Nieuw-Zeeland.nl Jouw vakantie naar Nieuw-Zeeland begint hier!

Reviews Kaikoura

8,8
9,2 Algemene ervaring
9,3 Beziens­waardigheden
9,2 Locals
7,7 Restaurants
9,5 Veiligheid
7,8 Stranden
 • Aantal reviews: 7
 • Aantal waarderingen: 6

Traveling the South island - Kaikoura (bezocht in september 2016)

Review geschreven door Megan Ooms op 11 november 2017

Nieuw Zeeland is een van de mooiste landen die ik ooit met mijn heb mogen zien en ervaren. Het zuiden was overweldigend en vooral de schoonheid van Kaikoura. De wateren, de heuvels en de uitzichten. Het was adembenemend. De walvissen kan je overal vinden, dat was een fantastische ervaring.

8,2
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
8 Locals
7 Restaurants
10 Veiligheid
8 Stranden

Pluspunten Kaikoura

 • beautiful
 • relaxing
 • affordable

Minpunten Kaikoura

 • not a lot of citizens
 • silent
 • no night life really
Ultieme tip: Tip? Je moet er heen. Dat is alles wat ik er over kan zeggen! Een must go
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Bijzondere plek (bezocht in juli 2009)

Review geschreven door Joreintje Mackenbach op 07 november 2017

Wat een bijzondere plek. In de winter geweest. Was koud en regenachtig. Maar toch heel mooi. Zeehondjes langs de kust. De zon die onder de wolken door kwam. De ruige zee. Walvissen kijken. Fish and chips eten.

Pluspunten Kaikoura

 • Walvissen
 • Zeehonden
 • Uitzicht

Minpunten Kaikoura

 • Duur
Ultieme tip: Fyffe house bekijken
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Natuurliefhebbers

Dierenrijk op z'n mooist (bezocht in november 2016)

Review geschreven door Maike Scheepstra op 03 juni 2017

Kaikoura is een fantastische plek om walvissen te spotten én om met wilde dolfijnen te zwemmen. Beide zijn uitzonderlijk mooie en unieke ervaringen die je als toerist in Nieuw-Zeeland niet mag overslaan.

Op zoek naar walvissen wordt er ook een stukje educatie gegeven om meer te leren over deze bijzondere dieren. En als er eenmaal een walvis in beeld is heb je ruim de tijd om mooie foto's te nemen. Dichtbij genoeg voor mooie foto's, ver genoeg om het dier niet te storen.

Het zwemmen met dolfijnen wordt goed begeleid. Iedereen wordt van tevoren uitgebreid geïnformeerd over wat je wel en niet kunt doen. En er worden reeële verwachtingen geschetst. Je krijgt een wetsuit dat blijft drijven, ideaal. Vanaf de boot wordt er goed toezicht gehouden op alle zwemmers. Het enige wat jij hoeft te doen is drijven, onder water kijken en je verwonderen over de prachtige dolfijnen die nieuwsgierig een kijkje komen nemen.

Ultieme tip: Ga met dolfijnen zwemmen!!!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Kaikoura, zeedierenparadijs (bezocht in december 2015)

Review geschreven door Carlijn Van der Burg op 11 december 2016

Kaikoura was fantastisch! Een van de mooiste plekken waar ik ooit geweest ben. Naast dolfijnen waren er ook walvissen, zeehonden en meeuwen. Super aardige locals en een adembenemende natuur. De zee met de bergen op de achtergrond leveren de perfecte foto op!

8,3
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
10 Locals
7 Restaurants
9 Veiligheid
6 Stranden

Pluspunten Kaikoura

 • aardige locals
 • fantatische dieren
 • adembenemende natuur

Minpunten Kaikoura

 • meeuwen
Ultieme tip: Doe de Whale Spotting-tour!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Zwemmen met honderden dolfijnen, onvergetelijk! (bezocht in december 2015)

Review geschreven door Samara Mey op 16 augustus 2016

Eind vorig jaar bezocht ik Kaikoura, gelegen op een kleine 200 kilometer ten noorden van Christchurch. Deze plaats staat vooral bekend als het mekka voor liefhebbers van zeedieren. Op mijn bucketlist stond nog altijd 'zwemmen met dolfijnen' en vanaf deze plaats zou dat mogelijk zijn. Ik boekte zo'n twee weken van te voren de tour, gezien mij verteld werd dat deze anders vol zou zitten.

Op de dag van de tour verzamelden we op de locatie van de touroperator, waar we instructies kregen en wetsuits pasten. Er werd vooral benadrukt dat we te maken kregen met wilde, ongetrainde dieren en dat wij eerder de dolfijnen moesten vermaken (geluidjes maken, als een dolfijn zwemmen) dan andersom. Ik vond het dan ook een behoorlijk spannend idee om met deze wilde dieren te zwemmen.

Eenmaal op de boot werd ons uitgelegd dat iedere keer als de toeter klonk we zo spoedig mogelijk het water in moesten. Na zo'n klein kwartier varen spotten we in de verte een gigantische groep dolfijnen. Ik ging ervan uit dat ik met misschien één of twee dolfijnen zou gaan zwemmen, maar het bleken er meer dan honderd te zijn! Toen de toeter klonk, sprong ik het water in. Overrompeld door het koude water (13 graden) en de tientallen hyperactieve dolfijnen om mij heen besloot ik al gauw weer terug naar de boot te zwemmen. Gelukkig kregen we erna nog drie keer de kans om het water in te gaan.

Na van de eerste schrik bekomen te zijn besloot ik opnieuw het water in te gaan. Eenmaal gewend aan de bizarre situatie kon ik echt van de ervaring genieten. Het was WAANZINNIG! Overal waar ik keek zwommen dolfijnen: onder me, boven me, vlak langs me. Ik kon ze zelfs geluid horen maken en sommigen bleven rondjes om me heen zwemmen. Geregeld zwommen dolfijnen met baby's vlak langs me, een schattig gezicht!

Nog steeds tovert deze ervaring een grote glimlach op mijn gezicht. Het zwemmen met honderden wilde dolfijnen is zeker een activiteit om aan je bucketlist toe te voegen!

9,0
9 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
9 Locals
8 Restaurants
9 Veiligheid
9 Stranden

Pluspunten Kaikoura

 • schitterende zeedieren
 • mooie omgeving

Minpunten Kaikoura

 • toeristisch
 • prijzig
Ultieme tip: Bang om tijdens een tour zeeziek te worden? Kies dan voor de vroegste optie die touroperators aanbieden. Vaak is het water in de vroege morgen op zijn kalmst.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

whalewatch (bezocht in december 2010)

Review geschreven door Trix Koning op 03 juli 2016

We hebben hier een prachtige whalewatch gemaakt en heel veel gezien. Walvissen, dolfijnen die met de boot meezwommen en rondtuimelden. Echt de moeite waard om te doen.

9,2
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
8 Locals
8 Restaurants
10 Veiligheid
nvt Stranden
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Walvissen spotten en snorkelen met dolfijnen (bezocht in maart 2016)

Review geschreven door Ruby Oudejans op 12 mei 2016

Een van mijn grootste dromen was om in het wild met dolfijnen te zwemmen. Daarom stond een bezoek aan Kaikoura hoog op mijn verlanglijstje. Snorkelen met dolfijnen kan alleen via Dolphin Encounter en bij aankomst werd nog eens extra benadrukt dat de dolfijnen helemaal wild zijn en niet getraind. Het is dus vooraf niet te zeggen hoe ze reageren en of ze überhaupt interesse in je hebben. We kregen nog wat tips om de dolfijnen nieuwsgierig te maken: duiken, rondjes draaien en gekke geluidjes maken. Dat laatste ga ik echt niet doen, dacht ik toen nog.

We konden vertrekken! De zee was erg ruig, maar what's new? Na slechts 20 minuutjes varen, zagen we de eerste groep dolfijnen en was het tijd om het water in te gaan. Door de kou en de spanning begon ik een beetje te hyperventileren. Skydiven vond ik niet eng, maar zwemmen met dolfijnen opeens wel? Huh? Ik sprak mezelf streng toe en begon richting de dolfijnen te zwemmen. Al snel kwamen de eerste dolfijnen dichtbij en begon ik enthousiast geluidjes te maken door mijn snorkel. Op een gegeven moment zwom een dolfijn een rondje om me heen en ik draaide mee. Ik geloof dat we zo wel drie of vier rondjes hebben gedraaid. Zó bijzonder! We zijn vervolgens nog drie keer opnieuw het water in gegaan en ik denk dat we echt honderden dolfijnen gezien hebben.

De volgende dag gingen we weer de zee op. Deze keer op zoek naar walvissen. We hebben mazzel, want na een kwartiertje varen zien we de eerste walvis al drijven. Na een paar minuutjes maakt hij zijn beroemde duik en slaat hij met zijn staart op het water. Wow, indrukwekkend! We dobberen wat en dan is er weer een walvis in zicht. Drie boten, een helikopter en een vliegtuigje racen naar de plek. Best wel een sensatie! We zien het hele tafereel nog een keer. Na een paar minuutjes ziet de kapitein ook nog een gigantische groep dolfijnen.

9,2
9 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Locals
8 Restaurants
9 Veiligheid
nvt Stranden

Pluspunten Kaikoura

 • Veel dieren
 • Leuke kustplaats
 • Goed bereikbaar

Minpunten Kaikoura

 • Veel toeristen
Ultieme tip: Als je met dolfijnen wilt snorkelen, reserveer dit dan van te voren. Wij waren te laat en werden op een wachtlijst gezet.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers
Waardering door Annie Blom op 03 jul. 2016
9,2

10

Algemene ervaring

9

Beziens­waardigheden

10

Locals

8

Restaurants

10

Veiligheid

8

Stranden

Reizen Kaikoura

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Nieuw-Zeeland?

 • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
 • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
 • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Nieuw-Zeeland kenner
Sponsors