Aan het werk in Nieuw-Zeeland

Aan het werk in Nieuw-Zeeland

door Evelijn

Werken in Nieuw-Zeeland, daar kun je boeken vol over schrijven, volgens mij. Toen ik twee jaar geleden naar NZ toeging, had ik echt het idee dat ik het land wat te bieden had: hoogopgeleid, 9 jaar werkervaring en e-learning specialist. Van die illusie was ik snel genezen na zes weken banen zoeken, brieven schrijven en bij recruiters langs. Ik wilde gewoon verder met mijn loopbaan en de draad oppakken die ik in Nederland had achtergelaten. Dus geen fruit plukken, secretarieel werk, hostels opzetten of tour-guide. Nee gewoon, het hoger onderwijs in en leuke dingen doen. Maar helaas werkte het zo helemaal niet. Ik vond dus niks!

Na zes weken aan mijn computer vastgeklonken te zitten heb ik het bijltje erbij neergegooid en ben iets volledig anders gaan doen. Ik ben een makelaarscursus gaan doen, een online cursus van een aantal weken, kreeg mijn papiertje, ben bij een makelaarskantoor binnengestapt en liep er weer uit met een contract op zak. Zo, dat was dat, nu was ik makelaar! Over de makelaardij hier kan ik trouwens ook nog wel een boek schrijven, als daar behoefte aan is dan hoor ik het wel. Je zult het niet geloven, maar ik heb toch echt in 6 maanden tijd 7 huizen op de markt gebracht en ook weer verkocht - wat een grap!

ZELF NAAR Nieuw-Zeeland?

Bekijk alle 75 reizen naar Nieuw-Zeeland

Toch is dit een verhaal wat ik van veel meer hoogopgeleide immigranten hoor: het valt niet altijd mee om een baan te vinden in jouw gebied. Vaak begin je gewoon helemaal onderaan de ladder, ongeacht je ervaring, en de salarissen zijn naar Nederlandse maatstaven bedroevend laag. Ook naar kiwi-maatstaven, want er vertrekken maandelijks 3000 (!) Nieuw-Zeelanders naar Australie, die daar een beter bestaan denken op te kunnen bouwen.

Na wat omzwervingen ben ik toch weer in de Learning & Development hoek terug; ik ben inmiddels voor mezelf begonnen als Career & Life Coach. Mijn coachopleiding heb ik bijna afgerond, evenals de coachingprogramma's met mijn eerste klanten. En dit illustreert toch ook de geweldige mogelijkheden die je hier hebt: het is zo makkelijk om een bedrijf op te zetten en men vindt het helemaal niet raar dat je vreemde bokkensprongen maakt in je carrière. Niks 'gat in je CV'-geleuter. Het draagt allemaal bij aan je persoonlijke groei!

Reizen Nieuw-Zeeland

Specialisten Nieuw-Zeeland

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Nieuw-Zeeland?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Nieuw-Zeeland kenner
Sponsors