Wanaka

Reviews Wanaka

8,7
9,2 Algemene ervaring
9,0 Beziens­waardigheden
8,4 Locals
8,0 Restaurants
9,4 Veiligheid
8,0 Stranden
  • Aantal reviews: 11
  • Aantal waarderingen: 5

Hiken bij Lake Wanaka (bezocht in december 2016)

Review geschreven door Nikki Hubers op 31 december 2017

Hiken bij Lake Wanaka is iets wat je echt moet toevoegen aan je reis door Nieuw Zeeland. Naast moeilijkere hikes als Roy’s Peak, hebben wij een kleinere hike van ongeveer 2 uur gemaakt en dat leidde tot dit uitzicht.

8,2
9 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
9 Locals
7 Restaurants
8 Veiligheid
nvt Stranden

Pluspunten Wanaka

  • natuur
  • rust
  • water

Minpunten Wanaka

  • niet altijd mooi weer
Ultieme tip: Hiken bij lake Wanaka
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Wanaka (bezocht in juli 2017)

Review geschreven door Gijs Vader op 07 december 2017

Wanaka is oprecht het meest betoverende dorpje van Nieuw-Zeeland. De vele meren met bergen zijn een uitstekend gebied voor hikers. Ik ben er zelf geweest en ik heb de Roys Peak beklommen. Dit was mijn ultieme Nieuw-Zeeland ervaring en ik zal het nooit vergeten.

Pluspunten Wanaka

  • Geweldige natuur
  • Vriendelijke locals
  • Uitstekende hikepaden
Ultieme tip: Ga nog voor zonsopgang de Roys Peak op. Dan kan je de zonsopgang zien op de top van een berg van 1300 meter hoog.
Aangeraden voor: Backpackers, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Roy's Peak, Wanaka, NZ (bezocht in februari 2017)

Review geschreven door Wouter Raspoort op 14 november 2017

Wanaka staat snel, zeker bij jongeren, in de schaduw van Queenstown. Ondanks dat Queenstown geweldig is, doet dit Wanaka echt tekort. En dan spreek ik vooral over Roy's Peak Hike.
Op een zonnige dag, zwetend boven komen, kom jij eindelijk tegen wat je wilt, hoopt en verwacht van Nieuw Zeeland: Een memorabel uitzicht welke je nooit meer zal vergeten. Je hart bonst nog beetje na van de hike, maar je lichaam trilt een beetje.
Dit is een reactie door extase. Je weet niet waar je kijken moet. Je weet niet eens of je foto's moet maken of gewoon moet genieten. Je staat voor een paar seconden verstijfd. Je voelt je helemaal alleen daar, opgenomen door de indrukwekkende bergen, het door de ochtendzon blinkende Wanaka Lake en de heide voor je.
De natuur neemt je helemaal op in haar prachtheid. Ik zal deze plek nooit meer vergeten. Als ik naar foto's van de plek kijk en dan me ogen sluit, voel ik me weer een beetje terug in Nieuw-Zeeland. De tranen proberen in te houden, maar dolgelukkig. Wanaka blijft mij altijd bij.

Pluspunten Wanaka

  • natuur
  • locals

Minpunten Wanaka

  • prijzig
Ultieme tip: Ondanks dat Roy's Peak al een hele tocht is voor de niet-ervaren hiker, stop daar niet. Ga helemaal naar het hoogste punt voor prachtige uitzichten.
Aangeraden voor: Backpackers, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Wanaka, Nieuw-Zeeland (bezocht in juni 2016)

Review geschreven door Zaida Amorij op 09 november 2017

Het kleine stadje Wanaka is een leuke stop tijdens je roadtrip door Nieuw-Zeeland. Misschien geen plek om lang te blijven, maar heerlijk om een korte wandeling te maken, en natuurlijk om de enige echte boom in het water te zien!

Pluspunten Wanaka

  • betaalbaar
  • rustig

Minpunten Wanaka

  • weinig te doen
Ultieme tip: Een must see in Wanaka is het meer met de boom in het water. Zeker tijdens de herfst/winter, wanneer alle bomen geel zijn, is het een bezoek waard.

5 dagen Wanaka (bezocht in december 2016)

Review geschreven door Rutger van Merode op 06 november 2017

Wanaka is een heerlijk stadje van waaruit je verschillende leuke activiteiten kan doen. Ga naar Mount Aspiring National Park, beklim Roy's Peak, ga mountainbike door de heuvels of bezoek de bioscoop voor een unieke film ervaring!

Pluspunten Wanaka

  • omgeving
  • prachtig

Minpunten Wanaka

  • duur
Ultieme tip: Bezoek zeker eens Cinema Paradiso. Een unieke manier van film beleven in een filmzaal zoals je nog nooit hebt gezien. Probeer ook een van de vele heerlijke snacks daar!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Wat een magische plek (bezocht in oktober 2016)

Review geschreven door Maud Zinken op 06 november 2017

We zijn van queenstown naar wanaka gereden om de Roys peak te lopen. Helaas was deze dicht vanwege het lammetjes seizoen was waardoor de eigenaren van het land liever geen hikers op hun land hadden. Hierna zijn we naar isthmus peak trail gereden. En wat was dat de moeite waard! De bewoners hebben ons op de hoogte gebracht dat deze even mooi moest zijn als Roys peak. En dat was hij zeker.

Pluspunten Wanaka

  • wat een onwijs lieve bewoners

Minpunten Wanaka

  • lastig free camping te vinden
Ultieme tip: Als de Roys peak druk is, bezoek isthmus peak trail! Even bijzonder om deze te lopen.
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Wandeling langs het meer (bezocht in oktober 2014)

Review geschreven door Wendy de Winter op 02 juni 2017

Er zijn mooie wandelroutes rond Lake Wanaka. In de lente is het erg mooi om hier te wandelen. De bloemen staan dan overal in bloei, maar ook de besneeuwde bergtoppen zijn nog te zien. Op deze foto niet te zien, maar er lopen ook veel schapen langs het meer. De omgeving om Wanaka heen is ook erg mooi om doorheen te rijden. Mooie bergen, meren, rivieren en gletsjers. Meer natuur dan mensen.

8,5
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
9 Locals
nvt Restaurants
9 Veiligheid
nvt Stranden

Pluspunten Wanaka

  • natuur

Minpunten Wanaka

  • geen
Ultieme tip: Een mooie wandeling maken langs Lake Wanaka.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Natuurliefhebbers

Wanaka (bezocht in december 2016)

Review geschreven door Rutger van Merode op 12 mei 2017

Met de lonely tree als één van de meest gefotografeerde plekjes is Wanaka een ideale uitvalsbasis naar enkele prachtige hikes/trails. Ga naar Roy's Peak, Mount Iron of doe de prachtige rit naar Mt Aspiring National park richting Rob Roy's Glacier track.

Pluspunten Wanaka

  • Prachtige natuur
  • klein stadje
  • bioscoop
Ultieme tip: Ga in de avonduren of tijdens slecht weer naar de bioscoop! Prachtig klein bioscoopje met unieke inrichting en heerlijke snacks.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Mooiste plek in Nieuw-Zeeland! (bezocht in december 2015)

Review geschreven door Marleen Hobijn op 07 mei 2017

Ten eerste: mis Wanaka niet. Het lijkt een klein dorpje waar niet zoveel te beleven valt, maar niets is minder waar. Alleen al de omgeving, prachtig, aan een meer, omringt door bergen. Omdat het nog een vrij kleine stad is, en dichtbij het drukke queenstown, is dit de ideale uitweg naar wat rust en avontuur. Door de vele bergen die Wanaka om zich heen heeft heeft het ook zo zijn prachtige hikes die er te doen zijn. Deze geven een prachtig uitzicht over de omgeving. Waarin de ene wat langer duurt (Mt. Iron, vanaf een half uur) tot wat pittiger (Roy's Peak, tot vijf uur). Voor ieder wat wils dus. Daarna kan je lekker relaxen aan het water en eventueel een verfrissende duik nemen. Op een regenachtige dag heb je Puzzle World, een leuk interactief museum. Je hebt een enorm heerlijke hamburgertent (vlakbij het water) en de mensen zijn er nóg aardiger dan in de rest van Nieuw-Zeeland.

9,2
9 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Locals
8 Restaurants
10 Veiligheid
8 Stranden

Pluspunten Wanaka

  • natuur
  • heerlijke restaurants
  • aardige locals

Minpunten Wanaka

  • geen
Ultieme tip: Doe de Roy's peak track, dit is een pittige wandeling, maar de hike is het meer dan waard.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Prachtig Wanaka! (bezocht in oktober 2016)

Review geschreven door Joanne Vreugdenhil op 09 december 2016

Wanaka is waanzinig mooi! De weg naar Wanaka toe is al waanzinnig en de walks en de activiteiten die je kan doen zijn nog veel mooier! Wanaka is echt een aanrader en wat mij betreft mooier dan Queenstown. Hier moet je zeker verblijven.

9,3
10 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Locals
9 Restaurants
10 Veiligheid
9 Stranden

Pluspunten Wanaka

  • knus
  • mooi
  • waanzinnig
  • indrukwekkend

Minpunten Wanaka

  • dure supermarkt
Ultieme tip: Leren vliegen in een vliegtuigje!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Roy's Peak Track (bezocht in maart 2016)

Review geschreven door Suzanne van Duijn op 16 mei 2016

Prachtige hike gemaakt van ruim vijf uur. De hike begint net buiten Wanaka en brengt je helemaal naar boven op Mount Roy. Prachtig uitzicht al vanaf de eerste vijf minuten! Onwerkelijk mooi. Wel zwaar, maar niet moeilijk. Aanrader dus! Sowieso leuk dorp in een super omgeving.

8,3
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
5 Locals
8 Restaurants
10 Veiligheid
7 Stranden

Pluspunten Wanaka

  • hiken
  • natuur

Minpunten Wanaka

  • hostelpersoneel
Ultieme tip: Roys peak track
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers
Stay tuned

Wil jij elke maand naar Nieuw-Zeeland?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Nieuw-Zeeland kenner
Sponsors