Multiculti Auckland

Multiculti Auckland

door Getaway Travel

Auckland is de grootste stad van Nieuw-Zeeland en groeit alleen maar door. Ooit was het een Britse stad met een Maori achtergrond maar tegenwoordig is Auckland een multiculturele hotspot met inwoners uit landen als Nederland, Griekenland, India, China, de Pacific Islands, Korea, Italië en het Midden-Oosten.

Maori

De Maori naam voor de stad - Tamaki-Makau-Rau - betekent 'de maagd met de honderd minnaars'. Auckland kreeg deze naam door de vele Maori-stammen die hier leefden. Nu kun je de naam weer gebruiken door de enorme verscheidenheid aan culturen die hier leeft.

ZELF NAAR Nieuw-Zeeland?

Bekijk alle 75 reizen naar Nieuw-Zeeland

Vooral de Polynesische cultuur is hier sterk vertegenwoordigd en heeft Auckland een uniek karakter. Je ziet deze smeltkroes van culturen vooral terug en het enorme aanbod van etnische eetstalletjes, art galeries, festivals, religieuze instellingen en natuurlijk aan de verschillende mensen die er rondlopen.

Otara Market

Vooral de wijken in het zuiden van Auckland zijn een bloeiende melting pot van meer dan vijftig verschillende nationaliteiten. Bezoek bijvoorbeeld de Otara Market.

Deze grootste Polynesische markt van de hele wereld vindt elke zaterdagochtend in de wijk Otara plaats. Hier waan je op een van de Pacific Islands door de uitbundige sfeer, het exotische eten, drinken en ander waar die je er kunt krijgen.

Ook de Aotea Square Market op het Aotea Square in het centrum van Auckland is een aanrader. Deze levendige markt kun je elke vrijdag en zaterdag bezoeken. Tot een uur of 18.00 zie je hier kunst en ander entertainment vanuit de hele wereld én kun je proeven van allerlei verschillende etnische eetstalletjes. Op zaterdag kun je tot 15.00 luisteren naar live muziek.

Festivals

En wat dacht je van al die multiculturele festivals die door het hele jaar heen worden georganiseerd? Eind januari kun je bijvoorbeeld naar het South American Fiesta, een maand later naar het Te Matatini - een groot Maori festival - en naar het Asian Latern Festival.

In maart wordt het St Patrick's Day gevierd en vindt het Pasifika Festival plaats: een gigantisch Polynesisch festival waar je kunt genieten van muziek, eten en drinken uit de Pacific.

In de Nieuw-Zeelandse winter wordt onder andere het Comedy Festival georganiseerd waar internationale artiesten op afkomen en kun je onder andere naar de NZ Boat Show en het Auckland International Film Festival. In de lente zijn er verschillende bloemententoonstellingen en wijnproeverijen en in de zomer kun je met heel Auckland kerst vieren tijdens Christmas in the Park in het Auckland Domain.

Trek vooral de wijken in waar het hele jaar door kleine, leuke culturele initiatieven plaatsvinden. Houd de lokale kranten goed in de gaten of ga naar de Tourist Information Centres voor de laatste informatie.

Reizen Nieuw-Zeeland

Specialisten Nieuw-Zeeland

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Nieuw-Zeeland?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Nieuw-Zeeland kenner
Sponsors