Op vakantie!

Op vakantie!

door Evelijn

Iets wat altijd weer enorm fascinerend is aan het emigreren naar een land op het Zuidelijk Halfrond is het feit dat de seizoenen tegengesteld zijn aan die in Nederland. Zo zitten wij hier nu in het zomerseizoen, en hoor ik verhalen uit Nederland over vrieskou, sneeuw en ijzel. Voor mij draagt dit echt bij aan mijn emigratie-ervaring. Op dit moment is het prachtig weer, zit ik in een zomers topje, korte broek en blote voeten! Echt genieten.

Over minder dan twee weken staat de kerstvakantie voor de deur, met de echte zomer in Januari erachteraan. Dit is een periode waarin 'werk' naar de achtergrond verschuift en de Kiwi's massaal op vakantie gaan, veelal in eigen land. Kamperen is populair - wij hebben eens tussen kerst en oudjaar met ons tentje op een camping gestaan en wisten niet wat we zagen! Bijna iedere plaats stond volledig vol met meerdere tenten, inclusief een bbq-tent waarin de bbq de hele dag door overuren draaide, ook voor het ontbijt. Overal hele gezelschappen, druk met het spelen van cricket, rugby, en de bbq.

ZELF NAAR Nieuw-Zeeland?

Bekijk alle 74 reizen naar Nieuw-Zeeland

Ook populair zijn vakantiehuisjes, de 'weekender' of 'real kiwi bach' (spreek uit 'betsj'). Er zijn nogal wat Kiwi's die een tweede huisje hebben ergens aan de kust, of juist heel erg afgelegen in het binnenland. Ideaal om hier met familie en vrienden naartoe te gaan tijdens lange weekenden en vakanties.

Wat je met name in de kerstvakantie veel ziet is dat dat een tijd is om door te brengen met familie. Nieuw-Zeeland is een groot land en vaak zit de familie door het hele land verspreid. Maar met kerst komt een hele volksverhuizing op gang, waarbij families een weekje of langer samenkomen op een adres. Erg interessant om dan toevallig op een van de (domestic) luchthavens te zijn; er heerst een opgetogen schoolreisjessfeer en heel veel mensen blijken elkaar te kennen, getuige de hoeveelheid spontane hugs en begroetingen.

Kerst zelf wordt gevierd op de 25e, met kadootjes. Op de 26e zijn alle winkels weer open en begint de uitverkoop. Oud-en-nieuw is niks bijzonders hier, vuurwerk heeft men nog nooit van gehoord en op de tv is er geen programma te vinden waaruit je kan afleiden dat het einde van het jaar in zicht is. Dat was wel even wennen! Maar het strand en zomerse weer zorgen ervoor dat al die feestdagen zo onwerkelijk zijn, dat ze je eigenlijk net zo goed gestolen kunnen worden.

Reizen Nieuw-Zeeland

Specialisten Nieuw-Zeeland

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Nieuw-Zeeland?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Nieuw-Zeeland kenner
Sponsors