Napier Prison

Napier Prison

door Getaway Travel

Niks op je kerfstok maar toch altijd al een nacht willen doorbrengen in een gevangeniscel? Dit is je kans! Deze oudste gevangenis van Nieuw-Zeeland sloot in 1993 na meer dan 130 jaar haar deuren, waardoor de toekomst van het gebouw onzeker werd. Maar de Kiwi's waren inventief en verbouwden het tot een hostel.

Je kunt er niet alleen slapen maar er worden ook tours door de voormalige gevangenis gegeven.

ZELF NAAR Napier?

Bekijk alle 14 reizen naar Napier

Plek van executie

Tijdens de tour leer je alles over de geschiedenis van het gebouw en krijg je alle spannende plekken in de gevangenis te zien. Zo wordt je mee genomen naar de binnenplaats waar locals vroeger entree betaalden om de executie van een gevangene te zien. Ook schijnen er spoken te huizen en paranormale activiteiten plaats te vinden...

Berucht in Napier Prison was de cipier Jack 'the bastard' Adams. Hij maakte samen met zijn collega's het leven van de gedetineerden behoorlijk zuur. Tijdens de tour leer je meer over deze bikkelharde man én de gevangenen die onder zijn bewind zijn ontsnapt.

Steengroeve

Een ding is zeker: de gevangenen hadden een geweldig uitzicht. Of ze veel konden zien door de betraliede ramen zal je snel genoeg merken, maar Napier Prison ligt op een mooie locatie. De oude gevangenis is gebouwd bij een steengroeve, waaruit de gevangenen zelf stenen moesten hakken om de gevangenis te bouwen, op Napier's Bluff Hill.

Vanaf deze heuvel kijk je uit over de Centennial Gardens en de Grote Oceaan.

Overnachten

De cellen zijn omgebouwd tot slaapkamers en -zalen waar je voor een klein prijsje kunt overnachten. Sommige kamers beschikken over een wc en een douche. De 'cipiers' maken ook hier aan het begin van je verblijf een 'mug shot' die je op hun website kunt vinden. Bij een overnachting krijg je gratis een tour door de gevangenis. Hopelijk kun je na alle horrorverhalen over Jack 'the bastard' Adams nog in slaap vallen...

Napier Prison Backpackers & Tours bevindt zich op 55 Coote Road, in het noordelijke gedeelte van Napier, op een kleine tien minuten lopen van het centrum. Op de website van Napier Prison vind je meer over de faciliteiten en andere praktische informatie.

Reizen Napier

Specialisten Nieuw-Zeeland

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Nieuw-Zeeland?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Nieuw-Zeeland kenner
Sponsors