Boek Simple Pleasures van Annabel Langbein

Boek Simple Pleasures van Annabel Langbein

door Getaway Travel

Annabel Langbein is The Free Range Cook uit Nieuw-Zeeland en bekend van 24Kitchen. Aan de oevers van Lake Wanaka verbouwt ze haar eigen groenten en kookt voor familie en vrienden. De Nieuw-Zeelandse Alpen vormen het verbluffende decor. Dit najaar verschijnt haar nieuwste boek Simple Pleasures die je op Nieuw-Zeeland.nl wint.

Simple Pleasures is een prachtige verzameling van simpele smakelijke recepten. De gerechten zijn gericht op de seizoenen. Langbein noemt zichzelf een kok en geen chef. Ze heeft geen vakopleiding gevolgd, maar studeerde Landbouwkunde en heeft veel gereisd.

Vers is het toverwoord

Volgens Langbein is koken in Nieuw-Zeeland het stelen van ideeën uit andere culturen. Het unieke van Nieuw-Zeeland zijn de verschillende klimaten waardoor bijna alles in eigen land kan worden verbouwd. Op het meer tropische Noordereiland groeien bananen, op het Zuidereiland juist kersen.

Maar ook meer exotische dingen als safraan, wasabi, macadamia en olijven worden geteeld op Nieuw-Zeelandse bodem. Het groeit allemaal in de moestuin van Langbein.

Vers is het toverwoord van Langbein. "Ik loop door mijn tuin op zoek naar een groente die klaar is om te worden geplukt en bouw daar vervolgens een complete maaltijd om heen. Daarna voeg ik kruiden toe die het gerecht een bepaalde touch van een land geeft."

Favorieten van Nieuw-Zeeland

Fruit: kiwi! Iedereen zou elke dag twee van deze energiebommetjes moeten eten.

Groenten: aardappelen in alle soorten en maten. Mensen denken dat de aardappel dik maakt, maar het tegendeel is waar. Het is een onmisbare groente. Net als mijn eigen chili pepers.

Kruiden: peterselie. Hier maak ik mijn eigen pesto mee. Meng het kruid met olijfolie, peper, zout, munt en knoflook. Het levert een heerlijke dressing of dip op. Tip: vries verse kruiden in ijsblokjes ontdooi ze vlak voor gebruik.

Specerijen: gember is de beste Aziatische specerij. Het geeft zoveel maaltijden net meer smaak. Ook een drankje van gember kan erg verkwikkend zijn.

Vlees: lam! Schapenvlees is zoet en zacht. Dit vlees smaakt het best wanneer het medium/rare is geroosterd. De truc is om het daarna een aantal uur te laten liggen en vervolgens vlak voordat je het gaat serveren nog even een paar minuten in de oven stopt. Dan is het vlees extra mals.

Vis: alle vis zolang deze maar vers is. Liefst gegrild in de oven of op de barbecue. Een beetje olijfolie, peper en zout, tomaten en kruiden is al voldoende om extra smaak te geven. Zet de oven hoog en bak de vis in minder dan tien minuten gaar.

Wijn: rode wijn van het Noordereiland! De Shiraz en Malbec uit Hookes Bay. En de lekkere droge witte Riesling wijnen uit Central Otoga op het Zuidereiland.

Like deze pagina

Specialisten Nieuw-Zeeland

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Nieuw-Zeeland?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners!

Aanmelden nieuwsbrief

Nieuw-Zeeland kenner
Sponsors