Coromandel Peninsula

Reviews Coromandel Peninsula

9,0
9,3 Algemene ervaring
9,3 Beziens­waardigheden
8,5 Locals
9,8 Natuur
8,0 Interessant
9,5 Stranden
  • Aantal reviews: 5
  • Aantal waarderingen: 4

Camperreis Nieuw Zeeland (bezocht in november 2016)

Review geschreven door Hans Hofman op 13 november 2017

Rondtrekkend op het Noordereiland van Nieuw-Zeeland zijn we terecht gekomen op het Coromandel Peninsula. Een bezoek aan de Oostkust van dit schiereiland is voor ons een van de mooiste ervaringen geweest met de grillige kustlijn die afwisselend bestaat uit duinen, zandstranden en prachtige rotsformaties. Vooral bij Hahei, waar je diverse zeegrotten vindt zoals Cathedral Cove en rotsformaties zoals Wineglas Bay.
Even ten zuiden daarvan vind je Hot Water Beach waar je bij laag water een kuil in het zand kunt graven die dan volloopt met warm bronwater. Je eigen Jacuzzi aan zee dus.

8,5
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
8 Locals
9 Natuur
7 Interessant
9 Stranden

Pluspunten Coromandel Peninsula

  • natuur
  • stranden
  • rotsformaties
Ultieme tip: Ga bij Hahei mee met een boot langs de kust. Hier vaar je door zeegrotten en zie je de prachtige gevormde rotsformaties van dichtbij.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Bezoek van vriendin die geemigreerd is naar New Zealand (bezocht in maart 2016)

Review geschreven door Anke Beernink op 05 november 2017

De prachtige rustige, ruige natuur, die werkelijk amazing was!
Maart is een goede maand, niet te heet, niet te nat.
Op het noordereiland van NZ gelegen, waar je nog op de bonne fooi kan reizen.
Geweldig was om mijn vriendin te ontmoeten die geëmigreerd is.
Kortom een geweldige levenservaring waar ik heel graag nog een keer naar toe zou willen, samen met mijn partner.

Pluspunten Coromandel Peninsula

  • Rust
  • fantastische natuur
Ultieme tip: Prachtig schiereiland
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

The Coromandel Peninsula (bezocht in februari 2015)

Review geschreven door Leonie Regnerus op 23 februari 2017

Hartje zomer in het paradijselijke Coromandel. Dit schiereiland is een must-see voor iedere reiziger! Onze busreisorganisatie had deze plek helaas nog niet in hun route opgenomen, maar doordat we een ouder koppel ontmoetten die ons dolgraag deze omgeving wilden laten zien, hebben we hier drie dagen kunnen genieten. Lekker picknicken langs het water, de charme van het plaatsje Coromandel, de groene heuvels, de prachtige stranden, watervallen, een verscheidenheid aan natuur. Alles was even prachtig!

9,0
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
8 Locals
10 Natuur
8 Interessant
10 Stranden

Pluspunten Coromandel Peninsula

  • Betaalbaar
  • veel variatie qua landschap
  • vriendelijke mensen
  • heerlijk eten
  • onbetaalbare ervaring

Minpunten Coromandel Peninsula

  • Toeristisch
Ultieme tip: Cathedral Cove, Hot Water Beach, Eggsentric Café&Restaurant in Whitianga, Driving Creek Railway, leuk voor het hele gezin! Taras Beads: kies je kralen en maak je eigen sieraad!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Rust en natuur, overal (bezocht in juni 2011)

Review geschreven door Marjolein Orsel op 03 juli 2016

Na een paar vakanties in de zomer ook een keer in Juni in Coromandel geweest. Onderweg tijdens het rijden langs de kust werden we ineens verblijd met een hele groep dolfijnen die vlakbij de kust zwommen. Een prachtige ervaring.

8,7
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
8 Locals
10 Natuur
7 Interessant
9 Stranden

Pluspunten Coromandel Peninsula

  • De natuur

Minpunten Coromandel Peninsula

  • Lange afstanden
Ultieme tip: Gewoon alle weggetjes berijden, dan kom je de mooiste dingen tegen.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

De Coromandel is volgens mij het mooiste deel van het Noorder Eiland (bezocht in februari 2016)

Review geschreven door sieds van der Harst op 03 juli 2016

Er is te veel om op te noemen . Ik zou zeggen ga achter je PC en zie voor jezelf. Bijvoorbeeld Hot waterbeach , The Cove en de window walk door de oude goudmijnen. De laatste is een echte aanrader maar niet geschikt voor rolstoel en mensen die slecht ter been zijn.

10,0
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Locals
10 Natuur
10 Interessant
10 Stranden

Pluspunten Coromandel Peninsula

  • prima top 10 holiday campings

Minpunten Coromandel Peninsula

  • Goede bereikbaarheid
Ultieme tip: De oude goud mijnen ( window walk )
Aangeraden voor: Gezinnen, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Reizen Coromandel Peninsula

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Nieuw-Zeeland?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Nieuw-Zeeland kenner
Sponsors