Franz Josef. Beste hostel waar ik geweest ben!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Nieuw-Zeeland-vakantie (bezocht in maart 2016)

Review geschreven door Irene Mens op 04 april 2017

Nieuw Zeeland is een wijds land met veel diversiteit aan landschappen, ruige bergen en soms een ruige zee, vier seizoenen in een dag en genoeg plaatsten om te bezoeken. Leuk waren de dorpjes aan zee, de blauwe meren, de blauwe rivieren, Wellington en het Te Papa museum, de haven, Queenstown, Wanaka, Hokitika, The pancake rocks, Hamilton Gardens, de haven van Auckland met alle leuke restaurantjes en bars, Waihi beach, leuke sporten zoals bungee jumpen van een brug, een jet boat ride in Queenstown, maar ook kanoën op zee en zwemmen met dolfijnen. Er is zoveel te doen, je moet er minstens een maand voor uittrekken. Minder waren de sandflies maar verder was alles gaaf.

8,6
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
8 Locals
8 Veilig
9 Natuur
9 Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Nieuw-Zeeland

  • De natuur op het zuider eiland

Minpunten Nieuw-Zeeland

  • sandflies
Ultieme tip: De natuur op het Zuidereiland is gewoon het mooiste om te zien.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Matapouri Bay (bezocht in januari 2014)

Review geschreven door anouck van schie op 04 april 2017

Mooiste strand en camperplek van het Noordereiland is Matapouri Bay. Neem de tijd om ook het Noordereiland te bezoeken. Hippie Raglan, de zwarte stranden bij Plymount, Coromandel. So much to see and relax!

Ultieme tip: Neem de forgotten highway in plaats van de gewone weg :)
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Natuurliefhebbers

Travel (bezocht in februari 2017)

Review geschreven door Jitka Pekel op 04 april 2017

Ik ben nog steeds in Nieuw-Zeeland maar een van de mooiste plekken die ik tot nu toe heb gezien was tijdens mijn reis vanuit Wellington naar Picton. Dit heb ik gedaan met de Ferry en de lange tocht was echt prachtig! Je kon vanaf het moment dat we Wellington verlieten, het Zuidereiland zien! Ook heb ik onderweg een aantal dolfijnen kunnen spotten en zelfs een walvis! Picton is een prachtig stadje en zoals in (bijna) alle andere steden waren de mensen onwijs aardig!

Pluspunten Nieuw-Zeeland

  • betrouwbaar land
  • behulpzame mensen
  • aardige locals

Minpunten Nieuw-Zeeland

  • veel touristen
Ultieme tip: Ga naar Mount Victoria, het is in Wellington en als je bovenaan de top staat heb je prachtig uitzicht over Wellington!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Waanzinnig mooi land met onbegrensde mogelijkheden om vrolijk van te worden (bezocht in maart 2017)

Review geschreven door Marga Witteman op 30 maart 2017

Heerlijk land. Het heeft werkelijk alles: bergen, gletsjers, weilanden, heuvels, fjorden, meren, rivieren, de zee, geisers, vulkanen en zelfs Hotwater Pools op het strand! Vriendelijk en adembenemend mooi. Om verliefd op te worden en nooit meer weg te willen. Om te wandelen, rijden en vliegen zijn hier onbegrensde mogelijkheden. Ook vind je hier zeehonden, zeeleeuwen, albatrossen, pinguïns, dolfijnen, orka's, bijzondere zeldzame inheemse vogels en zoogdieren. Eindeloos genieten dus!

Ultieme tip: Bezoek met een gids Banks Peninsula bij Dunedin en wees een met de natuur.
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Bay of Islands: dolfijnen spotten! (bezocht in november 2016)

Review geschreven door Mikelle Lauwers op 27 maart 2017

Aan het einde van onze vier weken durende trip door Nieuw-Zeeland, zijn we nog twee dagen in Bay of Islands geweest. Overnachting in hostel Base Pipi Patch (prima locatie voor een backpacker!) en daarna dolfijnen spotten met de Dolphin Eco Experience! Super grappig dat de kapitein een Nederlander bleek te zijn. We hebben drie keer dolfijnen gezien en dat is best speciaal in deze tijd van het jaar. Wat een ontzettend prachtige dieren zijn het. Vooral alle eilandjes die we zagen onderweg maakten het mooie plaatje compleet!

Ultieme tip: Wees voorbereid op alle weersomstandigheden. Thermo-ondergoed, regenjas en bikini.. we hebben alles nodig gehad!

Adembenemend mooi (bezocht in augustus 2016)

Review geschreven door Christel De Kock op 16 maart 2017

Nieuw-Zeeland is een zalig land met een prachtige natuur. Zeer gevarieerd land! Wij gingen er op huwelijksreis en genoten ten volle van het groene landschap, de diepblauwe meren. Genieten van de stilte maar ook avontuurlijke uitstappen : Bungeejumpen, tegen 70 km/u over een ondiepe rivier vliegen met een speedboot.

Pluspunten Nieuw-Zeeland

  • adembenemende natuur

Minpunten Nieuw-Zeeland

  • grote afstanden
Aangeraden voor: Backpackers, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

10 maanden Nieuw Zeeland (bezocht in mei 2016)

Review geschreven door Renée van Schaik op 16 maart 2017

Nieuw-Zeeland is een van de mooiste landen ter wereld, tenminste als je van bergen houdt. Ik ben een outdoor persoon dus voor mij een ideaal land. Nieuw-Zeeland heeft zoveel te bieden en zoveel schoonheden dat het moeilijk te geloven is dat zo'n land in onze wereld bestaat.

8,9
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
9 Locals
8 Veilig
10 Natuur
7 Stranden
7 Klimaat
Ultieme tip: Ga voor een zonsopgang naar Cathedral Cove in Coromandel. Je hebt hem vaak even helemaal alleen en de lichtinval zal je niet teleurstellen.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Mooiste stukje wereld (bezocht in december 2016)

Review geschreven door Esther Rozenbeek op 15 maart 2017

Nieuw-Zeeland reis gestart in Christchurch, daar langs de prachtige meren naar het zuidelijkste puntje gegaan en bij het adembenemende Nugget Point zeehondjes gekeken. Niet te missen is Milford Sound, de pancake rocks, Abel Tasman met Golden Bay en tussendoor los in Queenstown! Alles even mooi, bijzonder en eigen! Onder het genot van alle vrijheid van de camper de reis doorgezet op het Noordereiland... de Tongariro crossing, de zwavelmeren, Bay of Island en dan ook nog Coromandel. In vier weken ruim 6000 kilometer afgelegd en iedere meter was het waard !

9,0
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
10 Locals
10 Veilig
10 Natuur
8 Stranden
7 Klimaat

Pluspunten Nieuw-Zeeland

  • aardige mensen
  • vrijheid
  • makkelijke om rond te reizen
  • uniek
  • anders
  • eigen
  • divers
  • mooiste land ooit

Minpunten Nieuw-Zeeland

  • duur
Ultieme tip: Ga absoluut met een camper, wat een vrijheid!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Kaikoura, drie maanden na de aardebving (bezocht in februari 2017)

Review geschreven door Cynthia Mourits op 13 maart 2017

Kaikoura is door de aardbeving van afgelopen november lastig te bereiken en wordt daarom door veel reizigers overgeslagen. Gemiste kans! Want Kaikoura was een van mijn hoogtepunten. Niet alleen zijn de mensen vreselijk lief, ook zijn er veel wilde dieren van dichtbij te bewonderen. Zo heb ik potvissen, husky dolfijnen, zeehonden en zeeleeuwen van dichtbij in het wild kunnen zien. Tevens kun je er de beste souverniers shoppen (veel beter dan in Christchurch) en steun je de lokale community, die te lijden heeft onder de gevolgen van de aardbeving, ook dat nog eens.

8,6
10 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
6 Steden of plaatsen
9 Locals
10 Veilig
10 Natuur
7 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Nieuw-Zeeland

  • aardige locals
  • goede informatievoorziening
  • natuur

Minpunten Nieuw-Zeeland

  • niet goedkoop
Ultieme tip: Walvissen spotten. Ik deed dit met een vliegtuig en heb meerdere potvissen vanaf zeventien meter uit de lucht kunnen bewonderen, inclusief de klassieke "whale tale".
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Tijdens de Europese zomer genieten van New Zealand (bezocht in juli 2014)

Review geschreven door Ineke De groot op 03 maart 2017

Zie de vliegreis als een start van de vakantie. Vlieg aan op het eiland en zie het bijzondere van New Zealand. Maak eigen keuzes, stop je programma niet te vol en neem de tijd om te genieten. In de Europese zomer is het rustiger. Ik heb alle keren goed weer gehad. Dus juli is zeker een optie. Met partner, met gezin en met vriendin geweest. Op verschillende manieren gereisd maar allen een succes.

8,1
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
9 Locals
7 Veilig
9 Natuur
9 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Nieuw-Zeeland

  • Bijzonder aardige mensen die oprecht zijn en goede bedoelingen hebben

Minpunten Nieuw-Zeeland

  • Als ik dan toch iets moet noemen. Hoe zuidelijker hoe groter de Sandflies
  • En een waarschuwing voor mensen die verslavingsgevoelig zijn. New Zealand is addictive. Als je er van geproefd hebt blijf je verlangen
Ultieme tip: No Rush No Hurry No worries is niet voor niks een favoriete uitspraak van een Kiwi. Neem de tijd maak keuzes en geniet.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Cool land (bezocht in januari 2016)

Review geschreven door Roy de Waal op 03 maart 2017

Natuur, cultuur en natuurlijk lekker eten. Als je dit zegt, denk ik aan Nieuw-Zeeland. Wat een land zeg, hier moet je echt geweest zijn. Een ervaring die ze ons nooit meer afnemen. Dit land biedt een mens alles.

Pluspunten Nieuw-Zeeland

  • eten
  • wijn
  • natuur
Ultieme tip: Wij vonden Queenstown een heel leuke stad!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Natuurliefhebbers

Geweldig!!! (bezocht in februari 2017)

Review geschreven door Roy de Waal op 03 maart 2017

Nieuw-Zeeland, het mooiste land van de wereld als je het ons vraagt. We waren hier op huwelijksreis en hebben genoten van elk moment dat we daar waren. Natuur die achter elke bocht weer anders is en iedere keer viel onze mond open van de schoonheid hiervan. Zeker een aanrader!

9,4
8 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
9 Locals
10 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Nieuw-Zeeland

  • natuur

Minpunten Nieuw-Zeeland

  • geen
Ultieme tip: Ga naar de Golden Bay. Veel mensen laten die links liggen maar volgens ons is dit het mooiste van heel Nieuw-Zeeland.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Super gaaf land Nieuw-Zeeland Noordereiland (bezocht in januari 2016)

Review geschreven door Madelein Siderius op 02 maart 2017

Ik ben op één januari vertrokken uit Nederland naar Nieuw-Zeeland en aangekomen op drie januari. Daar waren mijn moeder en haar vriend al vier weken aanwezig. We zijn met een camper het Noordereiland gaan bekijken. Helemaal langs de kust. Via corramandel naar de East cape vandaar richting cape kidnappers naar Rotorua. Vanaf daar naar Cambige en richting Auckland. Daarna naar het noordelijke deel boven Auckland naar naar het uiterste puntje cape Reinga. En toen terug naar Auckland. Helemaal via de kust. Zo'n tweehonderd kilometer per dag gereden en een hoop gezien en gedaan. Van zandboarden tot aan het bekijken van de zonsopgang en de Jan van Genten. Echt super mooi en gave ervaring. De campings waren super netjes. Echt een aanrader om naartoe te gaan. Zelf wil ik nog terug om het Zuidereiland te gaan bekijken.

8,5
9 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
9 Locals
9 Veilig
9 Natuur
9 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Nieuw-Zeeland

  • redelijk betaalbaar en zeer vriendelijk bevolking

Minpunten Nieuw-Zeeland

  • lange reis
Ultieme tip: Met een camper rond rijden.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Een onvergetelijke reis! (bezocht in augustus 2016)

Review geschreven door Iris van Dam op 02 maart 2017

Wij hebben met zijn drieën een prachtige rondreis gemaakt in Nieuw-Zeeland van een maand. Dit geweldige land is een van de mooiste landen die ik ooit gezien heb. Wij hebben het Noordereiland en het Zuidereiland bezocht en wat mij vooral is bijgebleven is het plaatsje Wanaka en de prachtige bergen eromheen. Ook Hobbiton en Rotorua zijn zeker een bezoekje waard! Wij hebben onze laatste dagen doorgebracht in het prachtige Whangarei. Nieuw-Zeeland moet je minstens één keer in je leven hebben gezien!

8,9
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
10 Locals
10 Veilig
10 Natuur
8 Stranden
7 Klimaat

Pluspunten Nieuw-Zeeland

  • Aardige bevolking
  • Prachtige natuur

Minpunten Nieuw-Zeeland

  • Soms veel sandflies
Ultieme tip: Zorg ervoor dat je laagjes kleding draagt. Vooral in de winter is dat cruciaal! Ook in de zomer kan het af en toe koud zijn dus neem voldoende kleding mee!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Once in a lifetime ervaring! (bezocht in februari 2017)

Review geschreven door André Jacobs op 25 februari 2017

In vier weken tijd zowel het Noorder- eiland als het Zuidereiland bezocht. Was een geweldige reis met adembenemende plekken en uitzichten. Hoogtepunten waren de vele National Parks, zoals het Tongariro National Park en het Abel Tasman National Park. Beide eilanden geweldige uitzichten gehad op en vanaf bergen, dramatische rotspartijen, op watervallen, de zee, regenwoud, dolfijnen, zeehonden en stingray's. Zoveel moois gaan we op geen enkele toekomstige reis op een plek bij elkaar zien.

9,3
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
9 Locals
9 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
8 Klimaat
Ultieme tip: Vele watervallen in het tongarirogebied en het Abel Tasman National Park.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

Allways visit the South Island (bezocht in november 2015)

Review geschreven door Wendy Keereweer op 25 februari 2017

I was born in New-zealand in Christchurch. Their are to many places to tell people where they should go to. Arthurs Pass is also a must to go to the West Coast. Also all the little villages around and to be arond the New Zealanders. They make you fell right at home.

Pluspunten Nieuw-Zeeland

  • beutifull coutryside

Minpunten Nieuw-Zeeland

  • openingstime of shops
Aangeraden voor: Avonturiers

Een unieke belevenis (bezocht in oktober 2005)

Review geschreven door Guus van der Hoorn op 24 februari 2017

Luister op stille plaatsen naar de unieke vogelzang, zo anders dan die in Europa. Bezoek Rotorua en omgeving om het tijdloze te ervaren. Bergen en kust op het Zuidereiland ademen een grootse en betoverende sfeer.

Pluspunten Nieuw-Zeeland

  • vriendelijk
  • , leuke ontmoetingen met voormalige nederlanders
  • prachtige natuur
  • groot verschil in noord en zuid

Minpunten Nieuw-Zeeland

  • Dure reis
  • , links rijden
  • weinig terrasjes
  • na october pas echt goed weer
Ultieme tip: Huur een Camper, of auto met kampeermateriaal,lees vooraf wat goede reisboeken.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Prachtig Nieuw-Zeeland (bezocht in november 2016)

Review geschreven door Anouck Kruiskamp op 24 februari 2017

Nieuw Zeeland is prachtig. Trek er rond met een campervan en je komt op de meest mooie plekken. Het Zuidereiland met haar schone natuur en veel rust heeft op ons het meest indruk gemaakt. Ga wandelen, om zoveel mogelijk van het binnenland te zien. Er zijn ontelbaar veel dag en meerdaagse wandelingen. Sta daarnaast eens 's nachts op, om de prachtige sterrenhemel te zien. Geniet vooral.

Pluspunten Nieuw-Zeeland

  • Zuidereiland
  • tongariro
  • wanaka
  • catlins
  • coromandel
  • rust
  • alleenopdewereld
  • sterrenhemel

Minpunten Nieuw-Zeeland

  • Geen
Ultieme tip: Ga op de bonnefooi, huur een camper en rij lekker rond! Overnacht op de toegewezen gratis campings, dat zijn de meeste prachtige plekken. Geniet!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Goed op weg geholpen (bezocht in januari 2016)

Review geschreven door Demi Grandiek op 23 februari 2017

Super mooie trip tijdens de slechtste zomer sinds dertig jaar ('our bummer summer'). Aanrader om veel tijd uit te trekken voor één eiland en op een later moment het andere eiland te doen. Zo ben je vrij om te gaan en staan waar je wilt en langer te blijven waar het je bevalt. Sla zeker de Milford Sound en het Abel Tasman park niet over!

8,3
8 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
10 Locals
10 Veilig
10 Natuur
7 Stranden
5 Klimaat

Pluspunten Nieuw-Zeeland

  • gastvrij
  • aardige locals
  • vrijheid

Minpunten Nieuw-Zeeland

  • toeristisch
  • duur
Ultieme tip: Neem voldoende geld mee en zorg voor een spaarpotje!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Niet te beschrijven (bezocht in november 2016)

Review geschreven door Joyce Mossel op 21 februari 2017

Het is lastig te zeggen wat de mooiste plekjes van Nieuw-Zeeland zijn. Het mooiste aan Nieuw-Zeeland is het steeds veranderende landschap. Stap dus in de auto en kijk op zowel het Noorder- als het Zuidereiland je ogen uit. Als ik toch mijn favorieten moet noemen is dat op het Zuidereiland Mount Cook en Wanaka. Met mooi weer de wandeling naar Mount Cook lopen is adembenemend en in Wanaka geldt dit voor de wandeling naar Mount Roy. Op het Noordereiland heeft de omgeving rond Rotorua mijn hart gestolen. Heel bijzonder om de geometrische bronnen te zien in allerlei kleuren. Qua minpunten van Nieuw-Zeeland kan ik alleen het weer noemen. Dit was de eerste keer in mijn leven dat ik op "vakantie" een regenjas heb moeten aanschaffen. Desondanks zorgt de regen juist voor de vruchtbare grond waar de natuur zo mooi kan groeien dus als je er op voorbereid bent valt het uiteindelijk mee.

8,3
9 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
8 Locals
9 Veilig
10 Natuur
8 Stranden
7 Klimaat

Pluspunten Nieuw-Zeeland

  • gastvrije locals
  • prachtige natuur
  • geen drukke steden
  • meer leren over de maoricultuur
  • de vele hikes

Minpunten Nieuw-Zeeland

  • regen
  • zonder auto slecht bereik
Ultieme tip: Tip: ga naar Lake Aniwhenua om daar de echte maoricultuur te ondervinden in een zeer gastvrije maorifamilie. De traditionele maaltijd die ze voor je maken is het wachten waard!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Onbeschrijfelijk mooi! (bezocht in december 2015)

Review geschreven door Esther Barten op 19 februari 2017

Al heel lang wilde ik een keer naar Nieuw-Zeeland, dus na flink sparen zijn mijn vriend en ik van begin december 2015 tot halverwege januari 2016 naar dit geweldige land geweest. Zes weken hebben we hier met de camper rondgetrokken. Heerlijk die vrijheid. Op de vliegtickets en de overtocht van het Noorder,- naar het Zuidereiland na hadden we niets geregeld. En dat is echt supergoed te doen. Alleen tussen kerst en oud op nieuw was t echt druk op de campings en hadden we soms pech en waren we langer bezig met het zoeken naar een slaapplek. Kiwi's zijn namelijk zelf ook dol op kamperen en de meeste hebben rondom de feestdagen vrij.

Nog steeds kan ik niet kiezen wat ik nu het allermooiste vind dat ik heb gezien want dat is echt teveel om op te noemen. Mount Cook of Lake Tekapo? Of toch misschien Coromandel met Cathedral Cove?
Reizen in dit land is echt een cadeautje want het landschap verandert onderweg zo snel dat er na iedere bocht weer een ander geweldig uitzicht is.

Ga eens in je leven dus naar Nieuw Zeeland. Prachtig Aoteroa!! En begin wat ons betreft op het Noordereiland en trek vanuit daar naar beneden. Het Noordereiland is al schitterend maar de natuur op het Zuidereiland is echt nog veel mooier.

9,1
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
10 Locals
9 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
7 Klimaat

Pluspunten Nieuw-Zeeland

  • schitterde natuur
  • aardige behulpzame locals
  • afwisselend

Minpunten Nieuw-Zeeland

  • ver weg (echt heel ver vliegen)
  • niet goedkoop
Ultieme tip: The Catlins worden vaak overgeslagen maar probeer ook dit mooie gebied te bezoeken.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Kamperend het land door (bezocht in november 2016)

Review geschreven door Julie Vd Zande op 06 februari 2017

Het Zuidereiland is heel bijzonder. Je ziet zoveel verschillende soorten klimaten en gebieden. Je komt dingen tegen waarvan je denkt dat ze niet echt zijn. Meren zijn zo blauw als een blauw zwembad en ga zo maar door. Zeker de moeite waard om het hele land door te trekken met auto of busje.

Pluspunten Nieuw-Zeeland

  • Super locals
  • mooie natuur
  • over het algemeen mooi weer

Minpunten Nieuw-Zeeland

  • niet goedkoop
Ultieme tip: Sta open voor de Kiwi's. Ze zijn vriendelijk en open en kunnen je de beste plaatsen vertellen die niet in de reisgidsen staan.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Nieuw-Zeeland, echt fantastisch (bezocht in februari 2016)

Review geschreven door Piet Remery op 04 februari 2017

Nieuw-Zeeland is echt geweldig. Het is echt een aanrader voor iedereen. Het is er super mooi en er is veel te doen. De natuur is echt om te genieten en het uitzicht is overal wonderbaarlijk kortom ga naar Nieuw-Zeeland

Pluspunten Nieuw-Zeeland

  • Alles is geweldig

Minpunten Nieuw-Zeeland

  • Ver weg
Ultieme tip: Geniet er volop van
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Nieuw-Zeeland, echt fantastisch (bezocht in februari 2016)

Review geschreven door Piet Remery op 04 februari 2017

Nieuw-Zeeland is echt geweldig. Het is echt een aanrader voor iedereen. Het is er super mooi en er is veel te doen. De natuur is echt om te genieten en het uitzicht is overal wonderbaarlijk kortom ga naar Nieuw-Zeeland

Pluspunten Nieuw-Zeeland

  • Alles is geweldig

Minpunten Nieuw-Zeeland

  • Ver weg
Ultieme tip: Geniet er volop van
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Nieuw-Zeeland super mooi (bezocht in februari 2016)

Review geschreven door Piet Remery op 04 februari 2017

Het was erg leuk. Ik vond het een unieke ervaring en raad het aan iedereen aan. Het was iedere dag anders maar iedere dag weer opnieuw fantastisch. Het Noorder- en Zuider eiland waren allebij fantastisch

Pluspunten Nieuw-Zeeland

  • Het is er prachtig

Minpunten Nieuw-Zeeland

  • ver weg
Ultieme tip: Geniet er van, je krijgt er geen spijt van!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Geweldige rondreis van 4 weken gemaakt door NX (bezocht in januari 2016)

Review geschreven door Sandra Vessies op 03 februari 2017

Prachtig land, een ervaring om nooit meer te vergeten. Vier weken rondgereisd, begonnen en geëindigd in Auckland. De route door The Catlins (zuiden van het Zuider eiland) is een echte aanrader, veel wildlife en mooie natuur. Voor de steden hoef je er niet naar toe. Wij hebben in de vier grote steden ongeveer een dag per stad gedaan en dat was voldoende voor ons.

Pluspunten Nieuw-Zeeland

  • Diversiteit
  • prachtige natuur
  • aardige bevolking

Minpunten Nieuw-Zeeland

  • prijzen net als NL
  • grote aftanden
Ultieme tip: Een overnachting in een Pure Pod. Dit is een glazen huisje in de middle of nowhere, NZ heeft er vier volgens mij. Unieke en romantische ervaring.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Love voor het Noordereiland (bezocht in januari 2014)

Review geschreven door Sintia Tibosch op 02 februari 2017

Ik ben twee weken alleen op het Noordereiland geweest, omdat ik helaas geen tijd meer had voor het Zuidereiland. Echte aanraders zijn de Cathedral Cove, het is zo'n mooie plek, en Tongariro Alpine Crossing, een 19,4 kilometer lange hiking tocht. Het is behoorlijk pittig, maar als je de Emerald Lakes ziet is het het 100 procent waard. Ook Skydiven bij Lake Taupo en rafting bij Rotorua zijn echte aanraders voor avonturiers.

8,6
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
8 Locals
5 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Nieuw-Zeeland

  • natuur
Ultieme tip: Heb je nog wat geld over? Ga dan bij Orbit in de Skytower in Auckland eten. Heerlijk eten, uitzicht over heel Auckland want de toren draait rond.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Twee maanden Nieuw Zeeland (bezocht in december 2016)

Review geschreven door Nicole Maas op 28 januari 2017

December en januari doorgebracht in NZ: fantastisch land. Hoogtepunten: met mijn tentje op mijn rug meerdaagse trekkingen wandelen: Tongariro Northern Circuit, Routeburn Track en Kepler Track. Nieuw Zeeland is hét land voor de outdoor liefhebber: hiken, fietsen, klimmen, avontuurlijke activiteiten als bungeejumpen, raften ed.

7,8
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
4 Steden of plaatsen
10 Locals
9 Veilig
10 Natuur
8 Stranden
5 Klimaat

Pluspunten Nieuw-Zeeland

  • Gemakkelijk om te liften
  • Ultiem land voor (multiday) hikes
  • Vriendelijke locals
  • Fantastische natuur

Minpunten Nieuw-Zeeland

  • Vrij prijzig
  • In zomermaanden druk met toeristen
  • Niet voor cultuurliefhebbers
Ultieme tip: Go local en wandel meerdaagse trekkingen! Great Walks zijn de perfecte uitdaging en gemakkelijk te bereiken, ook zonder auto!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

First time New-Zealand (bezocht in januari 2016)

Review geschreven door Denice van Velden op 28 januari 2017

Onze eerste verblijf was in Mapua bij Rabbit Island. Echt een super mooi huis hadden we. We hadden heel veel ruimte voor ons zelf. We zijn toen de eerste dag naar de pupu springs geweest. Daar heb ik ook deze foto gemaakt, het was wel moeilijk kiezen. De natuur is daar zo mooi dat bijna alle foto's er mooi uitzien.

9,4
9 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
10 Locals
8 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Nieuw-Zeeland

  • aardige locals
  • super mooi weer
  • geweldige natuur
Ultieme tip: Ga vooral op verschillende plekken slapen. Reis beide eilanden af en zie zo veel mogelijk!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Overweldigend (bezocht in november 2016)

Review geschreven door Hannie Lutjenhuis op 27 januari 2017

Het is al vaak door ontelbaren gezegd; Nieuw-Zeeland is fantastisch, overweldigend en het mooiste land ter wereld. Ik kan dat ook beamen, want ik ben een van de gelukkigen die er is geweest. Zelden voel je je zo op je gemak in een land, in dit geval voor mij vakantieland. Ik heb overal alleen maar positiviteit ervaren, de mensen zijn relaxed, vriendelijk en behulpzaam. De meeste inwoners zijn heel tevreden met hun leven, dat voel je en dat merk je bijna overal.
De grootste attractie is de natuur met al die verscheidenheid aan landschappen en wildlife. Rugby is hun sport, sport komt van sportief en zo is het ook bedoeld; wel competitie maar geen hooligans. Wat een verademing! En de Haka is kostelijk, ik kan er geen genoeg van krijgen.
Trots zijn de Nieuw-Zeelanders of zo je wilt Kiwi's op hun cultuur. Hier is geen sprake van een weggemoffelde minderheid, maar zijn ze trots als ze Maori zijn en dat kunnen tonen, en dat doen ze met groot plezier en waardigheid. De Maoricultuurvoorstellingen in bijvoorbeeld Rotorua zijn prachtig om mee te maken.
Vanwege de kleurinsteek voor deze wedstrijd heb ik voor deze foto gekozen omdat het groene dak van de kerk zo bijzonder mooi uitkwam met het licht en lange schaduwen in de schemering, en je de sfeer van Akaroa hier heel goed kan voelen. Je vraagt je daar ook de hele tijd af; is het meer Frans of is het meer Engels.....
Er is heel veel aanbod van fantastische excursies, een van de mooisten vond ik de helikoptervlucht met sneeuwlanding bij Franz Joseph. Ook boottochten op de Millford en de Doubtfull Sound zijn onvergetelijk vooral als je op open zee uitkomt, dan weet je dat je leeft! In adrenalinecity Queenstown kun je ook je hart ophalen met alles wat 'gevaarlijk' is. En Hobbiton in Matamata is voor liefhebbers van Lord of the Rings een must! Nadeel zijn de vraagprijzen voor excursies te noemen die soms niet misselijk zijn, maar dan krijg je wel wat! Dunne ozonlaag, dus goed beschermen tegen de zon! En sandflies by the way.

Pluspunten Nieuw-Zeeland

  • Rust
  • natuurschoon
  • wildlife
  • relaxte bevolking
  • géén criminaliteit
  • de zalm!

Minpunten Nieuw-Zeeland

  • prijzig
Ultieme tip: Het eiland Waiheke bij Auckland. Ga daar wijnproeven op diverse wijngaarden!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Nieuw-Zeeland (bezocht in januari 2014)

Review geschreven door chantal raes op 27 januari 2017

Mooiste plaats die ik bezocht heb was the coromendel op het Noordereiland. Ik was in whitianga, bij onder andere de cathedral cove en ik heb daar een geweldig spa bezocht: The lost spring. Vriendelijke bevolking, mooie natuur, schoon. Top

9,3
10 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
10 Locals
10 Veilig
9 Natuur
9 Stranden
9 Klimaat
Ultieme tip: Geniet, het is een prachtig land met veel mooie natuur
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Onwerkelijk, bizar en magisch (bezocht in juli 2016)

Review geschreven door Marte Meuleman op 16 januari 2017

Nieuw-Zeeland is het mooiste land wat ik tot nu toe heb bezocht. Ik heb een tocht in een campervan gemaakt, twee maanden lang, van noord naar zuid en weer terug. Iedereen vertelde me al dat het Zuidereiland het allermooiste gedeelte is en dit kan ik alleen maar beamen nadat ik er geweest ben. Dit neemt niet weg dat het Noordereiland ook zeker zijn charmes heeft en plekken die je zeker niet wilt missen. Elke dag word je verrast door het landschap; wanneer je denkt het mooiste te hebben gezien, komt de volgende prachtige berg met helderblauw water alweer om de hoek kijken. Alleen al het rijden door Nieuw-Zeeland is betoverend. Ik ben in de winter geweest en zou graag nog een keer terugkomen in de zomer. Het voordeel was nu wel dat de camperhuur erg goedkoop was, de wegen niet druk, er altijd een gratis kampeerplek was en de "toeristische attracties" niet overvol waren. We hoefden dus niks te reserveren of te plannen. Erg fijn wanneer je een gevoel van vrijheid wil ervaren.
In de winter heeft Nieuw-Zeeland ook veel te bieden. Zo kun je er skiën, prachtige hikes maken, je prima vermaken in verwarmde baden en gewoon genieten van het uitzicht terwijl je in je verwarmde campervan rijdt! Een hoogtepunt zou ik eigenlijk niet kunnen noemen, omdat alles me heeft verbaasd. Afhankelijk van de dag, het weer en mijn eigen humeur heeft elke gebeurtenis een mooie herinnering achtergelaten. Wat een waanzinnig mooi land! Wauw!

Pluspunten Nieuw-Zeeland

  • Vriendelijke en behulpzame mensen
  • waanzinnige landchappen
  • Diversiteit

Minpunten Nieuw-Zeeland

  • Duur
  • Wegen niet altijd makkelijk begaanbaar
Ultieme tip: Mocht je weinig tijd hebben, ga dan alleen voor het Zuidereiland. Mocht je weinig budget hebben, kies dan de winterperiode, alles voor de halve prijs!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Een ervaring die iedereen ooit in zijn leven moet beleven! (bezocht in februari 2015)

Review geschreven door Patricia Tetteroo op 15 januari 2017

Wij hebben een camperreis gedaan van 3,5 week noorder en zuidereiland. Als je een beetje actief bent en tegen lange stukken rijden en kort slapen kan red je het prima in 3,5 week!
Op het noordereiland zijn mijn 2 hoogste punten de Tongariro-crossing en Coromandel. Hiernaast hebben wij nog in het noorden met dolfijnen in het wild gezwommen! zeker een unieke ervaring omdat ze ook echt gewaardeerd worden en je letterlijk met hun mag zwemmen i.p.v. dat zij met jou moeten zwemmen!

Op het zuidereiland zijn mijn hoogtepunten Abel-Tasman kajaktochten over de zee,
de heli-hike op de FOX-gletsjer, Kajakken in Milfordsound onder allemaal regenbogen en ik heb het mooiste meer ooit gezien! Lake Pukaki! In Queenstown zou ik wel willen wonen wat een leven daar zeg!

Daarnaast hebben wij zoveel mooi natuur gezien, dat we om de 5 min tegen elkaar zeiden moet je kijken wat mooi daar! later konden we erom lachen hoe vaak we dat zeiden. Ook kwam het regelmatig voor dat we voor een lange tijd ons mond hielden om al die mooie natuur in ons op te nemen. Als je geen vogel liefhebber bent wordt je dat wel in Nieuw-Zeeland!
Geen eng wild dier dus je voelt je overal veilig. Als dat niet zo is dan stellen de bewoners je wel op je gemak. Ik heb ook hier nog nooit zulke gastvrije mensen ontmoet. Speciaal stoppen op een tankstation om ons de weg te willen helpen terwijl wij er niet eens om vroegen. Vanuit je achtertuin roepen of er hulp nodig is enzovoort. Dit alles zonder te vragen!

Al met al wij willen ooit terug! ik zei het daar al: Als wij ooit gepensioneerd zijn dan zijn wij dat daar op het cruiseschip bij milfordsound i.p.v. op de kajak!

Pluspunten Nieuw-Zeeland

  • Aarde locals
  • Schoonnatuur
  • ideaal autorijden
  • regen of geen regen altijd mooi

Minpunten Nieuw-Zeeland

  • duur
Ultieme tip: Onze uniekste ervaring van een camping was op Little-River in Akoara. Ik ga niet teveel verklappen maar als je er bent ga je het snappen!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

magnifiek (bezocht in januari 2015)

Review geschreven door Johanna Van Woudenberg op 10 januari 2017

Het is een fantastisch land, mooie natuur en culturele geschiedenis. Vriendelijke mensen en historisch ook veel te zien, ook op het Noordereiland. Museum in Wellington over de Maori zeker een aanrader.

9,0
8 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
10 Locals
8 Veilig
10 Natuur
9 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Nieuw-Zeeland

  • vriendelijke mensen
  • mooie natuur
  • klimaat

Minpunten Nieuw-Zeeland

  • niet
Ultieme tip: Rondreis over het Zuidereiland, zowel het noordelijk maar ook het zuidelijke gedeelte.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Vijf weken Nieuw Zeeland (bezocht in november 2016)

Review geschreven door Mario Mišković op 09 januari 2017

Wij hebben genoten van de prachtige natuur. Op het Noordereiland zijn de Bay of Islands, Coromandel, Taupo en de Tongariro Crossing de absolute hoogtepunten. In het zuiden hebben we genoten van Abel Tasman, The Catlins, Wanaka, Milford Sound, Banks Peninsula en de Nelson Lakes. De steden in Nieuw Zeeland zijn ons vies tegengevallen. Christchurch, Wellington, Dunedin en Queenstown vonden we niet veel aan.

7,8
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
4 Steden of plaatsen
7 Locals
8 Veilig
10 Natuur
8 Stranden
7 Klimaat

Pluspunten Nieuw-Zeeland

  • Prachtige natuur
  • Camper vriendelijk
  • Brandstof niet duur
  • Vriendelijke mensen

Minpunten Nieuw-Zeeland

  • Steden niet veel aan
  • Over het algemeen duur
Ultieme tip: Naar The Catlins. Zijn niet zoveel toeristen als op veel andere plekken, maar het is een wonderschone kust. Inclusief wildlife!
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers