Marja Captijn De warmte van John

De warmte van John

door Marja Captijn

Als je zo lang bij elkaar bent als Fons en ik, dan kom je ze tegen: dingen die je niet kan voorzien, maar die voor situaties zorgen die je liever had willen voorkomen. Gelukkig kan ons huwelijk tegen een stootje en door er samen over te praten komen we er tot nu toe altijd weer uit. En zeker als je met zijn tweetjes en vier kinderen ergens op een eiland woont (oke, wel een groot eiland, maar evengoed) is het belangrijk om dingen meteen uit te praten en niet groter te laten worden dan dat ze al zijn. Ik denk ook dat dat de kracht van ons huwelijk is.

Maar laatst hadden we wel even een heftige periode te verwerken. Het heeft alles te maken met John, ook wel Long John genoemd. Fons had al eerder kennis met hem gemaakt en was erg enthousiast over die kennismaking. Ik had eerlijk gezegd een houding van ‘klinkt te leuk om waar te zijn’ (je moet weten dat John hier op het eiland erg populair is en dat iedereen het daarmee eens is).

En die houding had ik nog steeds toen ik een paar maanden geleden kennis mocht maken met John. Fons en de kinderen waren erbij. Fons heeft me zelfs nog aangemoedigd om John eens beter te leren kennen en mijn vooroordelen (want die had ik) nog eens onder de loep te houden.

Het is bij die ene keer gebleven, tot een paar weken geleden. En nu komt het: ik ben om. John zorgt ervoor dat ik me warm en geborgen voel op een manier die Fons niet voor elkaar krijgt. Natuurlijk hebben we het hier uitgebreid over gehad, want ik was bang dat Fons niets meer van me moest weten als ik me te veel aan John zou hechten. Maar het tegendeel is waar. Hij heeft me aangemoedigd, niet uitgelachen. Hij was en is er gewoon voor me. Dat bewijst voor mij maar weer wat een geweldige man ik getrouwd ben!

En toen ik er eenmaal zeker van was dat het goed bleef tussen Fons en mij, ondanks de aanwezigheid van John hier in huis, viel er een last van me af. Daar, het is eruit. En nu ben ik klaar om dit met jullie te delen. Ik ben gek met John en schaam me er niet voor. In de zomer zal ik hem niet veel zien, maar komende winter is hij weer van de partij en ik kijk er nu al naar uit. Een foto zeggen jullie? Ik heb helaas geen foto van John en mij, maar ik zal voor jullie een paar leuke foto’s bijvoegen.

Wel vraag ik jullie om de vooroordelen over John even voor je te houden. Want je weet pas hoe het is, als je dit zelf hebt ervaren. Maar dan wil ik ook heel graag weten hoe jullie ervaringen zijn met jullie eigen John! Het populaire thermosondergoed in Nieuw-Zeeland!

Over Marja Captijn

Mijn naam is Marja Captijn. Van 2005-2007 hebben we in NZ gewoond vanwege het werk van mijn man.

Het was een standaard verhaal, zoals je in elk boekje tegenkomt: geplande reis van ruim 20 maanden, met twee kinderen en 5 koffers heen, met drie kinderen en zes koffers terug, daarna heimwee, heimwee en heimwee. En dan weer zien te aarden in Nederland. Dat was erg lasting voor ons, zelfs na een jaar of twee.

Maar om dan weer terug te gaan om te ontdekken of het echt zo leuk was in NIeuw-Zeeland? Het heeft ons 5 jaar gekost, maar nu wonen we er dan eindelijk weer! Met onze 4 kinderen inmiddels (!), 2 meiden en 2 jongens, maken we de buurt van Blenheim onveilig. 

Omgeven door de wijngaarden, de sounds op 25 minuten afstand en de Wither Hills in mijn achtertuin probeer ik opnieuw mijn draai te vinden. En ik kan je zeggen; aan de omgeving en het weer zal het niet liggen! Neem een kijkje in mijn leven en geniet mee van mijn visie op the kiwi way of Dutch life!

Lees hier Marja's blog

Specialisten Nieuw-Zeeland

Meer Nieuw-Zeeland.nl

Sponsors