Hukawai Glacier Centre

Hukawai Glacier Centre

door Getaway Travel

Wil je een wel heel unieke klimervaring meemaken? Ga dan eens ijsklimmen in het in 2007 geopende Hukawai Glacier Centre in Franz Josef. Hier vind je namelijk de enige indoor ijsklimwand van het zuidelijk halfrond en de vijfde grootste ter wereld.

Ervaring hoef je niet te hebben, enkel speciale klimuitrusting, die daar verkrijgbaar is en warme kleding. Een goede portie lef is ook gewenst, want oh wat is die wand glad!

ZELF NAAR Franz Josef Glacier?

Bekijk alle 30 reizen naar Franz Josef Glacier

De ijsklimwand

De ijsklimwand is tien meter hoog en bestaat uit een mix van water en ijs. Het resultaat lijkt wel een wand vol papierpropjes, maar dat zal de klimpret niet bederven. De structuur is iets zachter dan een echte ijsrots. Hierdoor is deze klim ook minder zwaar dan het echte outdoorwerk.

Overdag heeft de indoor ijshal een relatief mild klimaat van -2 graden Celsius. Maar 's nachts zakt de temperatuur hier tot -10 graden om het ijs in optimale staat te behouden. Een speciale machine produceert een ton ijs per dag. Geen overbodige luxe als je bedenkt dat bij elke klimmer de wand weer honderd kilo ijs is verloren!

Niet zo'n klimmer?

Het Hukawai Glacier Centre heeft ook genoeg te bieden voor mensen die niet willen klimmen. De ijsklimwand ligt in het midden van het centrum en heeft grote ramen aan alle kanten. Vlak daarlangs ligt een klein café met een groot raam van zeven meter hoog. Van hieruit heb je prachtig zicht op alle klimmers.

Wil je toch iets actiefs doen, maak dan een wandeling door het indoor regenwoud, uiteraard op speciale sneeuwboots met noppen. De rotsen, bomen, de juiste belichting, geluiden en 3D-animatie brengen je direct in de juiste sferen.

Nagemaakte gletsjer

Je wandeling eindigt bij de perfect nagemaakte Frans Jozef gletsjer, inclusief ijsgrotten en een gletsjerkloof. De wandeling is geschikt voor het hele gezin. Onderweg krijg je nog een aantal interessante weetjes over de West Coast en de Maoricultuur.

Het Hukawai Glacier Centre ligt aan de westkust, in het oude centrum van Franz Josef. Je bereikt de Franz Jozef via Highway 6, die loopt vanuit Makarora een heel stuk langs de westkust. Vanuit Christchurch kun je Franz Josef bereiken via Arthur's Pass.

Reizen Franz Josef Glacier

Foto's & video's Hukawai Glacier Centre

Specialisten Nieuw-Zeeland

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Nieuw-Zeeland?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Nieuw-Zeeland kenner
Sponsors