Abel Tasman Coast Track

Abel Tasman Coast Track

door Getaway Travel

Op foto's ziet het Abel Tasman Park er al prachtig uit, je kunt je haast niet voorstellen dat het er in het echt nog veel mooier uitziet! Goudgele stranden, watervallen, dichtbegroeide bossen en dat allemaal aan een azuurblauwe zee. Een perfecte locatie om te wandelen.

De tocht

Naast de kleine wandelingen die je hier kunt maken, is er de Abel Tasman Coast Track. Je loopt hierbij afwisselend langs de kustlijn en door inheemse bossen waar overal riviertjes stromen. Geniet op de heuvels van het uitzicht over de kust en de eilandjes in de verte. De 51 kilometer lange tocht is in drie tot vijf dagen te doen.

ZELF NAAR Abel Tasman National Park?

Bekijk alle 38 reizen naar Abel Tasman National Park

De tocht is makkelijk te lopen, maar er zijn bepaalde delen die je alleen kunt bewandelen wanneer het eb is. Houd daar dus rekening mee.

Kamperen

Overnachten kan in speciale hutten, mits je gereserveerd hebt, of in je eigen tentje, als je die hebt meegebracht. Omdat het hoogseizoen (1 oktober tot 30 april) vaak erg druk is, is kamperen de beste optie. De hutten zijn meestal volgeboekt en er zijn prachtige plaatsen langs het strand waar je je tent op mag zetten.

Houd er wel rekening mee dat je een toegangskaart nodig hebt om te mogen kamperen. Ga je buiten het hoogseizoen, dan hoef je geen slaapplaats te reserveren, maar heb je wél een toegangspas nodig. Deze is verkrijgbaar bij de Visitor's Centres van Motueka, Nelson en Takaka.

De start

Je kunt de Coast Track vanaf vier plaatsen starten. Marahau is de enige plaats die een verharde toegangsweg heeft. Dit plaatsje ligt zuidelijk van het nationaal park, zo'n 67 kilometer van Nelson. Verder kun je opstappen bij Wainui, Totaranui en Awaroa (21, 32 en 31 kilometer van Takaka). Dit zijn wel onverharde wegen.

Dagwandeling

Loop je liever een dagwandeling? Het Abel Tasman National Park is ook daar uitermate geschikt voor. Pak eens een watertaxi naar één van de vele stranden, of huur een kajak waarmee je langs de mooie kust vaart. Voor dagwandelingen heb je geen toegangskaart nodig, je zult alleen een klein bedrag voor de watertaxi of kajakhuur moeten betalen.

Het Abel Tasman Park ligt in het noorden van het Zuidereiland en is evenals Takaka via Highway 60 te bereiken

Reizen Abel Tasman National Park

Specialisten Nieuw-Zeeland

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Nieuw-Zeeland?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Nieuw-Zeeland kenner
Sponsors