Recensie: The Factory Kitchen

Recensie: The Factory Kitchen

door Nena van Bakel

De redactie van Getaway Travel, het team achter Nieuw-Zeeland.nl, mocht bij het Nieuw-Zeelandse restaurant The Factory Kitchen komen eten en kreeg daar een verrukkelijk surprisediner voorgeschoteld! Al snel werd duidelijk dat de echte Nieuw-Zeelandfan hier zijn hart ophaalt: al het eten dat hier wordt voorgeschoteld is geïmporteerd vanuit dit mooie eiland. Daarnaast wekken ook de sfeer en het interieur gevoelens van heimwee op. Hoe? Lees snel verder!

Kiwi's

The Factory Kitchen is gevestigd in Amersfoort en wordt gerund door echte Kiwi Jayde McDougall. Jayde groeide op in het zuiden van Nieuw-Zeeland, werd verliefd op haar huidige, Nederlandse, vrouw Vera en woont vandaag de dag in Amersfoort. Bijna twee jaar geleden besloot ze iets met haar liefde voor het Nieuw-Zeelandse eten te doen en opende ze haar restaurant The Factory Kitchen.

ZELF NAAR Nieuw-Zeeland?

Bekijk alle 73 reizen naar Nieuw-Zeeland

Al tijdens het reserveren van de afspraak werd duidelijk dat Jayde een echte Nieuw-Zeelandse is; alles verliep heel spoedig en relaxt zoals we van de inwoners van dit land Down Under gewend zijn. Zelfs deze formele aangelegenheid zorgde er al voor dat we de kriebels kregen om naar het restaurant te gaan. Want een avondje ons weer in Nieuw-Zeeland wanen: welke Nieuw-Zeelandliefhebber wil dat nu niet?

Sfeer

Dat het eten voor een groot deel door een echte Nieuw-Zeelandse wordt klaargemaakt, valt duidelijk op. Een medewerker vertelt dat een groot deel van de gasten dat hier komt eten zelf in Nieuw-Zeeland geweest is. Het andere deel droomt ervan om ooit nog eens naar dit land af te reizen (en nooit meer terug te komen). Deze gedeelde passie zorgt voor een gemoedelijke en gezellige sfeer in het restaurant, precies zoals we gewend zijn in Nieuw-Zeeland.

Naast deze relaxte sfeer tussen de gasten, is ook het restaurant zelf een prettige plek. In een hoek van het restaurant hangt een televisie met sfeerbeelden uit Nieuw-Zeeland, waar je ongetwijfeld even bij wegdroomt. Daarbij is de ruimte ingericht met allerlei spullen uit Nieuw-Zeeland: blikjes L&P-soda staan opgesteld op hoge balken, er zijn veel gezellige loungebanken en het interieur bestaat voornamelijk uit hout. Het restaurant heeft door deze inrichting een echte eiland-vibe wat onze heimwee onmiddellijk aanwakkert. Je bent echt even aan de andere kant van de wereld.

Dit laatste bevestigt een verhaal van een van de gasten. Een enthousiaste medewerker vertelt ons over verschillende ervaringen met gasten van het restaurant en met name over een vrouw die van geluk in huilen uitbarstte toen ze de blikjes L&P in een rij zag staan. De echte Nieuw-Zeelandkenner weet dat dit toch wel hét drankje van het land is en dat kom je dan helemaal aan de andere kant van de wereld tegen. Zo leuk!

Het eten

Eigenlijk is het eten van The Factory Kitchen alles wat je verwacht van een Kiwi-keuken. Op de menukaart staat lamsvlees, fish and chips, burgers, mosselen, bacon en verder vooral veel vlees. En zelfs het vlees proeft zoals in Nieuw-Zeeland.

Het Nieuw-Zeelandse vlees staat namelijk bekend om zijn malse structuur en volle smaak, doordat de dieren daar gras eten in plaats van graan. En of onze smaakpupillen worden geprikkeld! Je lijkt van alles door elkaar heen te proeven; een vleugje truffel, een hintje knoflook en vooral een intense vleessmaak vol kwaliteit. Niks flauw vlees, dit is het betere werk.

Deze smaaksensatie wordt versterkt door de variatie in gerechten. We proeven steeds uiteenlopende dingen en ieder gerecht is uniek. Na een voorafje van vlees, wordt daarna vis en vegetarisch op tafel gezet wat ervoor zorgt dat we van de ene verbazing in de andere vallen. Door de afwisselende gerechten en de bijbehorende wijnen blijft het diner continu boeien. Daarnaast stelt Jayde zelf het surprisediner samen wat zorgt voor een leuke interactie met de chef.

Oordeel

Al met al was het diner bij The Factory Kitchen een ware beleving. Het eten was verrukkelijk, het personeel was aardig en geïnteresseerd en het interieur en de sfeer daar bovenop zorgden voor een echt Nieuw-Zeelandbeleving. Daarnaast werd niet geschroomd over de portiegrootte en hebben wij allen met ronde buiken het restaurant verlaten. Wij twijfelen er niet aan of we nog een keer terugkomen, dat gaan we namelijk zeker doen!

Reizen Nieuw-Zeeland

Specialisten Nieuw-Zeeland

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Nieuw-Zeeland?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Nieuw-Zeeland kenner
Sponsors