Nieuw-Zeeland.nl Jouw vakantie naar Nieuw-Zeeland begint hier!

Oom Donald

door Gerben Hop

Nu ik dit schrijf is het herfst hier in Nieuw-Zeeland, het is echt heerlijk warm weer. In Nederland is het nu de koudste mei vakantie ooit lees ik net, wij hebben hier de warmste herfstvakantie ooit (die wij hebben meegemaakt).

Natuurlijk denken wij veel aan Nederland en missen we onze vrienden en familie en de Nederlands talige muziek op de radio. Maar als je zo verlangt naar mooi weer en het komt maar niet of alleen af en toe een dagje, dan denken wij: this is where we came for!

Gisteren ging ik met mijn jongste zoontje naar het strand en we waren niet de enige, maar dit is niet vergelijkbaar met Zandvoort. Honderd meter verderop staat een parasol van een gezin die daar aan het vissen is. Aan de andere kant komt in de verte een echtpaar aan lopen die hond aan het uitlaten zijn. Er zijn ook altijd een paar aan het trimmen of aan het zwemmen in de zee.

Nino en ik hebben de wereld aan ruimte en het zachte zand voelt heerlijk aan de blote voeten. Nino is takken in de zee aan het gooien en wacht rustig tot ze weer terug gebracht worden. Ik zeg kom op we gaan die grote aangespoelde boom de zee in gooien. Nino gaat er eerst opzitten en ik til de boomstam aan een kant op terwijl hij er op zit. Dan komt er op een oudere man aanrennen die de andere kant van de boomstam op tilt. De man heeft een grote grijze baard, een hoed en een zonnebril op en stinkt gruwelijk naar de drank. Nino springt van de boomstam af en gaat achter mij staan. De man zegt dat hij wil helpen de boomstam in de zee te gooien, maar Nino denkt: bekijk het maar, doe het maar met z’n tweeën ik doe niets meer. De man vraagt hoe we heten en hij verteld dat hij Donald heet en hij is hier samen met zijn zus. Hij zegt tegen Nino:  ik heet Donald dezelfde naam als Donald Duck en loopt als een duck kwakend over het strand. Ik denk dat hij in het nadeel was dat hij veel weg heeft van sinterklaas en de kerstman, want daar moet Nino niets van weten. Nu ik ouder en wijzer ben geef ik hem groot gelijk, ik ga mijn kind niet vertellen dat hij iedereen aardig en lief moet vinden. Vooral die verkleedde mannen die cadeaus weggeven die ze zelf niet eens betaald hebben en lekker met de eer strijken. Ik snap dan ook niet waarom er naast de zwarte piet discussie niet een Sinterklaas discussie is.  

Ik heb wel met Donald te doen want het is een aardige man die zich gewoon weer jong wilt voelen en die op het strand wilt spelen.

Ik vraag me af waarom Donald verstrikt is geraakt aan de alcohol en ’s middags om 1 uur al zo blauw als een gympie is. Hopelijk komt Donald er snel achter dat alcohol geen oplossing is en dat er ook zonder de alcohol toch te genieten valt . Ik veroordeel hem niet want ik heb zelf in het verleden ook wel eens  zoveel gedronken dat de gemiddelde alcoholist er misselijk van zou worden. Mijn vader zegt dat je moet oppassen als je een getrainde drinker bent, dan is de stap om jezelf te verliezen niet zo groot als er wat ergs gebeurd.

Toen we aan het einde van de middag naar huis reden zag ik hem lopen op de stoep, ik zei hé daar heb je Donald Duck. Als ik Donald de volgende keer tegenkom zal ik hem zeggen dat Nino er ’s avonds wel om kon lachen toen Donald weer ter sprake kwam.

Ik ga in ieder geval wel vanavond met mijn vrouw een lekker Nieuw-Zeelands wijntje drinken!

Geniet maar dan wel met maten!

Specialisten Nieuw-Zeeland

Meer Nieuw-Zeeland.nl

Sponsors