Reviews Nieuw-Zeeland

Reviews Nieuw-Zeeland

9,1
9,4 Algemene ervaring
9,3 Beziens­waardigheden
8,3 Steden of plaatsen
9,2 Locals
9,2 Veilig
9,9 Natuur
8,9 Stranden
8,5 Klimaat
  • Aantal reviews: 516
  • Aantal waarderingen: 426

Rondreis door het zuidelijk eiland van Nieuw Zeeland (bezocht in februari 2017)

Review geschreven door Marja Pasmans op 22 juli 2017

Schitterende rondreis met een "coach" (bus) gemaakt over het zuidelijk eiland. Christchurch bezichtigd, de pinguins in Dunidin live gezien. Queenstown bekeken vanaf de berg waar we met de stoomboot vanuit Queenstown met de gondel naar toe zijn gegaan. Op de stoomboot bij Queenstown naar een huge schapenfarm. Onder weg naar Milford Sound langs de Mirror Lakes gereden en tenslotte de Franz Josephglacier gezien na een super hike! Kortom alle highlights in een superreis!

Pluspunten Nieuw-Zeeland

  • natuur
  • rust
  • vrijheid

Minpunten Nieuw-Zeeland

  • duur
  • grote afstanden
  • lange vliegreis
Ultieme tip: Restaurant Christchurch: The Villa's. Neem de tijd of boek een geheel verzorgde reis. Zorg voor een creditcard, pinpas is alleen om te pinnen uit de muur.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Natuurliefhebbers

God defend New Zealand (bezocht in februari 2017)

Review geschreven door John Hagen op 11 juli 2017

Het bijzondere van een reis naar Nieuw-Zeeland is dat je ter plekke beseft hoe weinig je van het land afweet. In 3 weken tijd hebben wij voornamelijk op het Zuidereiland gereisd en tevens de oversteek gemaakt naar het Noordereiland, voor een bezoek aan Wellington.
De overweldigende natuur en vooral de varens hebben veel indruk gemaakt. Ontelbare kreken en stroompjes passeer je onder weg en even zovele bruggen. Je waant je vaak in een bijna ongerept land, als of dit het laatste land was dat de schepper heeft ontworpen.
Nieuw-Zeeland is bijzonder geschikt om te wandelen en met een paar goede schoenen kom je een heel eind, bij voorkeur als ze ook tegen het nodige water kunnen.
Het reizen per bus is uitstekend geregeld, maar indien je iets meer luxe wilt en dus niet in een hostel wilt slapen, zorg dan voor een reservering van een slaapplek. Het heeft ons veel voorpret opgeleverd en op 1 na, voldeden alle accommodaties aan onze wensen. De bed and breakfast accommodaties bevielen ons het meest, omdat je direct met de "locals" in contact komt. Zo konden wij in Hokitika op een terras van een hotel een wijntje drinken, zonder er te verblijven, dankzij een tip van onze gastheer.
Thuis eten wij geen lamsvlees, dus hier kon ik mijn hart ophalen. Je kunt zelfs een hoofdmaaltijd delen in sommige restaurants, ze schuiven er gewoon een bord bij. Erg handig indien jij en je reisgenoot geen grote eters zijn.
Onze kajaktocht in Milford Sound, in het fjordenland, was werkelijk een unieke ervaring en dat in de zon. Een ongekende luxe, aangezien het hier minstens 200 dagen van het jaar schijnt te regenen
Wellington is een bijzonder leuke stad, met goede terrassen en restaurants. Het Te Papa museum moet je echt even bekijken. Een tochtje met de Cable Car naar de bovenstad en een wandeling door de prachtige hortus botanicus terug naar het centrum is eveneens een aanrader.
God defend New Zealand tegen aardbevingen, zodat wij ooit terug kunnen keren.

8,1
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
8 Locals
9 Veilig
10 Natuur
3 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Nieuw-Zeeland

  • Behulpzame locals
  • , prachtige natuur
  • rust

Minpunten Nieuw-Zeeland

  • Veel activiteiten worden afgelast vanwege slecht weer
  • , het is duur
Ultieme tip: St Johns bar in Wellington heeft een goed terras en het bier smaakt prima.
Aangeraden voor: Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

Verschillende natuurgebieden (bezocht in januari 2009)

Review geschreven door Claske van der Spek op 30 juni 2017

Nieuw-Zeeland is een land van veel verschillende natuur gebieden. In een wandeling loop je vanaf een heide een tropisch woud in om vervolgens op een dorre vlakte uit te komen. Je hebt er de hoge water geisers en de bubbelende modderpoelen. Op een wandeling liep ik over een pad waar je de eenden in het borrelende water zag zwemmen en waar ik gortdroge grond om me heen zag die verkleurt was in geel en oranje door de zwavel. Om daarna verder te reizen naar een plek waar gletsjers ineens begonnen en ook te beklimmen waren. Vlakbij had je een mooi groen woud waar ik mijn ogen uitgekeken heb. Het is een veelzijdigheid die ik niet meer gevonden heb in andere landen en ook een van de landen waar ze zeer streng zijn in de bescherming ervan. In speciale natuurgebieden moet je je schoenen eerst schoonmaken voor je erin mag. En als er iets gekapt wordt, planten ze ook meteen weer nieuwe bomen. Zeker een land waar ik weer naar terug wil keren.

Pluspunten Nieuw-Zeeland

  • veelzijdige natuur
Aangeraden voor: Natuurliefhebbers

overal zeehonden (bezocht in januari 2009)

Review geschreven door Claske van der Spek op 30 juni 2017

We worden gedropt in de bossen voor een "verlaten" strand, met de boodschap: als jullie geluk hebben zie je nog een zeehond. Vol verwachting lopen we het strand op en jawel we zien een zeehond. Vol enthousiasme beginnen we foto's te nemen met het idee, zo'n mogelijkheid krijgen we niet meer. We durfden steeds iets dichterbij te gaan staan, maar hielden wel de waarschuwing van de gids in ons achterhoofd. Niet te dicht bij komen want ze kunnen vals reageren en zijn sneller dan je denkt als ze je aan vallen. Helemaal blij met onze 100 foto's van dat ene mooie beest slaan we met zijn allen de hoek van het strand om. Op dat moment staan we met zijn allen ook meteen weer stil en zijn we met stomheid geslagen. Voor ons ligt de rest van het strand helemaal vol met zeehonden. Vol ontzag beginnen we te lopen, want we moeten het strand helemaal aflopen om bij de bus te komen die een stuk verderop is gaan staan. We maken foto's, vergapen ons bij de hoeveelheid zeehonden die ons met glazige ogen aan zit te staren. Een wandeling op het strand is nog nooit zo mooi en bijzonder geweest, en ook nog nooit zo stressvol. Want de andere tip die we mee kregen was dat je nooit tussen een zeehond en de zee in moest gaan staan of tussen 2 zeehonden in, wegens je eigen veiligheid. Natuurlijk houden de zeehonden daar niet netjes rekening mee, dus die lagen vrolijk op zulke afstanden van elkaar of van de zee en de duinen dat je die waarschuwing wel moest negeren om erlangs te komen. Met ingehouden adem slopen we soms op een meter afstand van een zeehond langs. Gelukkig is er, op een woeste zeehond na die uit de duinen schoot, niks gebeurt en zijn we veilig met zijn allen aan de andere kant gekomen.

Pluspunten Nieuw-Zeeland

  • prachtige natuur
  • aardige locals
  • goed eten
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Hét land voor diverse natuur! (bezocht in december 2015)

Review geschreven door Floris Danko op 30 juni 2017

Als je optimaal van Nieuw Zeeland wilt genieten moet je er tenminste een maand doorbrengen. Omdat het niet om de hoek van Nederland is zijn de tickets redelijk prijzig en is de reistijd vrij lang maar dit is het allemaal waard. Mocht je toch de overtocht hebben gemaakt dan is het zeker raadzaam het noord- en zuideiland allebei te doen. De natuur op de verschillende eilanden is namelijk nogal verschillend. Mocht je toch alleen de tijd hebben om één van beide eilanden te doen dan zou ik voor het Zuideiland gaan. Dit is groter en de natuur is er nóg diverser.

Ik was er zelf alleen als backpacker en begon in Auckland. Er zijn twee grote hop on hop off busmaatschappijen, namelijk de Kiwi Experience en Stray. Beide bieden meerdere pakketten waarbij je één of beide eilanden kan doen. Aanrader is om in de periode voordat je er naartoe gaat de websites van de maatschappijen in de gaten te houden want er staan vaak aanbiedingen op die de reis een stuk betaalbaarder maken. Zeker wanneer je alleen reist en ook nog van wat feesten houd is het mooi dat je hier veel andere reizigers ontmoet. Mocht je met een groep die kant opgaan dan is een camper ook zeker een optie. Er zijn zat campingplaatsen en ook aardig wat plekken waar je vrij mag camperen.

De natuur in Nieuw Zeeland is mindblowing. Je valt van de ene oh! moment in het andere en de grootsheid van alles is overweldigend. Op sommige plekken heb je het gevoel dat de dinosauriërs elk moment de hoek om kunnen lopen. De ongereptheid van het land heb ik op weinig andere plekken in de wereld gezien.

Qua bevolking is het zeker de moeite om eens een kijkje te nemen in de wereld van de Maori's. Ik heb zelf via Stray een aantal ervaringen gehad en dit was echt de moeite waard.

Mount Ngarahoe (Mount Doom uit LOTR), de Frans Joseph gletsjer, Milford Sounds en de dolfijnen in Kaikoura zijn maar een paar van de prachtige natuurwonderen. Ga en laat je overdonderen!

7,6
8 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
7 Locals
9 Veilig
10 Natuur
5 Stranden
6 Klimaat

Pluspunten Nieuw-Zeeland

  • Natuur

Minpunten Nieuw-Zeeland

  • Vrij prijzig
Ultieme tip: Zwemmen met dolfijnen in Kaikoura. Dit was een van de mooiste ervaringen in mijn leven, zonder te overdrijven. Zo veel dolfijnen die op nog geen meter afstand van je zwemmen!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

Milford sound oogverblindend! (bezocht in maart 2017)

Review geschreven door Arno le Large op 30 juni 2017

Na al 2,5 week touren door het mooie Nieuw Zeeland denk je al het moois wel gezien te hebben. En dan kom je in Te Amau en rijd je naar Milford Sounds! Alleen de weg ernaar toe is al geweldig! De stops bewaren we voor de terugweg. Eerst op tijd bij de boot om tussen de fjorden te varen. Dit was zeker een hoogtepunt van onze trip!! Je voelt je zo klein tussen die hoge bergen! Geweldig mooie watervallen en zeehonden die lekker liggen te luieren op de rotsen! We treffen het met het weer ook nog! Tip: neem een kleinere boot. Is intiemer en die kan dichter bij de kant. Je zit dan ook niet bij de hordes jappanners! Wij hadden; Mitre Peak tours. Aanrader! Teruggekomen in het haventje nog een korte mooie wandeling gemaakt. Op de terugweg naar Te Anau nog verschillende stops genomen en daar wat kortere wandelingen gedaan. Samengevat een geweldige dag. Hoogte punt van de NZ reis.
Willen zeker nog eens terug naar Te Anau om vanuit daar het minder toeristische Doubtful Sound te bezoeken!

Pluspunten Nieuw-Zeeland

  • - prachtige afwisselende natuur
Ultieme tip: Bezoek zeker Milford Sound en neem daar een vroege boot.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Rondreis Nieuw Zeeland met een campervan. (bezocht in januari 2016)

Review geschreven door Tineke Doornbos op 29 juni 2017

We hebben 4 weken rondgetrokken met een 6 persoons campervan. Onze dochters die een jaar bacpacken reisden met ons mee. We hebben beidde eilanden verkend. Op het Noorder eiland was vooral Cape Reigna zeer indrukwekkend. Op beidde eilanden probeerden we zoveel mogelijk op free campings te overnachten. Geweldige ervaringen. Van een parkeerplaats vol backpackers en campers tot ergens in de middle of nowhere helemaal alleen in een geweldig mooi stukje natuur! Ook kennis gemaakt met de plaatselijk bevolking. Mensen zijn bijzonder gastvrij!! We hebben zo ook echt iets mee gekregen van de kiwi´s!

Ultieme tip: Kamperen op freecampings een bijzondere ervaring!! Lekker je huis op wielen mee van alle gemakken voorzien! Voor vetrek zorgen dat er boodschappen zijn gedaan en dan rijden maar!!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Avonturiers, Natuurliefhebbers

New Zealand, old beauty. (bezocht in augustus 2010)

Review geschreven door Riordan van der Ven op 28 juni 2017

Nieuw-Zeeland is prachtig en onderverdeeld in 2 eilanden, Noord en Zuid. Op beide eilanden is heel veel te beleven. Het is aan te raden een auto te huren en lekker erop uit te trekken.
Op het Noordereiland kan je onder andere tropische bossen bezoeken ( bijv. Waipoua Forest) met duizend jaar oude bomen. De omvang van deze bomen is niet te bevatten tot je er voor staat. Bezoek ook één van de vele hotsprings en hotwater beaches (zie de tip hieronder).
De omgeving rond Rotorua is ook erg mooi en daar kan je ook de Redwoods vinden, nog een bos met indrukwekkende bomen. Daarnaast kan je in de omgeving mooi wandelingen maken (overal in Nieuw-Zeeland eigenlijk wel) en mountainbiken. Voor wijnliefhebbers kan ik Hawkes Bay aanraden en als je fan bent van Lord of the Rings, er is een mogelijkheid de huisjes van de Hobbits te bezoeken.
Naast de vele natuur zijn er ook diverse musea die je veel leren over de history van Nieuw-Zeeland en de Maori cultuur.
Vanaf de stad Wellington in het zuiden kan je de boot nemen naar het Zuidereiland. Eenmaal daar aangekomen is het aan te raden het Abel Tasman National Park te bezoeken. Van daaruit kan je links- of rechtsom je richting het zuiden van het eiland begeven.
Wat je zeker moet zien is één van de gletsjers, (bijv. de Fox Glacier). Als je van snowboarden houdt is de omgeving rond de plaats Wanaka ook erg geschikt en eenmaal op de berg van Treble Cone heb je een prachtig uitzicht.
Je leest het al, genoeg dingen die je kan doen in Nieuw Zeeland. Van bungeejumpen, raften, skydiven en hiken tot het bewonderen van spiegelmeren, uitgestrekte bergformaties of dolfijnen in Milford Sound (ook een enorme aanrader).
Eigenlijk is er maar 1 ding dat je moet doen, ga op vakantie naar Nieuw-Zeeland, je krijgt er geen spijt van!

Pluspunten Nieuw-Zeeland

  • Prachtige natuur
  • Aardige mensen
  • Veel activiteiten
  • Voor iedereen

Minpunten Nieuw-Zeeland

  • Lange reistijd
  • Kostbaar
Ultieme tip: Mijn ultieme tip is een hotwater beach. Op een hotwater beach kan je tijdens eb je eigen bad graven dat vervolgens door ondergrondse warmtebronnen wordt verwarmd en voila, hot tub!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Hike & Fly in New Zealand (bezocht in september 2016)

Review geschreven door Boud Aaldijk op 28 juni 2017

Op het Zuidereiland heb ik een sportieve rondreis gedaan met een camper. Een hike and fly reis, spotten van nieuwe locaties en bergtoppen om vanaf te vliegen. Nieuw-Zeeland is een land met onbegrensde mogelijkheden hiervoor.

Pluspunten Nieuw-Zeeland

  • lekker eten
  • aardige mensen
  • mooie landschappen
  • uitgestrekt
  • rust

Minpunten Nieuw-Zeeland

  • lange vlucht
  • zandvliegen
Ultieme tip: Gebied rond Lake Wanaka!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Genieten van het gletsjerijs na een mooie hike (bezocht in september 2016)

Review geschreven door Boud Aaldijk op 28 juni 2017

Laat je verrassen door de schoonheid van de natuur op beide eilanden. Trek eropuit. Overal zijn mooie trails of dingen te zien. De ongerepte natuur en de uitgestrektheid ervan zijn onbeschrijfelijk. Nieuw-Zeeland is een land om verliefd op te worden.
Nieuw-Zeeland is een land van veel mogelijkheden: voor ieder wat wils.

Pluspunten Nieuw-Zeeland

  • natuur
  • schoon
  • vriendelijk
  • hartelijk
  • vervoer
  • camper
  • camping
  • hike
  • mooi
  • natuurschoon

Minpunten Nieuw-Zeeland

  • reisafstand
  • zandvliegen
Ultieme tip: Kajakken op Millford Sound is fantastisch. Vanaf het water zijn de omringende bergen nog veel imposanter en is de natuur op een rustige manier te bewonderen.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Hike & Fly Nieuw-Zeeland (bezocht in september 2016)

Review geschreven door Boud Aaldijk op 27 juni 2017

Ik was voor de tweede keer in Nieuw-Zeeland. Zo'n 15 jaar geleden was ik er voor het laatst en heb ik een reis van 8 weken gemaakt over het Noordelijk- en Zuidereiland. De verscheidenheid van natuur en de vriendelijkheid van de mensen is niet te beschrijven.
Deze vakantie heb ik met een camper een maand rond gereden op het Zuidereiland en ben daar veel hike & fly's gaan doen. Het is een buitengewoon gevoel om een berg omhoog te hiken en vervolgens naar beneden te vliegen met een kleine wing.

Pluspunten Nieuw-Zeeland

  • Gastvrij
  • vriendelijk
  • landschap
  • natuur
  • diversiteit

Minpunten Nieuw-Zeeland

  • afstand
  • vliegtijd
Ultieme tip: Wanaka is de plek die me voor altijd heeft gegrepen.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Nieuw-Zeeland, een unieke ervaring! (bezocht in augustus 2010)

Review geschreven door Riordan van der Ven op 27 juni 2017

Tijdens mijn Working Holiday in Australië heb ik een overstap gemaakt naar Nieuw-Zeeland. Zo'n anderhalve maand heb ik samen met een Engelse vriend in een auto rond gereden. Ik dacht dat Australië mooi was, maar Nieuw-Zeeland overtreft alles. Op het Noordereiland heb je duizend jaar oude bomen, geisers, hot water beaches (je eigen bad graven aan het strand dat wordt verwarmd door geisers on de grond) en een plaatsje met de langste plaatsnaam van de wereld "Taumata whakatangi hangakoauau o tamatea turi pukakapiki maunga horo nuku pokai whenua kitanatahu". Op het Zuidereiland heb je uitgestrekte Lord of the Rings landschappen, onvergetelijke uitzichten en natuurlijk, Milford Sound! Teveel om op te noemen. Een ding is zeker, ik zal mijn avontuur door Nieuw-Zeeland nooit vergeten! Ik kan iedereen Nieuw-Zeeland aanraden ;) Ik vergeet bijna nog te zeggen dat de bewoners van Nieuw-Zeeland ontzettend aardig en behulpzaam zijn.

9,6
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
10 Locals
10 Veilig
10 Natuur
8 Stranden
9 Klimaat
Ultieme tip: Ga eens bij een farmstay langs. Lochlea Farmstay op het Noordereiland is een aanrader. Greg and Ellen (eigenaars) zijn geweldige mensen en je hebt er een ontzettend leuke ervaring!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Nieuw-Zeeland, een land om nooit te vergeten. (bezocht in april 2017)

Review geschreven door Ed van Mil op 27 juni 2017

In april 2017 hebben wij een rondreis gemaakt over het Zuider- en Noordereiland van Nieuw-Zeeland. Een prachtige tocht voerde ons langs plaatsen die we alleen van legpuzzels en ansichtkaarten zouden kunnen herkennen. Zo mooi vonden wij de wijdse uitzichten rond Mount Cook, de fjorden van Milford Sound, de ongereptheid van de Westcoast (Haast River, Greymouth, Pancake Rocks en Westport). Maar ook het noorden van het Zuidereiland met zijn kiwiplantages en wijnranken. De overtocht was in één woord: fantastisch. Dwars door Marlborough Sounds ging de ferry op weg van het Zuidereiland naar het Noordereiland. In Wellington genoten van museum Te Papa. Hierna door via het art deco plaatsje Napier naar Taupō en Rotorua. Onwaarschijnlijk mooi is Thermal Wonderland. In Hot Water Beach genoten van de warmwaterbron op het strand en de nabijgelegen Cardinal Cove. Dwars over het Noordereiland naar de Westcoast. Een hoogtepunt was de Natural Bridge. Alleen op de wereld genietend van een natuurlijk gevormde brug hoog boven je hoofd. Hierna door naar Auckland waar natuurlijk de Sky Tower beklommen moest worden. Helaas stond daar ook het vliegtuig klaar wat ons weer terug zou brengen naar Nederland.
Nieuw-Zeeland is een land wat we zeker nog een keer zullen gaan bezoeken. In de tussentijd genieten we van de duizenden foto's die we gemaakt hebben.

9,5
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
10 Locals
10 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
7 Klimaat

Pluspunten Nieuw-Zeeland

  • Alleen maar aardige mensen ontmoet
  • Iedereen maakt een praatje en is geïnteresseerd waar je vandaan komt

Minpunten Nieuw-Zeeland

  • lange reistijd
Ultieme tip: Bestel een kaart van Top 10 Holiday parken. Deze kaart geeft je kortingen bij verblijf in hun parken, de overtocht van Noorder naar Zuidereiland, korting bij restaurants en meer.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Alles vind je in Nieuw Zeeland (bezocht in maart 2014)

Review geschreven door Zara Janse op 26 juni 2017

Een prachtig land, met alle uiterste tot je beschikking! Van prachtige stranden tot besneeuwde bergtoppen tot vulkanische gebieden en hippe steden.
De natuur is er schitterend!
Het is wel een vrij duur land, maar absoluut de moeite waard!

9,1
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
9 Locals
9 Veilig
10 Natuur
9 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Nieuw-Zeeland

  • natuur
  • rust
  • ruimte

Minpunten Nieuw-Zeeland

  • duur
Ultieme tip: Bezoek het Noorder en Zuider eiland!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

The journey that opend my (bezocht in oktober 2016)

Review geschreven door Herwin van den Eijnden op 26 juni 2017

Al jaren was het een droom van me om een fietsvakantie te gaan doen in NZ. In de 14 jaar dat ik er heb gewoond dacht ik altijd er komt een keer een tijd dat ik ook het land ga verkennen per fiets.
Vorig oktober was het dan zover. Met mijn nieuwe Giant trekking fiets ging ik op pad. Een vriend van me zou me in Auckland komen ophalen en zou ik 1 of 2 nachten bij hem overnachten om dan mijn fiets avontuur te beginnen.
Bij aankomst regende het Cat's and Dog's en zei mijn vriend..jij gaat met dit weer toch niet fietsen... your f...ing crazy..!!
Ik ga overmorgen richting Rotorua, je gooit je fiets maar achterin en rijd maar mooi met mij mee, was zijn voorstel.
Ik moest gelijk schakelen en mijn plan aanpassen... ik voelde dat ik intuitieve reageerde op van "Go with the Flow".
Ik liet vanaf dat moment mijn strakke schema los en heb de mooiste 5 weken gehad, ik heb vele mooie nieuwe mensen mogen ontmoeten op deze reis...die ik volgend jaar eind Februari ga voortzetten.
Ik heb mijn fiets met de helft van mijn bagage bij mijn vriend gelaten om "mijn journey" voort te zetten in mijn Aotearoa, het prachtige land dat mijn hart heeft geopend.

Pluspunten Nieuw-Zeeland

  • lieve aardige mensen
  • lekker eten
  • prachtige natuur
  • 4 seasons in 1 day
Ultieme tip: Vergeet alles wat je geplanned hebt en "Go with the Flow" het gaat zoals het gaat...
Aangeraden voor: Backpackers, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Omapere north island (bezocht in januari 2016)

Review geschreven door Pieter Geenen op 26 juni 2017

Het is een super mooi land en zeker de moeite om er naar toe te gaan. Vriendelijke, behulpzame mensen en lekker eten als je een beetje van vlees houdt. Dat wordt daar veel bereid met diverse gerechtjes, maar ook vis is er in overvloed

Pluspunten Nieuw-Zeeland

  • betaalbaar
  • wildernis
  • ongerept

Minpunten Nieuw-Zeeland

  • geen onder vonden
Ultieme tip: Zorg dat je voldoende tijd daar door kunt brengen. Ik ben er een maand geweest maar voor beide eilanden is dat wel vrij kort. Je mist wel dingen, je hebt daar 90 dagen vrij reizen.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Wharariki beach (bezocht in maart 2015)

Review geschreven door Rosan Harmens op 26 juni 2017

Prachtige en afwisselende natuur waar een echt oer-gevoel ervaren kan worden. Vooral met een gehuurde of overgekochte camper(van) kun je echt de mooiste plekken bezoeken, en dit geeft extra veel vrijheid.

8,3
9 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
6 Steden of plaatsen
8 Locals
8 Veilig
10 Natuur
9 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Nieuw-Zeeland

  • Natuur
  • Vrijheid

Minpunten Nieuw-Zeeland

  • Sandflies
Ultieme tip: Fat Pipi's Pizza ik Hokitika
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Fantástische vakantie op de beide eilanden van Nieuw-Zeeland (bezocht in november 2015)

Review geschreven door Wilma van der Vlugt op 25 juni 2017

Het is bijna niet te doen om in 200 woorden te omschrijven hoe geweldig onze vakantie in Nieuw Zeeland was.
In 4 weken tijd hebben we zoveel mogelijk van de beide eilanden proberen te zien. Het is alsof je continu door een ansichtkaart rijdt. Prachtige natuur.
Ook een aantal opmerkelijke dingen gedaan zoals de Tongariro crossing. Een wandeling van bijna 20 km door vulkanisch gebergte. Of afdalen in de grotten van Waitomo (zie de foto). Een helikoptervlucht over gletsjers. Kayakken bij de Abel Tasman Trail. En zo kan ik nog tijden doorgaan.

Pluspunten Nieuw-Zeeland

  • prachtige natuur
  • rust en ruimte

Minpunten Nieuw-Zeeland

  • prijzen van eten in de supermarkten
Ultieme tip: Hrt wandelen van de Tongariro crossing en het afdalen in de Waitomo Caves. Beide een absolute must bij een vakantie naar Nieuw-Zeeland.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Veel natuurschoon en gastvrijheid (bezocht in december 2016)

Review geschreven door Ingrid Vroman op 25 juni 2017

Nieuw-Zeeland is een land met veel verschillende landschappen! Van mooie stranden/baaien tot vulkanen, fjorden en gletsjermeren! Door de diversiteit is het ontzettend gaaf om rond te reizen en te genieten van wat het land te bieden heeft.
Naast de natuurschoon is het land heel erg gastvriendelijk. De bevolking is vriendelijk en biedt vaak een helpende hand.
Het is een land dat bij iedereen op de bucketlist zou moeten staan.

9,0
10 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
8 Locals
9 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Nieuw-Zeeland

  • locals
  • natuur
  • activiteiten

Minpunten Nieuw-Zeeland

  • duur
  • reistijd
  • klimaat
Ultieme tip: Neem de tijd en ga in de lente of herfst! In de lente is het Zuidereiland bedolven onder lupines, wat mooie plaatjes oplevert en ik de herfst stikt het van de mooie herfstkleuren!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Nieuw-Zeeland (bezocht in januari 2016)

Review geschreven door Dani Elle op 25 juni 2017

Prachtig land. Het is echt een land waarbij je mond en je ogen steeds open vallen van verbazing. Het is prachtig, mooie natuur, leuke, vriendelijke mensen. Het land is niet super groot, bestaat uit twee eilanden, noord en zuid en beide hebben fantastische dingen te bieden. Gaan dus!

Ultieme tip: Lake tekapo, lake pukaki

Prachtig Nieuw zeeland (bezocht in januari 2016)

Review geschreven door Dani Elle op 25 juni 2017

Het land is ontzettend mooi. Je valt van de ene verbazing in de ander. Je mond valt elke keer weer open en je kan soms je ogen niet geloven. Als je nog twijfelt.. vooral niet doen, gewoon gaan! Het land is niet groot maar er is wel super veel te zien! Echt genieten.

Ultieme tip: Lake tekapo, Lake pukaki

Nieuw-zeeland (bezocht in januari 2016)

Review geschreven door Dani Elle op 25 juni 2017

Prachtig land, ontspannen sfeer, makkelijke wegen, avontuurlijk en bijzonder! Hele lieve hulpvolle mensen. Veel rijden, met je eigen campertje is dit echt fantastisch! Echt genieten dit land! Twijfel je nog? Niet doen, gewoon gaan!

Ultieme tip: White island, north island

magisch nieuw zeeland (bezocht in januari 2014)

Review geschreven door Merel Van Deventer op 23 juni 2017

Voor mij was de wandeling door Tongariro N.P. het hoogtepunt van mijn reis door Nieuw Zeeland. De wandeling door het vulkanisch landschap met de mooie blauwe meren en vulkanen was echt fantastisch! Ook Milford Sounds was erg mooi. Volgens onze reisleider hadden we gelukkig met het mooie weer want het schijnt hier vaak te regenen en grauw te zijn.
Wat jammer was is dat we geen helikopter vlucht konden doen bij Fox Glacier vanwege het slechte weer en dat de walvissenn excursie niet doorging ook vanwege het slechte weer. Maar ja dat heb je met natuur. Verder was de reis echt fantastisch en een aanrader. Ik ben er 4 weken geweest zowel op het noorder en zuider eiland.

Pluspunten Nieuw-Zeeland

  • de natuur

Minpunten Nieuw-Zeeland

  • de lange vlucht erheen
Ultieme tip: Eigenlijk heb ik niet een speciale tip alleen maar: ga naar Tongariro N.P. Dit mag je niet overslaan als je helemaal naar Nieuw Zeeland reist.
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Een gigantisch mooi land! (bezocht in februari 2017)

Review geschreven door Nel Kwakman op 22 juni 2017

De Franz Josef Glacier beklimmen en langs het Abel Tasmanpark kayakken.
Fietsen rond het meer van Queenstown.
De Tangoriro Crossing is een belevenis, maar zwaar om te doen. Een ervaring om trots op te zijn.
De stranden in Coromandel om even te relaxen.
Dit is een greep uit een verblijf van bijna vier weken in Nieuw-Zeeland.

9,1
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
10 Locals
10 Veilig
10 Natuur
9 Stranden
8 Klimaat
Ultieme tip: Kayakken en de Tangoriro Crossing en de helikoptervlucht naar de gletsjer van Franz Josef
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Ik heb nog heimwee, zo mooi was het daar. (bezocht in april 2013)

Review geschreven door Anita Gankema op 20 juni 2017

Ondanks de droogte dat jaar hebben we een onvergetelijke vakantie gehad. Het is niet alleen mooi, maar alles is goed geregeld, mensen zijn vriendelijk en behulpzaam. We hebben prachtige verhalen gehoord en de mooiste dingen gezien. Onvergetelijk!

Pluspunten Nieuw-Zeeland

  • Voor ieder budget zijn er mogenlijkheden
  • Vriendelijke behulpzame mensen.

Minpunten Nieuw-Zeeland

  • Sandfies op het zuideiland.
Ultieme tip: Neem de tijd om het hele land te zien. De variaties in het landschap zijn zo divers dat vind je nergens anders op de wereld.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Bezoek aan het Noord- en Zuideiland van Nieuw-Zeeland (bezocht in maart 2002)

Review geschreven door Wim De Ronne op 20 juni 2017

Mijn reis bestond uit drie delen: een 16 daagse Contiki-groepsreis (Noord- en Zuideiland); een week backpacken om terug te keren van Christchurch naar Auckland en een verblijf van 4 dagen bij een Kiwi-vriendin. De mix van de drie was fantastisch.

9,0
10 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
9 Locals
10 Veilig
10 Natuur
8 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Nieuw-Zeeland

  • Er is veel compteitie voor avontuurlijke dingen wat het budgetvriendelijk maakt
  • Het is iets goedkoper dan België om rond te reizen.
  • De meest vriendelijke en behulpzame inwoners.
Ultieme tip: Spaar een apart budget voor Queenstown zodat je ter plaatse geen spijt hebt dat je iets niet gedaan hebt om bugettaire redenen.
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Nugget Point (bezocht in december 2012)

Review geschreven door Anna Koning op 19 juni 2017

Nugget Point is een prachtige locatie in het zuid-oosten van het Zuider Eiland.
Op deze prachtige plek kun je heerlijk wandelen. Als je langs de kust naar the light house loopt hoor je de zeehonden al blaffen. Je ziet bij de vuurtoren ook meteen waarom de locatie Nugget Point wordt genoemd. Tientallen groenige nuggets liggen te schijnen in het water. Een beschutte plaats biedend aan de tientallen zeehonden met hun pups (in december). Met wat geluk zie je nog een haai, walvis. En anders ga je na deze mooie ervaring iets verderop naar beneden om op het strand met een yellow eyed pinguïn kennis te maken.

8,6
9 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
7 Locals
9 Veilig
10 Natuur
8 Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Nieuw-Zeeland

  • Prachtige natuur
  • rust
  • veilig
  • geen giftige dieren

Minpunten Nieuw-Zeeland

  • zo ver weg
Ultieme tip: Voor een ervaring in de echte natuur kun je terecht bij campingplaatsen van 'the Department of Conservation'. Ze zijn goedkoop, schoon en vaak op de meest prachtige locaties.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Nieuw-Zeeland het mooiste land ter wereld. (bezocht in november 2006)

Review geschreven door Henk Rutgers op 16 juni 2017

Nieuw-Zeeland is het mooiste land ter wereld. Het heeft alles als het gaat om de natuur. De mensen zijn erg gastvrij en het is een betaalbaar land. Met 4 wheel drive van lodge naar lodge is ons prima bevallen. Zowel het Noordereiland als het Zuidereiland zijn prachtig. Het Abel Tasman park is geweldig en zowel de Douthful Sound als de Milford Sound op het Zuidereiland zijn adembenemend.

9,0
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
9 Locals
10 Veilig
10 Natuur
9 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Nieuw-Zeeland

  • Prima wegen om te rijden
Ultieme tip: Met de heli een tochtje maken rond Mount Cook.
Aangeraden voor: Stellen

Onbeschrijvelijk nieuw zeeland (bezocht in juni 2016)

Review geschreven door Melinde Maarseveen op 08 juni 2017

Als je van reizen houdt, is Nieuw-Zeeland een land waar je je hart kan ophalen! Neem de tijd om te reizen van noord naar zuid met een auto/camper of lift (wat vrij makkelijk is daar). Beide grote eilanden zijn een bezoek waard maar zelf vond in het zuider-eiland het meest indrukwekkend!

8,1
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
8 Locals
8 Veilig
10 Natuur
6 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Nieuw-Zeeland

  • Cultuur maoris
  • Natuur is onbeschijvelijk

Minpunten Nieuw-Zeeland

  • Soms veel aziatische toeristen bij hotspots
  • Prijzen van activiteiten liggen hoog
Ultieme tip: Bezoek Wanaka en loop bij Roys Peak naar boven. Pittige klim (vooral als er sneeuw ligt) maar meer dan waard!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Rondreis Nieuw Zeeland (bezocht in februari 2017)

Review geschreven door Debbie Schijvens op 06 juni 2017

Begin dit jaar hebben we in een maand door zowel het Zuider als het Noordereiland gereisd. Dit hebben we gedaan met de auto en we sliepen iedere nacht in een hostel. Hoogtepunten voor ons waren op het Zuidereiland o.a. een boottocht van Ekoseakers in de baai bij Akaroa, Lake Tekapo, de Hooker Valley track bij Mt Cook (zie ingestuurde foto) en een wandeling van 2 dagen in Abel Tasman met een nacht slapen op een bbq boot. De Tongariro crossing springt er bovenuit op het Noordereiland, echt fantastisch!

9,1
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
8 Locals
9 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Nieuw-Zeeland

  • Rust
  • prachtige natuur
  • lekkere lokale biertjes

Minpunten Nieuw-Zeeland

  • opkomende fastfood ketens
  • kleine vervallen dorpjes noordereiland
Ultieme tip: Neem de tijd om te genieten van de mooie natuur. Een roadtrip is gaaf, maar je ontdekt zoveel meer mooie dingen als je langer op 1 plek blijft!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Verslaafd aan Nieuw Zeeland (bezocht in januari 2016)

Review geschreven door Kyra Katsman op 06 juni 2017

Nieuw Zeeland is een land voor iedereen. Veel toeristische plekken die het evengoed waard zijn, maar ook goed bewaarde plekken die alleen worden bereikt door mensen die er wat moeite voor over hebben. Veelzijdig in landschappen, makkelijk te bereizen en geweldig leuke mensen.
Van extreme sporten tot meerdaagse hikes tot bizarre kustplaatsen. Ik moet snel weer terug!

9,3
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
9 Locals
9 Veilig
9 Natuur
10 Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Nieuw-Zeeland

  • Goede wegen
  • divers landschap

Minpunten Nieuw-Zeeland

  • toerisme trekt enorm aan
  • authentieke maori cultuur verdwijnt
Ultieme tip: Doe echt moeite om nieuwe plekjes te zoeken en kampeer op goedkope of gratis campings in the middle of nowhere. Dit gevoel is ultiem Nieuw Zeeland wat mij betreft.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Het mooiste land van de wereld (bezocht in november 2016)

Review geschreven door Maike Scheepstra op 03 juni 2017

Niemand hoeft zich te vervelen in Nieuw-Zeeland. De natuur is zo mooi dat het blijft boeien. Geen plek in Nieuw-Zeeland is hetzelfde, er is een enorme variatie. Of je nu bergen, stranden of gletsjers wilt zien, Nieuw-Zeeland heeft het allemaal. Als je durft, ga skydiven! Er zijn een aantal hele mooie plekken waar dit kan. Ook bungeejumpen en white water raften zijn aanraders.

Pluspunten Nieuw-Zeeland

  • Natuur
  • cultuur
  • vriendelijke locals
  • adrenaline sporten
  • veilig
  • variatie
Ultieme tip: Neem zoveel mogelijk tijd om Nieuw-Zeeland te verkennen, ga naar beide eilanden. Neem zeker een maand de tijd als je kunt!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Rondreis over Zuider- en Noordereiland (bezocht in februari 2017)

Review geschreven door Rien Oosterveen op 01 juni 2017

Elke dag een nieuw hoogtepunt. Prachtige natuur met gletsjers, fjorden en thermische gebieden. Je loopt tussen zeeleeuwen, pinguïns, Jan-van-gents en albatrossen door. Zuidereiland en Noordereiland allebei super mooi.

Pluspunten Nieuw-Zeeland

  • vriendelijke mensen
  • goed zelf te organiseren

Minpunten Nieuw-Zeeland

  • geen
Ultieme tip: Cape Kidnappers bij Napier. Met een trekker langs de krijtrotsen en uitkomen bij een kolonie Jan-van-gents
Aangeraden voor: Natuurliefhebbers

Veelzijdig prachtig land (bezocht in april 2017)

Review geschreven door Marian de Baat op 01 juni 2017

Elke dag was weer een prachtige dag met steeds weer een adembenemend mooi landschap. Zoveel verschillende landschappen in één land. De mensen zijn er ook super vriendelijk. Mijn tip: laat travel essence je overnachtingen regelen. Zij weten elke dag weer prachtige accommodaties voor je te regelen.

Pluspunten Nieuw-Zeeland

  • behulpzaam
  • veilig
  • prachtige natuur

Minpunten Nieuw-Zeeland

  • duur
Aangeraden voor: Natuurliefhebbers

Quit your job, buy a ticket, get a tan, fall in love and never return (bezocht in februari 2017)

Review geschreven door Jennifer Virginie op 31 mei 2017

Reizen met de Stray bus door Nieuw-Zeeland was absoluut een topervaring. Na vele belevenissen in mijn jaar in Australië waar ik op mijn work holiday visa was, heeft Nieuw-Zeeland toch wel mijn hart gestolen. Op de movieset van Lord of the Rings tot kilometers lange hikes en paardrijden voor een paar dagen lang in de meest prachtige omgeving die je ooit gezien hebt. Een land met vier klimaten in één dag, een gletsjer aan de ene kant en een mooi wit strand aan de andere kant. Kortom een must do is Nieuw-Zeeland, een land waarvan ik denk dat het niet mooier kan, of toch wel?

Ultieme tip: Paardrijden in Glenorchy.
Aangeraden voor: Backpackers, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Vijf maanden Nieuw-Zeeland (bezocht in december 2014)

Review geschreven door Catharina Haaksma op 31 mei 2017

Zowel het Noorder- als het Zuidereiland is prachtig, zoveel mooie natuur! We hebben vijf maanden in Nieuw-Zeeland rondgereden, waarvan we twee maanden gewerkt hebben. De beste tip die ik waarschijnlijk kan geven: neem de tijd. En als die tijd er niet is, kies er dan voor alleen het Noorder- of het Zuidereiland te bezoeken. Na elke paar uur rijden kom je weer in een andere omgeving, je valt van de ene positieve verbazing in de andere. De mega grote duinen in het noorden, omgeving Taupo en Rotorua, Hawkes Bay, de overtocht van noord naar zuid, Abel Tasman National Park, de gletsjers, de sounds en omgeving Wanaka hebben een onuitwisbare indruk achtergelaten. Mocht je nog twijfelen over Nieuw-Zeeland; niet doen! Gaan!

9,3
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
9 Locals
9 Veilig
10 Natuur
9 Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Nieuw-Zeeland

  • Prachtige natuur
  • Behulpzame mensen
  • Vriendelijke mensen
  • Veel afwisseling in landschappen
  • Goed ingericht op kampeerders
  • Rust

Minpunten Nieuw-Zeeland

  • Toeristenattracties zijn heel duur - gelukkig zijn er genoeg gratis dingen
Ultieme tip: Neem de tijd! En denk erom dat het in Nieuw-Zeeland zomer is als het hier winter is. Januari of februari is ideaal; meestal goed weer en de vakanties zijn voorbij.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

The cloudpiercer, Mount Cook (bezocht in april 2017)

Review geschreven door Elisabeth Van Aalderen op 31 mei 2017

As New Zealand’s highest mountain at 3,724m, the weather is unforgiving and the forecasts are usually pessimistic, so often it’s rare to get beautiful sunny days in this alpine area. Aoraki (the Māori name) is a very shy mountain; it doesn’t always show his beauty and is often covered in thick clouds.

We were so lucky to have a clear sky for the next 2 days, while we were heading up to the Mueller Hut to see Mt. Cook up close. The weather was just magical and Mt. Cook really showed it's best sides with some fresh snow on top of the mountain.

Although the track is only 4 hours (one way), it is quite a harsh one. This track goes straight up to the mountain. No flat parts, so I dread going up the track, hoping I could make it to the end.

The track is divided by 2 parts. The first part is a track with 2200 stairs and it will take you up to Sealy Tarns. (They call it “stairway to heaven” for a reason) From there you already have an epic view on the Glacier lakes. The second part of the route is quite rocky. It zig-zags through alpine scrub, herb fields and tussocks to a large rock field.

From there the route ascends a loose gravel slope of about 50 meters, to the skyline ridge. Once on the ridge we enjoyed the magnificent view of the Mueller Glacier sweeping down the valley past smaller hanging glaciers and the stunning ice shelf on Mount Sefton. We watched and enjoyed the sound of avalanches.

After 5 hours of constant climbing, we finally got to the Mueller hut. I couldn’t believe my eyes, this was the most beautiful scenery I’ve ever been to. I instantly forgot about the pain in my legs, my heavy backpack and sore knees. We dropped our backpack in the hut, ate some pasta and went out to see the surroundings. We didn’t go back to the hut until the sun went down, and we took heaps of pictures. A memory that will stay in my heart forever.

Pluspunten Nieuw-Zeeland

  • great people
  • great nature
  • easy to get around

Minpunten Nieuw-Zeeland

  • very expensive
  • small cities
  • quite nightlife
Ultieme tip: Go stay at the DOC campsites. The are all run by the government and are in the centre of al national parks and nature. Stay in a mountain hut, to experience the mountain-lifestyle.
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Milford Sounds, op de boot genieten van de overweldigende schoonheid (bezocht in november 2014)

Review geschreven door inge veenendaal op 31 mei 2017

Nieuw-Zeeland heeft een diversiteit aan natuurschoon, zoals het adembenemende Milford Sounds of het buitenaardse stille lindis pass. Lake Tekapo is zo intens blauw of het rustige mooie Akaroa waar je walvissen kunt gaan spotten als je geluk hebt, anders Bay of Islands. Kaikoura is nog zo een prachtige ervaring aan wildlife, of Mount Cook zo indrukwekkend. De gezelligheid en een flinke hoeveelheid aan mogelijkheden vindt je in Queenstown, hier is zoveel te doen dat een week te kort is! De mentaliteit is zeer ontspannen open en vriendelijk. Kortom, een geweldig land wat het lange reizen er naartoe meer dan waard maakt.

Pluspunten Nieuw-Zeeland

  • bijzonder gastvrij land
  • hoeveelheid aan sporten
  • compleet ingerichte en schone camping keukens
  • bergen
  • meren
  • steden natuurparken
  • makkelijk zelf alles plannen
Ultieme tip: Strawberry Free een heel gezellig kroegje in Kaikoura is zeker een bezoekje waard en heerlijk eten bij greens in paihia, heel vriendelijke gastvrije eigenaar.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Rondreizen met de kiwi experience (bezocht in april 2014)

Review geschreven door Anouk Tange op 31 mei 2017

Geweldig land, kan je eigenlijk nooit genoeg van krijgen. Ben zelf met de organisatie 'kiwi experience' geweest wat als (toen) 18 jarige een geweldige ervaring is. Met veel leeftijdsgenoten beide eilanden bezocht, hostels waren makkelijk te regelen. Er zijn zoveel mooie dingen te zien in Nieuw-Zeeland, de waitomo caves zijn prach-tig, must see! Hot springs zijn leuk om te bezoeken, Queenstown staat in mijn top van meest favoriete plekken op aarde, in de buurt kan je ook bungee jumpen, uitstapjes naar de verdere omgeving. Het land is rustig, veilig, bom vol met cultuur, er is gewoon zóveel te doen en te zien, heb er eigenlijk gewoon geen woorden voor ;-)

8,0
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
7 Locals
9 Veilig
10 Natuur
8 Stranden
7 Klimaat

Pluspunten Nieuw-Zeeland

  • rustig
  • veilig
  • prachtige natuur
  • bezienswaardigheden

Minpunten Nieuw-Zeeland

  • duur
  • openbaar vervoer (soms)
Ultieme tip: Queenstown: ferg-burgers (zó lekker), waitomo caves (!!), tongariro crossing.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Fantastisch! (bezocht in november 2015)

Review geschreven door Marjo Bruntink op 31 mei 2017

Ja wat is er niet mooi aan Nieuw-Zeeland. Wij hebben genoten van het Zuidereiland vanwege de overweldigende natuur en op het Noordereiland van de voelbare aanwezigheid van de Maori. Vriendelijke mensen, fantastische ervaring.

9,5
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
10 Locals
10 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
9 Klimaat
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Droomland, hier wil ik wonen. (bezocht in maart 2017)

Review geschreven door Bart Martens op 26 mei 2017

Samen met mijn vriendin heb ik een maand lang in een campervan door Nieuw-Zeeland gereisd.
We zijn begonnen in Auckland. Een sportieve stad waar je je meteen thuis voelt. Vanuit hier zijn we in anderhalve week door het Noordereiland gegaan. Helaas troffen wij precies een periode met record brekende regenval. De Waitomo Caves zijn zeker een aanrader, duizenden glimwormpjes die blauw opgloeien terwijl je er met een klein bootje onderdoor vaart. Ook is de Coromandel Peninsula niet te missen. Helaas hebben wij door de regen de Tongariro Track niet kunnen lopen en was Mount Taranaki in de wolken opgegaan. Voordat we naar het Zuidereiland gingen, hebben we nog anderhalve dag door Wellington gebanjerd. Daar moet je zeker even naar het Te Papa Museum, Gratis! Daarna begint het echte avontuur, zo voelde dat tenminste. Het Zuidereiland! Hier kan je niet lang genoeg over doen.
De grootste aanraders van mij zijn: Franz Josef & Fox Glacier, Lake Matheson, Wanaka/Queenstown Milford Sound en de Hooker Valley Track bij Mount Cook.
Bij de gletsjers kan je overweldigende skydives doen en prachtige helikoptervluchten maken. Mocht je het geld hebben, zeker doen! Daarna werd het tijd voor Wanaka en Queenstown. Wanaka is een beetje bedolven door de populariteit van Queenstown maar o-zo-gezellig. Beklim hier bijvoorbeeld Mount Roy en ga naar de Wanaka Tree. Daarna is het tijd om een stuk te rijden naar Milford Sound. De Fjorden van Nieuw-Zeeland. Maar in die regio is eigenlijk nog een veel mooier plekje, namelijk, Lake Marian. Het is een behoorlijk moeilijk pad om er te komen maar het is het volledig waard! Een prachtig helderblauw bergmeer omringd door prachtige bergen. Als je niet naar Milford Sound gaat raad ik aan om vanuit Wanaka naar Mount Cook te gaan en daar de Hooker Valley track te lopen.
Richting Christchurch kom je nog langs veel andere mooie plekken, maar eigenlijk is het teveel om allemaal over te schrijven in een korte review.

9,0
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
10 Locals
10 Veilig
10 Natuur
7 Stranden
7 Klimaat

Pluspunten Nieuw-Zeeland

  • natuur
  • uitzichten
  • vriendelijkheid
  • gastvrijheid
  • goed onderhouden wegen
  • rustig
  • kalmte
  • voorzieningen

Minpunten Nieuw-Zeeland

  • duur
  • grote afstanden
  • sandflies
Ultieme tip: Huur een campervan, dit geeft je de ultieme vrijheid om vrijwel overal te gaan en staan waar je wilt.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Zuid eiland van Nieuw-Zeeland zeker het bezoeken waard (bezocht in januari 2015)

Review geschreven door Anne Kazemier op 25 mei 2017

Nieuw-Zeeland is een erg mooi land met vooral een mooie natuur. De mensen zijn vriendelijk en willen je graag helpen. De toeristen informatie ter plaatse helpt met alles. Geef aan waar u heen wilt en wanneer en wat u eventueel wil doen, en zij regelen het vervoer, de slaapplaats en de activiteiten.
Ook is het toegestaan in Nieuw-Zeeland om overal te wandelen en te overnachten. Geef dit wel van te voren aan, want als je niet terug komt, gaan ze naar u op zoek.

De natuur op het Zuidereiland wisselt heel snel. Is het een stuk droog en plat, kan het een uurtje verder alweer bergen en vochtig zijn. Juist doordat dit allemaal zo snel wisselt, krijgt u vele indrukken die u niet snel zal vergeten.

Ondanks dat Nieuw-Zeeland een heel stuk vliegen is vanaf Nederland, is het absoluut een aanrader!

Pluspunten Nieuw-Zeeland

  • Natuur
  • Milford Sound
  • Kiwi
Ultieme tip: De toeristeninformatie regels alles, maak hier gebruik van. Zij denken ook met u mee.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Nieuw Zeeland take 3 (bezocht in februari 2011)

Review geschreven door jan jacobs op 23 mei 2017

Dit was Nieuw-Zeeland voor de derde keer nu van zuid naar noord gecombineerd met familie bezoek en een totaal eigen programma, met weinig to do's en zelf met een auto.

Het hele land lijkt een groot park en zo wordt het op veel plaatsen ook verzorgd. Van de Alpen naar de fjorden van lege stranden (met zeeleeuwen) naar steile rotskusten, naar kraak heldere rivieren bijna onecht blauw. Prachtige wijngaarden, regenwouden met reusachtige varen (Ferntrees). Dit alles op het zuider eiland.

Via een mooie ferry overtocht naar het Noordereiland, met de botanische tuinen in Wellington met zelfs een Belgische kroeg in het centrum. Naar het vulkanische hart van het eiland met Mount Doom als hoogte punt, waar je komt via de Tongariro crossing een pittige wandeling van een uur of acht. Dan naar de hete modder en andere vulkanische activiteiten in Rotoroa en een bad in Kerozeen kreek.
Mooiste bijna sprookjes achtige plek voor mij: de Blue Springs aan de Waihoo river in de buurt van Putaruru noorder eiland.

Via de eastcape naar Auckland en op naar de Coromandel met naaien en bochten waar je niemand tegenkomt. Verder naar het noorden Bay of Islands met een duikje op de Rainbow Warrior of de Poorknightislands. Ik vergeet zeker dingen maar: ga erheen ervaar en geniet Nieuw-Zeeland.

Pluspunten Nieuw-Zeeland

  • alles goed geregeld voor toeristen
  • wegen
  • accomodaties
  • heel veel niks
  • ruimte dus en stilte

Minpunten Nieuw-Zeeland

  • Begint op plekken wel echt op een georganiseerd park te lijken
  • prijzen stijgen wel erg veel sinds mijn eerste keer dat ik erwas
Ultieme tip: Helemaal alleen zitten bij de (Blue Springs, Waihoo river). Als ik elfjes en kabouters gezien had, had ik het heel gewoon gevonden.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

The magic of Mount Taranaki (bezocht in januari 2013)

Review geschreven door Nancy Claus op 19 mei 2017

Met zijn bijna perfecte hellingen van 45 graden is Mount Taranaki de meest vulkaanvormige vulkaan in Nieuw Zeeland. Hij laat zich niet altijd even makkelijk zien en is erg wispelturig qua weersomstandigheden. Mount Taranaki is er om berucht dat hij de meeste tijd van het jaar in zijn eigen nevelen gehuld is. Maar als hij zich in zijn volle glorie laat aanschouwen is hij onweerstaanbaar. Als hij te zien is, grijp de kans om er naar toe te gaan. Ik heb er letterlijk mijn route voor omgegooid. It was calling me and I had to go. Mijn verhaal kun je hier lezen:
https://wildernesscoffeenaturalhigh.wordpress.com/2017/02/19/ode-to-the-mountains-the-magic-of-mount-taranaki/

Pluspunten Nieuw-Zeeland

  • Indrukwekkende natuur
  • relaxte mensen
  • veel outdoor activiteiten

Minpunten Nieuw-Zeeland

  • Geen ;-)
Ultieme tip: Neem de tijd & geniet. De afstanden lijken misschien niet zo groot, maar er is zoveel moois te zien en te doen...
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Wonderschoon land (bezocht in juli 2015)

Review geschreven door Stinet Luth op 18 mei 2017

Na het bezoek van ruim een dag in Christchurch heb ik een auto gehuurd en ben ik langs de kust naar mijn doel gereden in het zuidelijk gelegen Dunedin. Leuke en voordelige budget-accommodatie genomen. De volgende dag met een reisorganisatie van 13.00u tot 18.30u een fantastische trip gemaakt naar Otago Peninsula. De grote Albatros-nestlocatie met jongen op het nest, de zeeleeuwen, de schitterende New.Z. pelsrobben en mijn wens; de geeloogpinguÏn. We kwamen ze allemaal van zeer dichtbij tegen. Fantastisch!!!!

Pluspunten Nieuw-Zeeland

  • prachtige natuur
  • voordelige autohuurtarieven
  • goede budgetaccommodaties.

Minpunten Nieuw-Zeeland

  • Linksrijden moet wennen
  • flinke temperatuursverschillen
Ultieme tip: Neem bij een huurauto een automaat. Is fijner, want je hebt alle aandacht nodig bij het linksrijden
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Rondreis per huurauto (bezocht in november 2015)

Review geschreven door Pieter van Engeland op 17 mei 2017

Reizen met een kind van drie jaar is goed te doen in Nieuw-Zeeland. Er zijn meer dan genoeg activiteiten te doen met een klein kind bij je. Pancake rocks, Mouraki Boulders, Puzzling World in Wanaka, Sheep World te Warkworth, Auckland Zoo, Hells Gate, Sky tower Auckland, Blue pools etc.

Pluspunten Nieuw-Zeeland

  • Aardige locals
  • Goede wegen
  • Natuurschoon

Minpunten Nieuw-Zeeland

  • Je raakt helemaal verliefd op het land en de bevolking
Ultieme tip: Koffie drinken op de top van Mount John in het Astro-Café (omgeving Lake Taupo). Prachtig uitzicht!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

5,5 maand Nieuw-Zeeland. Hoe gaaf is dat!? (bezocht in september 2016)

Review geschreven door Anouk van Kaathoven op 17 mei 2017

Zoveel mooie natuur dat ik jullie gewoon even een opsomming geef met mooie plekjes!
- Piha. Een zwart strand op het noordereiland. (mooie zonsondergang!) Bekend van de lions rock. En als je er dan toch bent. Bezoek dan ook even de karekare beach & falls (vijftien minuten daar vandaan).
- Muriwai. Een stuk kust, op het Noordereiland. Bekend om de broedplaats van de Gannet kolonie en de surfers!
- Cape Reinga & sand dunes
- Rangitoto. Je kan er makkelijk met de ferry heen en het is gaaf om naar de top te lopen en de krater te zien!
- Taupo (Noordereiland). Hier is het bijzonder om naar 'Craters of the moon' te gaan. Je loopt door het grootst geothermische veld. Je ziet blowholes, heel veel stoom en hoort de modder onder de grond koken. Een bijzondere omgeving.
- Vergeet in Taupo ook de Huka Falls niet!
- Houd je van surfen? Raglan is the place to be!

Op het Zuidereiland is alles extremer. Je zal hier verschillende keren letterlijk met een open mond staan of kippenvel krijgen. De volgende trips waren voor mij de hoogtepunten:
- Pancake rocks.
- Franz Josef!!! Onwijs veel gave hikes. De valley walk raad ik echt aan! In deze wandeling kan je het dichtst bij de glacier komen. De valley is enorm en zo dramatisch. Watervallen, rotsen, groen, prachtig.
- Lake matheson (een Mirror lake). Hier kan je een korte wandeling (1 uur) maken om het meer. Je zult versteld hoe de enorme bergen spiegelen in het water.
- QUEENSTOWN! Een heel leuke plek. Mooie omgeving en top nachtleven. Wordt gezien als 'hoofdstad van extreem avontuurlijke sporten'! Nevis swing is onwijs gaaf. En vanaf Queens Hill heb je een prachtig uitzicht over de stad en de omgeving.
- Houd je van burgers? Probeer de in Queenstown de 'beste burger van de wereld' bij Mrs. Ferg.
- Milford Sound! Ga hier gewoon heen, dan zul je het ervaren. En niet alleen de bestemming. Ook de rit van Queenstown naar Miloford. Geweldig! Mijn hoogtepunt: Homer Tunnel!
Te veel moois!

Pluspunten Nieuw-Zeeland

  • Top locals
  • Altijd mooie natuur in de buurd
  • land gemaakt voor het outdoor leven

Minpunten Nieuw-Zeeland

  • Relatief duur leven
Ultieme tip: Huur een auto! Zonder een auto had ik de helft van wat ik gezien heb niet gezien!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Onvergetelijk strand!!! (bezocht in februari 2015)

Review geschreven door Tanya Stoffels op 16 mei 2017

Het strandje in Coopers Beach staat nog steeds op mijn netvliezen gebeiteld, ik kon niet stoppen met foto's te nemen zo idyllisch. Ik verbleef in het Coopers Beach Lodge (zeer luxe appartementen zijn top, voorzien van alles voor volwassenen) met fantastisch uitzicht, als je tot rust wilt komen is dit de ideale plek. De eigenaresse Margareth is ontzettend behulpzaam en vriendelijk, ze kan je alles vertellen over de bezienswaardigheden die je moet zien en boekt alle tickets voor je, de bus stopt voor haar lodge als je een tour wilt nemen en ze zetten je 's avonds daar ook weer af. Hoe makkelijk is dat! Coopers Beach zelf is een heel klein rustig dorpje. Vandaar uit heb ik onder andere de Dune-Reinga lighthouse dagtour genomen per bus. Als je van fotograferen houdt, is dit zeker aan te bevelen. Je gaat via het 90 miles strand naar het meest Noordelijke puntje van Nieuw-Zeeland langs duinen zo hoog dat je ervan kan gaan met een board Als je dit wilt ervaren. Er worden overal stops gemaakt om foto's te nemen, onder andere van amber, gumtrees, opgegraven Kauri trees van duizenden jaren oud. Bij Cape Reinga als hoogtepunt breathtaking views waar de Tasmaanse zee en de Pacific elkaar kruisen. Dit is een heilige plaats voor Maori's bij hun laatste rustpunt.

Pluspunten Nieuw-Zeeland

  • Geweldige behulpzame vriendelijke mensen
  • Een genot voor fotografie
  • met twee woorden rust en genieten
  • de beste koffie dat ik ooit heb gedronken is in New Zealand
  • de mooiste sterrenhemels die ik ooit heb gezien

Minpunten Nieuw-Zeeland

  • het is niet goedkoop alles is algemeen duurder
  • Roken is verschrikkelijk duur een pakje shag kost je minimaal 50 dollar
Ultieme tip: Cape Reinga Lighthouse- Dune trip!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Thuis aan de andere kant van de wereld (bezocht in oktober 2013)

Review geschreven door Judith Roelofs op 15 mei 2017

Zodra ik voet op Nieuw-Zeelandse bodem zette, voelde ik me thuis. Dat is mijn hele verblijf zo gebleven. De inwoners zijn ontzettend aardig en meelevend en de wijde natuur is heerlijk. En er is zoveel verschil qua omgeving: gletsjers, bergen, zee, mangrove, vulkanische eilanden en ontelbare kleuren groen! Je bent hier nooit uitgekeken.

8,8
9 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
10 Locals
9 Veilig
10 Natuur
8 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Nieuw-Zeeland

  • Rust
  • Vriendelijkheid
  • Natuur in al haar facetten

Minpunten Nieuw-Zeeland

  • Soms weinig openbaar vervoer
  • In het westen: de regen
Ultieme tip: Plan niks! Laat je meevoeren met de tijd en de dag en zie wat er op je pad komt. Het brengt je onwaarschijnlijke en prachtige momenten. Zeker als je alleen reist, beleef je veel!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Wat voel je jezelf klein in al dit natuurgeweld. (bezocht in januari 2016)

Review geschreven door Wendy Zaal op 15 mei 2017

Vanwege de harde wind was het voor ons onmogelijk om een helikoptervlucht te maken, dus dan ben je genoodzaakt om het van een andere kant te bekijken. Gelukkig bood Tasman Valley op een hele toegankelijke manier de mogelijkheid om in twintig minuten naar boven te lopen om de vallei van boven te bekijken (foto) en naar boven te kijken naar het hoogste punt van Nieuw-Zeeland (Mt. Cook) en de Tasman gletsjer. Je kijkt je ogen uit, wat is het daar mooi!!!
We zijn vertrokken op 1 januari 2017 en hebben op waarbenjij.nu onze hele reis beschreven wat erg handig is als je na zes weken weer thuiskomt en je een fotoboek wilt maken. Veel plezier van gehad. Vooraf hebben we het hele reisschema en accommodaties beschreven en geboekt. TravelXL heeft de tickets voor ons geregeld en voor de rest heb ik zelf de reis in elkaar gedraaid. Alle highlights die binnen ons bereik van vier weken lagen, heb ik hierin verwerkt. Twee weken Noordereiland en twee weken Zuidereiland en twee weken Maleisië. Overtocht van Noorder- naar Zuidereiland gereserveerd en een auto gehuurd bij een Nieuw-Zeelandse maatschappij Go Rentals zodat we met de auto op de ferry naar de het Zuidereiland konden zonder deze in te moeten leveren en aan de andere kant weer een andere op te halen.
Auckland -Whangarei - Paihia -Waipoua forest - Thames(Coromondel)- Matamata - Rotorua - Wai-O-Tapu - Waimangu - Turangi (Tongariro National Park)- Tongariro River Walk - Wellington - Nelson - Kaiteriteri - Abel Tasman National Park (Ecotours) - Greymouth (Pancake Rocks) - Fox Glasier - Lake Matheson - Frans Jozef Glasier - Wanaka(Rob Roy Track) - Queenstown (Nevil Swing/shotover)-Te Anau - Doubtful Sound - Omarama(Clay cliffs) - Aoraki Mt. Cook Village -Christchurch.
Daarna nog naar Maleisië.

Pluspunten Nieuw-Zeeland

  • Natuur
  • Rust
  • Mensen

Minpunten Nieuw-Zeeland

  • Geen
Ultieme tip: Stippel zelf je reis uit en voor alle accommodaties prijs kwaliteit verhouding is goed. Auto via Go Rentals. The Fat Duck (Te Anau) beste restaurant van de vakantie.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers