Surfen Gisborne

Surfen Gisborne

door Getaway Travel

De Poverty Bay en de kust bij Gisborne zijn een uitstekende locatie om op je surfplank te springen. Dankzij de vele golven kun je vaak op de kleine stranden al een golf meepakken. Gisborne is dé stad ter wereld waar je als eerste de zonsopgang kunt zien. Pak je surfboard en stap nog voor de eerste zonnestralen het strand op.

Heel jaar goede golven

Beginners kunnen het best terecht op Waikanae Beach en de wat meer gevorderden kunnen beter naar Wainui Beach, waar je het hele jaar goede golven vindt. Maar de beste golven vind je toch wel langs de 'Stock Route' net buiten de zuidelijke riffen, waar je van geweldige 'right- and left-hand' golven kunt genieten.

ZELF NAAR Gisborne?

Bekijk alle 5 reizen naar Gisborne

Makorori Point

Een andere bekende surfspot, én een goede 'après-surf' plek, is Makorori Point. Wacht hier op een zuidoostelijke wind en duik in de maar liefst twee meter hoge golven die daardoor ontstaan! Is er een duidelijke oostenwind, neem dan je board mee naar North Makarori of Pouawa Beach. Hier ontstaan de beste golven bij een oostenwind.

Gisborne ligt aan de oostkust van het Noordereiland en kun je bereiken via Highway 2 en 35. De meeste stranden bevinden zich binnen een straal van tien kilometer van Gisborne, alleen Pouawa Beach ligt op zo'n negentien kilometer verder.

Reizen Gisborne

Specialisten Nieuw-Zeeland

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Nieuw-Zeeland?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Nieuw-Zeeland kenner
Sponsors