River sledging

River sledging

door Getaway Travel

Behoefte aan een nieuw avontuur? Ben jij een echte thrill seeker en ondertussen wel eens uitgekeken op het paragliden, bungee jumpen of zorben? Of heb je nog helemaal geen ervaring in extreme sports? Dan is river sledging dé nieuwe uitdaging tijdens je trip down under!

Watersleeën

River sledging kun je het beste omschrijven als 'watersleeën' of 'rivier surfen': op je board of slee zoef je over de rivier over stroomversnellingen en watervalletjes en glijd je van aangelegde dammen af. In tegenstelling tot raften of kanoën heb jíj tijdens river sledging de controle in handen. Geen motor, peddel of stuurman: jij stuurt jezelf op je board over de rivier. Een enorme kick die je niet snel zal vergeten!

ZELF NAAR Nieuw-Zeeland?

Bekijk alle 73 reizen naar Nieuw-Zeeland

De Maori's ervoeren deze 'face the water' activiteit al tijden geleden. Over de Waingongoro River in het Egmont National Park waren zij de eersten die deze sport beoefenden.

Tours

Je kunt in Nieuw-Zeeland op verschillende plekken aan river sledging doen. Vooral rond Queenstown en Wanaka op het Zuidereiland en bij Mount Taranaki op het Noordereiland. Bij de tours staat veiligheid voorop en dus leggen de instructeurs eerst het een en ander uit over het watersleeën.

Geschikt voor iedereen

Uitgerust met een wetsuit, helm, zwemvest en flippers begint daarna de tour. Het leuke aan river sledging is dat ervaring niet nodig is. Beginners en gevorderden dalen samen met de instructeur af. Hij wijst de weg naar stroomversnellingen en mooie stukjes natuur en leert je meer over de stroming van de rivier.

Al snel zal je de rivier beter 'begrijpen' en heb je meer controle over je board en het water.

De board of slee is makkelijk te besturen: met je bovenlichaam leun je op je board, terwijl je armen in de slee zitten zodat je kan sturen. De afdalingen kunnen heftig zijn en een goede conditie is dan ook vereist. Toch is river sledging een veilige sport die je met de hele familie kunt beoefenen. De meeste tours nemen iedereen tussen de 8 en 104 jaar mee de rivier op.

Prachtige natuur

Door de overweldigende natuur van Nieuw-Zeeland is dam dropping de ideale combinatie van sport en ontspanning. De instructeurs vertellen tussen de drops door het een en ander over de omgeving en de Maori geschiedenis in deze gebieden.

Zo kom je bij Mount Taranaki langs Okatutut Pa, een oud fort en de geboorteplaats van de profeet Tohu Kakahi.

Reizen Nieuw-Zeeland

Specialisten Nieuw-Zeeland

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Nieuw-Zeeland?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Nieuw-Zeeland kenner
Sponsors