Mount Cook National Park

Reviews Mount Cook National Park

8,9
9,0 Algemene ervaring
9,0 Natuur
9,5 Stranden
8,0 Wildlife
7,5 Overige activiteiten
8,8 Bereikbaarheid
  • Aantal reviews: 8
  • Aantal waarderingen: 4

Hooker Valley Track (bezocht in juli 2018)

Review geschreven door Daphne Tempelman op 26 november 2018

Meest prachtige plek in Nieuw-Zeeland. Een echte aanrader voor iedereen. De Hooker Valley track is een gemakkelijke wandeling voor de echte natuurliefhebber. Elke bocht die je neemt geeft je weer een prachtig uitzicht over Mount Cook met als toppunt van de track het uitzicht over het Hooker Valley Lake. Je ziet de ijsblokken drijven in het water, en met een beetje geluk zie, of hoor, je ze zelfs vallen! Een prachtige ervaring die ik voor geen goud had willen missen! Track duurt ongeveer 3 uur en is goed begaanbaar. Af en toe wat trappen op en af, maar het valt zeker niet zwaar. Daarnaast is elke stap het uitzicht waard! Go and enjoy your hike here!

10,0
10 Algemene ervaring
10 Natuur
10 Stranden
nvt Wildlife
nvt Overige activiteiten
10 Bereikbaarheid

Pluspunten Mount Cook National Park

  • goed begaanbaar
  • easy walking track
  • prachtig uitzicht
  • goed te combineren met andere activiteiten
  • prima wandeltijd
Ultieme tip: Bij Mount Cook is een leuk restaurant waarbij je uitzicht hebt over de berg! Leuk om wat te drinken om nog even te genieten van deze prachtige natuur!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Ademloos!!!! (bezocht in december 2016)

Review geschreven door Ida du Pon op 11 november 2018

Mooie plek prachtige uitzichting ...
voor ons een bijzondere ervaring omdat mijn man herstellende was na een hart infarct was die hij in november van hetzelfde jaar had gehad .... zo trots op hem...

Pluspunten Mount Cook National Park

  • leuke mensen
  • betaalbare
Ultieme tip: Ga uitgerust de klim in... En vooral genieten..
Aangeraden voor: Avonturiers, Natuurliefhebbers

Een droom die uitkwam (bezocht in december 2016)

Review geschreven door Linda Balfoort op 11 november 2017

Dit was echt een droom die uitkwam. Het park is zo mooi en zo ongelooflijk groot. Zorg er alleen wel voor dat je genoeg eten en drinken mee neemt; er zijn geen winkels. Maar de foto's zijn het zo ongelooflijk waard.

Pluspunten Mount Cook National Park

  • groot
  • mooi
  • vriendelijk

Minpunten Mount Cook National Park

  • slecht bereikbaar
Ultieme tip: Neem de auto en rij gewoon lekker rond. Er is zo veel moois te zien.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

National park Aoraki/Mount Cook, New-Zeeland (Hiking in the rain has its beauty) (bezocht in januari 2016)

Review geschreven door Dennis van der Wiel op 11 mei 2017

Dag drie in Nieuw-Zeeland; Toen we vanochtend opstonden scheen de zon. Na een lekker ontbijtje richting de start van een wandelpad dat loopt door de Hooker Valley met aan het einde zicht op de Hooker Glacier. Onderweg naar de start begon het helaas te regenen. Regenkleding aan en gaan, echte Nederlanders kunnen wel tegen een beetje regen! De wandeling was zelfs met regen en windkracht 6 erg mooi! Na ongeveer 20 minuten en 1 hele gave hangbrug onze dochter samen met opa en oma teruggelopen. Wij zijn nog een stuk door gebikkeld en nog een paar bruggen verder gekomen, maar we hebben de Hooker Glacier (gletsjer) helaas niet gehaald. Onze regenkleding hield het nét niet en echt alles was nat. Wat waren we blij weer bij de auto te zijn.
Eenmaal terug in het appartement hebben alles uitgehangen. De bammetjes voor onderweg mooi hier op gegeten met regen tegen het ene raam en zonneschijn door het andere raam!
Na een tijdje binnen doorgebracht te hebben, bleven we toch iedere keer kijken naar dat raam waar de zon door naar binnen scheen. We zijn in de auto gesprongen en gaan kijken hoe het weer in de Tasman Valley was en daar scheen de zon! Dus alle wandelspullen die droog waren weer aan en op pad! Eenmaal in de Tasman Valley aangekomen, hadden we ons goed ingepakt. Koud zouden we het niet krijgen! En dat klopte, heet wel. Gelukkig hadden we veel laagjes aan en een grote rugzak bij ons. Na heel wat treden beklommen te hebben, kregen we boven een prachtig uitzicht op Tasman Lake. Een prachtig meer waar de gletsjer echt op uitkomt. Ongelooflijk dat de Tasman Glacier momenteel met ruim 800 meter per jaar slinkt! In het meer waren ook nog een paar ijsbergen te zien. Toen we later richting het meer toe liepen, zagen we bij een paar ijsbergen onder water de prachtig blauwe kleur en viel het pas op hoe groot de ijsbergen waren. In eerste instantie wilden we een boottocht op dit meer doen. We zijn blij dat we dat niet gedaan hebben, zo was het net zo mooi en veel minder duur!

9,3
9 Algemene ervaring
8 Natuur
10 Stranden
nvt Wildlife
nvt Overige activiteiten
10 Bereikbaarheid

Pluspunten Mount Cook National Park

  • mooie wandelingen
  • gletsjer
  • gletsjer meer

Minpunten Mount Cook National Park

  • vernaderlijk weer
  • regengevoellig
Ultieme tip: Doe boodschappen alvorens naar National park Aoraki/Mount Cook af te reizen; Eten enz. is aan de dure kant in het park zelf.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

W A U W (bezocht in januari 2016)

Review geschreven door Evelyne Jansen op 08 mei 2017

Mount Cook National Park was een van mijn mooiste ervaringen tijdens mijn rondreis door Nieuw-Zeeland. Prachtige wandeltochten, voor elk niveau wandelaar voldoende opties. Doordat er niet veel slaapmogelijkheden zijn, valt het toerisme redelijk mee. Genoten van de drie dagen die we er hebben mogen doorbrengen.

Pluspunten Mount Cook National Park

  • Veel wandelpaden.

Minpunten Mount Cook National Park

  • Slecht bereikbaar zonder eigen vervoer
Ultieme tip: Mount Cook Lodge & Motel: vierpersonsdorm, schoon en voorzien van eigen badkamer. Prettig personeel, restaurant met prachtig uitzicht op Mt Cook.
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Magisch (bezocht in februari 2017)

Review geschreven door Youp Manintveld op 07 mei 2017

Prachtige plek en voor de mensen die van wandelen en hiken houden, is het enorm aan te raden in verband met de prachtige wandelroutes en hikes. Dus ga je naar Nieuw-Zeeland en sla Mount Cook National Park zeker niet over.

8,0
9 Algemene ervaring
9 Natuur
9 Stranden
8 Wildlife
7 Overige activiteiten
6 Bereikbaarheid
Ultieme tip: Goede wandelschoenen zijn hier geen overbodige luxe.
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Fantastisch wandelen (bezocht in november 2016)

Review geschreven door Claudia Verkerk op 16 december 2016

Jeetje, wat was Mount Cook geweldig.
Echt mijn hoogtepunt van de vakantie. Ik ben gaan wandelen naar de Tasman Glacier. Wat is dat mooi. Echt een aanrader. Als je van wandelen houdt of als je gewoon wil relaxen.

Ultieme tip: Neem je wandelschoenen mee!
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Mount Cook National Park (bezocht in maart 2016)

Review geschreven door Ruby Oudejans op 19 mei 2016

Mt. Cook is één van de twee bergen die zo mooi weerspiegelt in Lake Matheson. Het is een prachtig stukje natuur waar je vele mooie wandelingen kunt maken. Wij kozen voor de Hooker Valley Track. De wandeling duurde ongeveer drie uur en was voor de verandering eens vlak! Super fijn! Geen gezucht en gepuf deze keer. De redelijk simpele wandeltocht leidt je over hangbruggen naar een prachtig eindpunt: een gletsjermeer met drijvende ijsblokken erin. Hoewel het een beetje miezerde, hadden we toch een prachtig uitzicht op de berg met zijn besneeuwde top.

8,5
8 Algemene ervaring
9 Natuur
9 Stranden
8 Wildlife
8 Overige activiteiten
9 Bereikbaarheid

Pluspunten Mount Cook National Park

  • Mooi
  • Goede wandelingen

Minpunten Mount Cook National Park

  • Klein dorpje
Ultieme tip: Geniet vooral ook tijdens de heenreis van het prachtige uitzicht.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Budget reizigers, Natuurliefhebbers
Stay tuned

Wil jij elke maand naar Nieuw-Zeeland?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Nieuw-Zeeland kenner
Sponsors