Art Deco Weekend

Art Deco Weekend

door Getaway Travel

In de jaren twintig en dertig van de vorige was Art Deco dé architectuurstijl van het moment. Hoewel Nieuw-Zeeland ver van alles en iedereen vandaan ligt, deed Napier enthousiast met deze bouwtrend mee. Deze stad wist zelfs uit te groeien tot een van de meest fascinerende Art Deco-steden ter wereld.

Maori-motieven

Napier wordt daarom ook wel 'Art Deco City' genoemd, maar heeft er wel een eigen draai aangegeven door er bijvoorbeeld Maori-motieven in aan te brengen en veel zonnige pastelkleuren te gebruiken. De inwoners van Napier zijn zelfs zo gek van deze stijl dat ze elk jaar in februari het Art Deco Weekend organiseren. Eigenlijk is dit een groot verkleedfeest en hult iedereen zich in 'art deco-kostuums'.

ZELF NAAR Napier?

Bekijk alle 14 reizen naar Napier

Art deco thema

Op straat gaat men zich te buiten aan eten en drinken en wordt er flink gedanst. Er worden allemaal evenementen georganiseerd rond het thema art deco, of die daar in de verte iets mee te maken zouden kunnen hebben. Zo hoor je veel jazz, rijden er allerlei vintage auto's rond, wordt er gepicknickt en worden er films en theaterstukken opgevoerd die je terugvoeren naar de swingende jaren twintig en dertig.

Het Art Deco Weekend vindt in het derde weekend van februari in Napier plaats. Napier ligt aan de oostkust op het Noordereiland, aan Highway 2.

Reizen Napier

Specialisten Nieuw-Zeeland

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Nieuw-Zeeland?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Nieuw-Zeeland kenner
Sponsors