Column Gerben Die goede oude tijd

Die goede oude tijd

door Gerben Hop

Afgelopen weekend reden mijn zoon en ik vanuit Wellington terug naar huis en ik had beloofd dat we in Foxton gingen stoppen bij de molen en in Rotorua een natuurlijke hotpool gingen pakken.De molen is een winkel met Nederlandse producten en daarnaast staat een Nederlands museum. Grappig om te zien dat in het museum een huiskamer nagemaakt is zoals we die van onze grootouders kennen. Dat onze grootouders veel hebben zien veranderen is duidelijk, maar dat geldt zeker ook voor onze generatie. Wij zijn de generatie die getuige waren van de eerste computers en inmiddels zitten deze computers in onze broekzak.

Allemaal heel erg handig maar ik mis de tijd dat niemand wist wat je uitspookte. We konden aan de schemering zien dat het tijd was voor het avondeten. Tegenwoordig worden we gek als onze kinderen de telefoon niet opnemen. Vroeger was er niets aan de hand. Via deze weg wil ik nog even sorry zeggen tegen de buren die de bal elke dag in de tuin hadden liggen of zelfs een keer in de garage toen hij door het raam ging. In onze pubertijd gingen we uit verveling door de buurt rennen om de mooiste sprongen in allerlei coniferen te maken. We mogen van geluk spreken dat we geen camera’s bij ons hadden anders hadden we elke dag op Dumpert gestaan. Dit was een van de redenen om naar Nieuw-Zeeland te vertrekken, gelukkig zijn onze kinderen ook veel buiten te vinden.

Ik vond het heel erg leuk om columns en foto’s over Nieuw-Zeeland te posten maar nu is het tijd om te kappen. Verhalen en foto’s zijn mooi om te delen maar het is veel mooier om het zelf mee te maken. Je moet ook zeker niet denken dat mijn leven mooier is dan dat van jou. Wat mijn leven mooi maakt zijn de momenten dat ik bewust geniet van het leven. Ik doe mijn best om die momenten zo vaak mogelijk te creëren. Voor mij werkt dat het beste op het strand. Ongelofelijk hoe sterk en gelukkig je in deze omgeving wordt. Dat komt vooral omdat je al je zintuigen gebruikt (inclusief je zesde zintuig), de geur van de zee en het duingras. Maar ook de verschillende temperaturen en weersomstandigheden. Wat ook helpt is dat het heel rustig is op het strand, je kunt kiezen of je tussen de mensen of helemaal alleen wilt zijn. Alleen zijn moet je leren en dat is best moeilijk tegenwoordig met alle technologie om ons heen.

Ik ga het goede voorbeeld aan mijn kinderen geven en Facebook gedag zetten, net zoals vroeger kun je raden waar ik uithang.

Natuurlijk houd ik contact met familie en vrienden en als je in de buurt bent laat het even weten want Nieuw-Zeeland moet je minimaal een keer in dit leven bezocht hebben.
Als er iemand anders is die het leuk vind om columns te schrijven voor Nieuw-Zeeland.nl neem dan even contact op via de website.

Catch you later!

Over Gerben

Voor ons is Nieuw-Zeeland het land waar we heen zijn geëmigreerd, puur op intuïtie! Sommige mensen verklaarden ons voor gek omdat we hier nog nooit geweest waren. Het is natuurlijk niet makkelijk om voor langere tijd in Nieuw-Zeeland te verblijven, want je hebt een visum nodig. 

Gelukkig heb ik een technische opleiding en werkervaring die ik hier ook kan gebruiken. Ik moest een job-offer hebben om in aanmerking voor een visum te komen. Ik ben gewoon in de zomervakantie (2016) gegaan, zodat ik mijn baan niet op hoefde te zeggen. Gelukkig wist mijn werkgever wel van onze plannen af en hebben mij ook geholpen met een werkgeversverklaring. Met een werkgever heb ik in Nederland al een skype-gesprek gehad en we hadden daar allebei een goed gevoel bij. Dit gevoel werd in ons persoonlijk gesprek bevestigd en ik heb gelijk een vast contract gekregen waardoor wij een werkvisum voor drie jaar hebben gekregen. Als ik hier een jaar werk dan komen we in aanmerking voor een permanent visum. Mijn vrouw en kinderen liften mee op mijn visum en hebben een eigen visum voor de zelfde periode.

In september 2016 zijn we met de hele familie naar Papamoa Beach vertrokken. De lente moest toen nog beginnen en inmiddels is het hier hartje zomer. We hebben nu eindelijk het gevoel dat het jaar lekker lang heeft geduurd en genieten dagelijks van de zon, zee, strand en de mooie natuur.

Specialisten Nieuw-Zeeland

Meer Nieuw-Zeeland.nl

Sponsors