Recept Pavlova

Recept Pavlova

door Victorine Sandkuyl

De Kiwi’s houden van zoet, heel erg zoet. Niet gek dus dat de pavlova een heel populair gerecht is in Nieuw-Zeeland. Deze zoete schuimtaart is vernoemd naar de Russische balletdanseres Anna Pavlova toen zij door Australië en Nieuw-Zeeland aan het toeren was. 

De pavlova is de perfecte snack voor alle zoetekauwen onder ons; lekker zoet van smaak en niet al te machtig. Goed nieuws, deze luchtige taart maak je zonder al teveel gedoe gewoon in je eigen keuken. 

ZELF NAAR Nieuw-Zeeland?

Bekijk alle 75 reizen naar Nieuw-Zeeland

Er zijn verschillende manieren om dit dessert klaar te maken, maar het is altijd lekker én makkelijk. In onze variant versieren we de pavlova met vers fruit. Niet alleen lekker, maar ook een beetje gezond dus. Bak je met ons mee? 

Ingrediënten:
6 eieren waarvan je alleen de eiwitten gebruikt
300 gram kristalsuiker
1 tl vanille aroma
1 tl azijn
1 el maizena
500 ml slagroom
Vers fruit, bijv. rode vruchten, bosbessen of kiwi’s 

Bereiding: 

1. Verwarm de oven voor op 120 graden.
2. Scheidt de eiwitten van het eigeel. Let goed op dat er echt niets van het eigeel bij de eiwitten terecht komt. 
3. Doe deze eiwitten in een mengkom en mix ze. Beetje bij beetje voeg je de suiker toe, houd ongeveer nog 75 gram suiker apart. Na ongeveer 8 minuten mixen krijg je witte pieken.
4. Tijd om de maizena, de azijn en de vanille aroma door elkaar te mengen en bij het eiwitmengsel te voegen.
5. Mix alles nog even goed door elkaar tot je echt mooie pieken krijgt en schep het restje suiker met een spatel door het mengsel. 
6. Schep het eiwitmengsel op een bakplaat met bakpapier erop, ongeveer ter grootte van een taart.
7. Plaats de bakplaat in de oven en laat de pavlova  90 minuten in de oven bakken. Je weet dat je schuimtaart klaar is als hij van buiten hard en knapperig is en makkelijk loslaat van het bakpapier.
8. Wanneer je de oven uitzet is het belangrijk om de pavlova eerst goed te laten afkoelen. Pas na een half uur kun je de taart van de bakplaat afhalen en op een taartschaal plaatsen.
9. In dat half uur kun je alvast het fruit snijden en de slagroom kloppen. Voeg eventueel wat suiker toe als je nog zoetere slagroom wilt hebben.
10. Bedek de pavlova in een laag van slagroom en versier de boven- en zijkant met de stukjes vers fruit.
11. Voila, je eigen pavlova is af. Tijd om te proeven en smullen! 

Reizen Nieuw-Zeeland

Specialisten Nieuw-Zeeland

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Nieuw-Zeeland?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Nieuw-Zeeland kenner
Sponsors